Reklama

Reklama

VOD (1)

Ochrnutý muž si na pomoc vycvičil opici, ale u zvířete se začne objevovat nečekaná zloba. (oficiální text distributora)

Recenze (46)

tron 

všechny recenze uživatele

Po takmer vynikajúcej prvej polovičke (ktorá ma vtiahla do deja) prišlo mierne sklamanie v podobe druhej. Do tej prenikli nedôveryhodné, až nezaujímavé sci-fi prvky o prepojených mysliach a vedeckých experimentoch. Myslím, že ak by sa jednalo o „normálnu“ opicu, ktorá by žiarlila na svojho pána (nesmejte sa, mnohé zvieratá toto fakt majú!!!), bolo by to lepšie a desivejšie. Ale zasa by sa Romerovi ťažšie vysvetľovalo, ako je možné, že geneticky neupravená opica dokáže telefonovať. Plus by ma viac potešilo, ak by majster zombies žánru siahol po veľkom plemene primátov (napr. gorile) a nie po maličkom kapucínovi. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Lehké zklamání ze zvířecího hororu, který jím není.  Drama, kde ale nejsilnějším zůstává jen krátký spor s nepříjemnou matkou, vše ostatní se jen tak  slévá v naznačených konturách do rozmazaného obrazu, ať už je to lékař s bývalou přítelkyní či šéf nejlepšího kamaráda Geoffreyho a hlavně a především celý ten lehce nesmyslný experiment o superinteligentní opici, který se smrskne pouze v pomstychtivé žárlivé scény lehce ozvláštněné paranormálním vtělováním.  Snad jen hezká Kate McNeil přinese trochu šťávy a  pochopitelně i poslední vlastně legrační scéna z Vetřelce. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mladý muž Allan Mann zostane po dopravnej nehode kompletne ochrnutý. Jeho kamarát, Geoffrey Fisher, ktorý pracuje vo výskumnom ústave mu daruje malú opičku Ellu. Je vycvičená na to, aby pomáhala imobilným pacientom. Geoffrey jej potajme podáva experimentálne sérium, čo zvyšuje jej inteligenciu. Zároveň však medzi ňou a Allanom vzniká nebezpečné telepatické puto. Snímok "Opičí experiment" natočil v roku 1988 kráľ filmového zombie horroru George Andrew Romero. Film o nadrogovanej vražednej opici je celkom fajn, ale s oživlými mŕtvolami to ide pánovi Romerovi oveľa lepšie. *** ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Romero ač se snaží přepálenou stopáží nás nezabavý. Film je dost zajímavej a rozhodně i zábavnej, ale sakra proč to trvá skoro 2 hodiny? Navíc kdybych film sestříhal z nezajímavých scén v laboratořích a keců v rodině, tak by film vyšel na krásných 80 minut a byl by rozhodně zábavnější. Dnes film působí možná lehce úsměvně ale podle mě je poměrně slušně originální. Beghe v roli vozíčkáře nemá chybu a fakt jsem mu všechno žral, ale jak jsem říkal film dost nudí, takže nemůžu dát více než 3*. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Když si jde Allan zaběhat, vyřítí se na něj pes a on skončí pod autem. Po nehodě zůstane ochrnutý na vozíčku a jeho kamarád Geoffrey mu jako ošetřovatelku přinese opici Ellu (malpu), kterou tajně geneticky upravuje. Ta je schopna všech možných úkonů, a tak výrazně doplňuje práci najaté sestry. Mezi Allanem a Ellou vznikne úzké pouto, kdy Allan se ve snech jakoby vtěluje do opičího těla a spolu s ní utíká v noci z domu. A pak přijdou na řadu vraždy. Ella se stává vlivem dalších dávek séra stále inteligentnější a také nebezpečnější. Postupně začne likvidovat všechny z Allanova okolí. Ač si filmaři s lecčíms mohli poradit, přesto stále zbývalo dost činností, které opice bravurně zvládala. Současně její mimika dokázala vyjádřit rozličné emoce. Spíše komorní fantastické drama s pomalu dávkovaným napětím. Absence gore nevadí, hrůza je jinde. Napínavé je vyjednávání ohledně smrtící injekce, potěšil odkaz na Vetřelce v závěru. Po letech se mi film líbil ještě více, a tak jednu hvězdu přidávám. ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama