Reklama

Reklama

VOD (1)

Veterán z americké občanské války, který jezdí po celé zemi a přináší lidem zprávy ze světa, se vydá na nebezpečnou cestu přes Texas, aby osiřelé dívce našel nový domov. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (235)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Výtečný Tom Hanks a nádherné záběry na krajinu v rutinním příběhu bez nějakých větších dramatických zákrut, který ke konci už ale trochu nudí. Tak nějak bych v pár slovech popsal snímek režiséra Paula Greengrasse News of the World, jež by se dal chápat i jako jakási westernová "road-movie" s nepřehlédnutelným humanistickým podhoubím. Za zmínku rovněž stojí herecký projev mladé Heleny Zengel, který působivě dotváří celkový dojem z tohoto snímku. Avšak od těchto zkušených matadorů filmového průmyslu jsem očekával prostě něco víc než jen další průměrnou záležitost, na níž si za pár měsíců vzpomene jen málokdo. Tak snad příště! (Netflix) „See all those words printed in a line one after the other? Put 'em all together and you have a story.“ ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film je nezny aniz by prilis upadl do sentimentality. Jsou zde sire zelene plane se stopami valky. Tempo je pomale, moc emoci nezazijete. Najdete zde i odkazy na nynejsi rozhadane USA. Film je ale americky korektni a predvidatelny..Cele to podle me stoji na Hanksovi s jeho detskou partnerkou.Ta je vzpurna, vztekla ,osamela. Hanks ji chce co nejrychleji odvezt mimo valecne hruzy. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Zase důkaz, že nejlepší filmy mají na ČSFD defaultně pod 70%. Paul se rozjel mimo komfortní linii do prérie, kde život je kruh a aby člověk mohl jít dál, musí si pamatovat. Jednoduchý, ale překrásně vystavěný a plynulými tahy kamery vyprávěný příběh, který člověk slyšel už stokrát, ale v podání dua Hanks - Zengel ho bude chtít slyšet znovu a znovu. Tichý komentář k rozvrácené Americe a potřebě laskavosti a přijetí odlišností možná nemá žádnou závratnou hloubku, ale je to určitě Greengrassův nejosobnější, nejintimnější a nejdojemnější počin, který mě svou prostou dobrotou přiměl místy věřit, že svět není v hajzlu. Smekám a miluju to. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Krásný film plný důležitých myšlenek. Tom Hanks to ani jinak neumí, a tak zase hraje na jedničku a westernové prostředí mu velmi padne, Paul Greengrass se tak trochu vzdal Paula Greengrasse a připomene se jen několikrát, ale vůbec to nevadí, protože příběh vypráví stoprocentně zručně a jakkoliv se dala například závěrečná čtvrthodina předvídat, stejně na mě zapůsobila přesně tak, jak to všichni plánovali. Jestli se vám (ne)líbil o něco melancholičtější The Homesman s Tommym Lee Jonesem, čekejte totéž od Zpráv ze světa. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Zprávy ze světa v sobě umně snoubí westernovou road movie a dobrodružné drama, okořeněné špetkou akce. Příběhově nejde o nijak složitý film - při putování z místa A do místa B dochází ke vzájemnému sebeoťukávání se, které je proložené sérií dobrodružství a zakončené uspokojivým (byť předvídatelným) rozuzlením. I tak jsem se nechal na dvě hodiny unést na mile odvyprávěné storce o bodrém veteránovi a živelné dívce, které svedl dohromady osud. Hanks je zárukou kvalitního výkonu a role "Kapitána" mu opravdu sedla. Mladičká Helena Zengel se rozhodně nenechala zastínit známějším kolegou a podala rovněž přesvědčivý výkon. Jak už bylo řečeno, snímek nepostrádá akci (honička a přestřelka u skal), ani silné až dojemné momenty (Johannin "návrat domů" či "shledání s manželkou"), a vedle toho nabízí překrásné záběry přírodních scenérií, jež jsou umocněny nepřeslechnutelným hudebním doprovodem. P.S. "Abychom mohli jít vpřed, musíme nejprve vzpomínat." ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Jedná se o Hanksův první film s westernovým žánrem. (SONY_)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Nové Mexiko. (MikaelSVK)

Související novinky

Co nového chystá režisér Paul Greengrass?

Co nového chystá režisér Paul Greengrass?

30.11.2023

Jsou tomu prakticky už tři roky od doby, kdy na Oscara nominovaný režisér Paul Greengrass vydal svůj zatím poslední celovečerní film, kterým bylo westernové drama pod názvem Zprávy ze světa s Tomem… (více)

WandaVision v lednu, Hanks na Netflixu

WandaVision v lednu, Hanks na Netflixu

13.11.2020

Přestože letos Marvel do kin neposlal žádný nový film, fanoušci komiksů už na nové příběhy z MCU nebudou muset čekat příliš dlouho. WandaVision, první seriál z tohoto univerza, totiž dorazí na… (více)

Reklama

Reklama