Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Potrhlý a ušlápnutý bankovní úředníček Stanley Ipkiss jednou v noci uvidí z mostu něco ve vodě. Myslí si, že se někdo topí, a chce mu pomoct, ale zjistí, že tam plave nějaké smetí a v něm se chytila podivná zelená maska. Když si ji doma zkusí nasadit, začnou se s ním dít úžasné věci. Vládne nadpřirozenými schopnostmi. Hned toho využije a vyřídí si účty s lidmi z nejbližšího okolí, kteří mu něco provedli nebo ho nemají rádi. Stanley netuší, že na banku, ve které pracuje, se chystá parta mafiánů v čele s Dorianem Tyllerem, který chce ovládnout celou mafiánskou scénu ve městě. Půdu mu připravuje krásná zpěvačka Tina, která Stanleyho okouzlí. Stanley v masce banku vykrade sám. Potom v baru, v němž Tina zpívá, předvede úžasné věci a Tina se do něj zamiluje. Po muži se zelenou maskou jde policie i investigativní novinářka Peggy, která předstírá ke Stanleymu lásku, ale zradí ho Dorianovi. Ten se zmocní masky a s její pomocí si chce vyřídit účty s kmotrem mafie. Stanley se Tině přizná, že muž v zelené masce, který ji okouzlil, je on sám, ale Tina ho miluje i tak a masku nakonec hodí zpátky do řeky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (729)

silentname 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je "The Mask" filmovou klasikou. Je to výborná komédia, má skvelé postavy, výborne sa na to pozerá, na svoju dobu výborné efekty a plus všetky tie tanečné scénky sú podľa mňa aj dnes vynikajúce. Pre mňa jeden z najlepších filmov Jima Carreyho, výborne sa na neho díva, je v tom skvelá nostalgia, plus výborná akcia (nesmiem zabudnúť) a neustále zaujímavé a zábavné. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film JIma Carreyho a jedna z nejlepších komedií, co znám (kterou bych možná ještě v patnácti zařadil do nejlepší dvacítky filmů mého života), navíc s nepřekonatelným a kultovním dabingem Bohdana Tůmy. První objevení Cameron Diaz při vstupu do banky mi v pubertě vždycky učarovalo...a vlastně i teď. 100% přesně pro ten typ filmu, který jste jako mladší milovali a nikdy na něj nezanevřete. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Toho času som sa a Masku tešil ako malý jojo a veru nesklamala. Trhlý vizuálny úlet s výbornými trikmi, sexi Cameron, zlatým pajdíkom a komickým tornádom Carreym. Zatiaľ prvý a poslený mix catroonovských xichtoviek a živých hercov, ktorý stál za pozornosť vtedy 13 ročného chlapca. Ale aj teraz dobré...skôr srdcovka. 80% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nebýt Carreyho, tenhle film by neměl ani tu trochu šťávy, kterou ve výsledku má. Jeden z prvních komiksových filmů, ale současně velmi těžko zvládnutelná originální postava, která na stříbrném plátně je přesně tak přehnaná a neuvěřitelná, jako v kresleném seriálu nebo původním komiksu. Těžko uchopitelné pro film, ale přetaveno do snesitelné podoby. některé hlášky a scény (Oscar) navíc časem získávají své nedocenitelné místo v paměti diváka:). ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Film vznikol v čase, keď som si len pomaly zvykal na postavy stvárnené americkým hercom Jimom Carrey. Jeho plytký humor založený na mimike sa mi videl dosť detinský. Avšak vo fantasy komédii "Maska", to zafungovalo parádne. Tiež tomu hodne pomohla aj neodolateľná Cameron Diaz. Jim Carrey má už dnes na konte viacero lepších titulov ako je "The Mask" z roku 1994, ale stále to patrí k jeho podarenejším filmovým úlohám. *** ()

Galerie (87)

Zajímavosti (48)

  • Aplikovanie masky trvalo zhruba 4 hodiny. (WalterIK7)
  • Keď Stanley (Jim Carrey) v jednej scéne prichádza domov, jeho nohavice sú suché a čisté. Predtým ale plával v rieke. (rador)
  • Na konci, když Maska (Peter Greene) skočí za bar, vystřílejí do něj mafiáni všechny zásobníky a odhodí je. Jenže za chvíli je znova odhazují a mění za jiné. (Aknah)

Související novinky

Vrátí se Carreyho Maska?

Vrátí se Carreyho Maska?

28.01.2020

Snímek Maska z roku 1994 nastartoval kariéru herečky Cameron Diaz a patří mezi nejikoničtější role Jima Carreyho, celosvětově pak vydělal 351 milionů dolarů na 23milionovém rozpočtu, o to větší… (více)

Další dobrodružství s režisérem Pirátů

Další dobrodružství s režisérem Pirátů

01.07.2010

Gore Verbinski pořád hledá projekt, kterým by navázal na veleúspěšnou karibskou trilogii. Příští rok uvidíme jeho digitálně animovaného Ranga, ale co dál? S adaptací videohry BioShock to kvůli… (více)

Van Damme bez Seagala

Van Damme bez Seagala

14.05.2009

Ale zato s britským řízkem Vinniem Jonesem. Možná je to nakonec lepší volba – Jonesovi spíš uvěříme, že je druhým nejlepším zabijákem na planetě, než nějakému hrochovi s copem. O čem je vlastně řeč?… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno