Reklama

Reklama

Třináctiletý Sam Cleary (Javon 'Wanna' Walton) má podezření, že jeho záhadně samotářský soused pan Smith (Sylvester Stallone) je ve skutečnosti legendární hrdina Samaritán, který byl před 25 lety prohlášen za mrtvého. Zločinnost je na vzestupu, město balancuje na hraně chaosu a Sam se rozhodne vylákat svého souseda z úkrytu, aby zachránil město před zkázou. (Prime Video)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (230)

drackula 

všechny recenze uživatele

Stallone je kráľ! 👑 Úloha mentora, ktorý vie čo a ako mu neuveriteľne sedí. A zápletka môže byť pokojne superhrdinská. Však aj Rambo a Rocky sa dajú považovať za superhrdinov. Prvá polovica filmu sa najviac ponášala na Rockyho/Creeda, kde bola dôležitá interakcia medzi samotárom čo chce mať pokoj a chlapcom, ktorý sníva o svojom hrdinovi. Čím viac ale blížil záver, dianie pritvrdzovalo a finále už bolo skoro ako Rambo 4. Hlavný zvrat je predvídateľný, ale jeho prezradenie je neskutočne efektné. Sly to stále vie. Viac takýchto superhrdinských filmov! 80% Amazon ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Dlouho odkládaný kousek od Julia Averyho (jehož Overlord před pár lety se mi celkem dost líbil) to nakonec dotáhl jen na Amazon a vzhledem k výsledku se vlastně není čemu divit. Nebýt Slye, jedná se o naprosto zaměnitelný komiksový superhrdinský (meh, už je to nuda) příběh s obyčejnou akcí a ještě obyčejnějším průběhem. Do kina bych na to rozhodně nešel. Průměr. ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Prostě to berte s nadhledem a nechte se unést do toho špinavého, městského světa plného grázlíků všeho věku a možná potkáte za rohem jednoho postaršího nemluvného týpka, jak si to v kulichu a bundě s kapucí ťape do práce. Jenže nic není, jak se zdá. Inu, proč ne, za mně Sly docela dobrej! Jsou totiž daleko horší filmové výpotky z oblasti komiksových hrdinů, kteří chtějí zachránit celý svět. Tomuhle stačil jeden malý kluk. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Budu upřímný. Julius Avery mě předchozím počinem z roku 2018 s názvem Overlord vyrazil dech. Film atakující mou osobní topku za ten daný rok jsem tehdy fakt nečekal. Takže jsem s natěšením očekával, jak dopadne tento superhrdinský počin v čele se Stallonem. Osobně se mi dost zamlouvalo, že se Samaritán drží při zemi, žádné šílené digitální utrhávání ze řetězů neproběhne. Akce je slušně nasnímaná, sázející především na kontaktní souboje, kde se Sylvester činí jako za mlada. Příběh asi nemá moc čím zaujmout, město Granite City mohlo být lépe využité. Scénář též moc nevybočuje z řady, ale ten jeden zvrat jsem osobně nečekal, tam jsem popravdě čuměl jako puk. Sem tam zahapruje slabší CGI (chápu, nižší rozpočet se na tom dost projevuje) a též zamrzí i absence kvalitnějšího zakončení. Na druhou stranu, Stallone to dost tahá na svých bedrech (pan herec se nazpře). Plus špičkový soundtrack potěší. Takže jednohubka, co vůbec neurazí. Za mě 6/10 ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Filmu jsem opravdu fandil, Averyho jsem si docela oblíbil a pro Stallona to působilo jako perfektní role. Fajn koncept, parádní obsazení, přijemná režie, avšak nezvládnutá dramaturgie se scénářem. Hodně věcí je tu prvoplánových, nevybudovaných, nezasloužených. Místy to má strašně konfliktní tón, u kterého nevím jestli má být karikaturní naschvál nebo ne. Celé je to na můj vkus až moc pitomé a nafouklé... donutit tvůrce párkrát přepsat scénář a vecpat to do 90 minut, aby scény měli víc než jeden důvod existence, tak by to bylo suprové Béčko, takto se jedná o příliš dlouhou nudu, která toho zas tolik nenabízí. 4/10 ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • V 65. minúte nastáva scéna, kedy Joe (Stallone) aj s malým dievčaťom preskočí cez auto, prevrhne ho a ukryje sa zaň pred hodeným granátom. Takým, aký v minulých scénach dokázal vyradiť všetku elektroniku v okolí výbuchu. Tu však nevyradí ani len mobilné telefóny početných pozerajúcich sa ľudí, ktorí celú scénu na mobil natáčajú. (baclajean)
  • Když jde Joe (Sylvester Stallone) v dešti po ulici a začne ho sledovat gang, má kapuci, která je součástí bundy. Tu má v některých záběrech nasazenou a v některých ne. (Fenk)

Související novinky

Warneři uzavřeli dohodu s MGM

Warneři uzavřeli dohodu s MGM

15.08.2022

Studia MGM a Warner Bros. Pictures uzavřela novou několikaletou smlouvu, podle níž v budoucnu přeberou Warneři zodpovědnost nad mezinárodní (tedy mimo USA) filmovou distribucí MGM. To mělo doposud… (více)

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

28.06.2022

Novozélandský herec Russell Crowe se v poslední době v tvoření jen tak nezastavuje. Zatímco už za pár dnů ho diváci budou mít šanci vidět ve vedlejší roli boha Dia ve značně očekávané nejnovější… (více)

Reklama

Reklama