Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po náhodném úniku chemikálií ve sklepení starého zámku přichází opět k životu nedávno zde pohřbená dívka. Znovuoživená Catherine není schopná kontrolovat své vražedné choutky a vyhledává na zámku své oběti. Po setkání se svou přítelkyní z dětství Helenou se jí vrací část vzpomínek. Catherine začíná Helenu využívat jako návnadu pro potenciální oběti. Postupem času si však i Catherine s vracejícím se rozumem začíná uvědomovat ohavnost své existence. (Chatterer)

(více)

Recenze (17)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nijak originální psychologické drama o přátelství dvou dívek-žen, které má trvat až do smrti. Jak se ale ukáže, návrat z říše mrtvých s sebou nese těžké prokletí. Catherine není ani upír, ani zombie, je zkrátka nemrtvá. K přežívání na hranici dvou světů však potřebuje, stejně jako upíři, lidskou krev. Pominu rozličné nelogičnosti - v katakombách hoří pochodně, dva roky mrtvá Catherine vypadá stejně, jako by právě umřela, či její pohřební šat má na začátku v různých záběrech krvavé skvrny na různých, nikoliv stejných! místech. Více mi však vadily televizní kamera, chybějící výtvarná poetika a nulová horrorová atmosféra - nevyužití katakomb, světel a stínů, prostor zámku, chybějící mlha, bouře, temná hudba... Vcelku obstojné byly gore efekty, byť většinou minimalizované na gejzíry krve. Čekal jsem pořádnou dávku svůdné nahoty, jelikož většina žen byla více než pohledná, a smyslnou erotiku - ta se ovšem smrskla na jednu tuctovou scénu na kanapi, která navíc vypadala jako z domácího porna. Prkenné herectví nevadilo, anžto hlavní hrdinka je po smrti a zbytek stejně tvoří oběti.... Škoda, že se Rollin více neodvázal! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Chemikálie z barelů unikaly ještě tři roky před kultovním Návratem oživlých mrtvol. Tehdy to bylo ve slunné Francii a k životu přivedly sice jen jednu dívku, o to ale byla žravější. Její láskyplná sestřička, která hýřila radostí z jejího nečekaného příchodu, jí však nenechala ve štychu a rychle začala shánět čerstvé maso... Rollinův snímek, podobně jako v případě Grapes of Death, se snaží o nějaký ten přesah (tentokrát díky hlavní zombie-hrdince, která si začne uvědomovat své prokletí věčného hladu) a zvlášť konec je kvůli tomu docela depresivní, bohužel přes všechnu tu snahu se to někde uprostřed zadrhlo. A těžko říct, jestli to bylo absencí syrovější atmosféry nebo citelným natahováním některých scén. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pekne krvavé, ale nudné a zdĺhavé podobenstvo jednej dokonalo zachovalej (?) zombie, ktorá sa dostala k životu možno tým najneoriginálnejším spôsobom ( alebo vo svojej dobe najoriginálnejším ? ). Vďaka toxickému odpadu dámy a páni! Rollins je tu opäť v podriemkávajúcom stave a absolútne nevie filmu dodať švih a spád. Záver je však dostatočne silný na to, aby sa snímok vyhrabal zo dna. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Jo, tak tohle je jinší kafe, než nedávno viděný Raisins de la mort, tímhle snímkem si mě Jean Rollin opět dostal. Sice nějaké nelogičnosti se najdou, ale tady mě to dá se říct nevadí. Krásné gore scény, smutně napjatá atmosféra jakže to všechno dopadne a nádherné představitelky hlavních rolí - kamarádky na život a na smrt. Moc pěkný prostředí zámečku, kde Catherine obživla, mě úplně pohltilo, jsem tady na ty památky hodně vysazenej. Jediná scéna, která mě pobavila - když na místní tancovačce hraje kapela a ten bubeník je úplně mimo rytmus, he he. Závěrečná žrací scéna je hodně gore a přitom tak smutná. "Slíbili jsme si, že když jedna z nás zemře, tak druhá bez ní žít nebude". Fakt moc pěknej film, kterej mě od začátku zaujal a nepustil mě až do konce! Podobnej film se všemi zmíněnými atributy neznám. Bravo, excelentní výtvor!! ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Tento typ hororů moc nemusím. Atmosféru to má sice pořádnou, krvavé scény nejsou špatné, i když je jich dost málo, ale celé se to tak strašně pomalu vleče. Navíc se tu všichni chovají dost divně a logických chyb a blbostí je tu zase nespočet. I přesto jsem se ale nenudil a byl to poměrně příjemně strávený večer. 50% ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama