Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chlapec Andy dostane k narozeninám figurku ve skafandru - Buzze Rakeťáka. Má už spoustu dalších hraček, nejraději má figurku kovboje Woodyho. Netuší ale, že vždycky v noci, když Andy spí, ožívají. Buzze si všechny hračky ihned oblíbí, až na Woodyho, který na něj žárlí. Dokonce Rakeťáka jednou shodí z okna na dvorek, což mu mají ostatní hračky za zlé. Andy odjíždí s matkou na pizzu; nemůže najít Buzze, a tak si vezme s sebou Woodyho. Rakeťákovi se podaří z dvorku utéct a naskočit do auta. S Woodym se ale nepohodnou, oba vypadnou z auta. Cestou je sebere zlý kluk Sid, který bydlí vedle Andyho a je o něm známo, že své hračky mučí. Buzz a Woody se pokoušejí utéct, hlídá je ale Sidův zlý pes. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (687)

monolog 

všechny recenze uživatele

Je to nádherná pohádka, tedy skoro pohádka. Možná částečně dětský příběh s pohádkovými rysy. A nebo jen dětský příběh? Možná vlastně spíš příběh hraček. Nemám ponětí, do jakýho žánrru to zařadit a všeobjímající rodinný film se mi pro toto nelíbí. Děj je samozřejmě slabší, to je asi tím, že je to první film vytvořený touto technikou. Jednoduchý a lineárnější. Ale ty roztomilý a krásný malůvky, úžasně mužnej hlas Tima Allena a utahanej hlas Toma Hankse, a taky samozřejmě to vědomí novátorství, to tomu přidává hodně. Není to špatný film a i když taky není nijak inteligenčně na výši, neznamená to, že by byl hloupý. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Spolu se Shrekem je to určitě nejlepší animovaný film. Hlavně jeden z prvních svého druhu. Kdysi dávno už jsem to viděl, ale nějak jsem neměl a animace chuť. Po dlouhé době když jsem si všiml hodnocení, donutilo mě to stáhnout znova a i jeho úspěšné pokračování. Toy Story zaslouženě kraluje animovaným filmů. Jelikož je film od filmu lepší a lepší. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Hýčkání ode mě nečekejte. Jistě si takhle inovativní filmy zaslouží respekt, přesto.. Trvalo mi, než jsem si na pixarovskou premiéru udělal volný čas – a rovnou jsem spojil oba díly dohromady. Ale více než toto hodnocení ode mě John Lasseter a jeho tým očekávat nemůže (tedy alespoň pro první díl, kdy se mnozí ještě rozkoukávali). Bavil jsem se, to ano, ale oproti jiným dílkům tohoto veleúspěšného studia zdaleka ne tolik, rozhodně jde o výjimečný počin digitální kinematografie, ale když jsem ho viděl po letech (a poprvé), okouzlující ohňostroj nápadů mě na zadek dostatečně neposadil. Dospělý divák je zde znatelně upozaděn.. Což je škoda!! ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý a viděl jsem tento film, tak mé nadšení bylo velké.Po 10 letech si to přípomínám a musím říct, že se mi to líbilo ještě více než před 10 lety.Naprosto úžasná animace, velmi originální příběh a hezké písničky . Vyjímečně musím také vyzdvyhnout český dabing, který je výborný.Určitě se jedná o jeden z nejlepších animovaných filmů, co jsem kdy viděl. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tento animák je starý jako já, ale stejně dokáže pořád pobavit. Je vidět, že technologie od té doby hodně pokročila, Toy Story však patří vůbec k tomu nejlepšímu, co dosud Pixar dokázal vytvořit. Příběh je klasicky spletitý a pro celou rodinu, s hrstkou napětí a dějovými zvraty. Jen škoda, že tak krátké, na druhou stranu, ani dnes se animáky od moc delší nedělají. Oblíbené postavy : Buzz Rakeťák a dinosaurus :)...100% ()

Galerie (79)

Zajímavosti (102)

  • Na konci roku 1993 tým Pixaru prezentoval první nástin příběhu. Disney Studio nebylo spokojeno, neboť Woody prý působil jako sarkastický pitomec. (Dlee)
  • V roce 2012 vyhodnotil Americký filmový institut snímek 6. nejlepším animovaným filmem v historii. (vyfuk)
  • Pixar nabídl namluvení postavy Buzze Billymu Crystalovi. Když později viděl hotový film, označil své odmítnutí za největší chybu své kariéry. Pixar na jeho stesk reagoval nabídkou na roli Mikea v Příšerkách s.r.o. (novoten)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney a Flash v kinech zakopli

Disney a Flash v kinech zakopli

19.06.2023

Strastiplná produkce Flashe by vydala na samostatnou knihu, minulý týden ale komiksový blockbuster konečně vběhl do kin a díky nadějným vyhlídkám, kdy podle některých odhadů mohl mířit až na… (více)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Reklama

Reklama