Reklama

Reklama

Smallville

(seriál)
USA / Kanada, (2001–2011), 154 h 46 min (Minutáž: 40–84 min)

Režie:

D.J. Caruso, Rick Rosenthal, Greg Beeman, Michael W. Watkins (více)

Předloha:

Jerry Siegel (komiks), Joe Shuster (komiks), Bill Finger (komiks) (více)

Hrají:

Tom Welling, Kristin Kreuk, Michael Rosenbaum, Allison Mack, Eric Johnson, Annette O'Toole, Erica Durance, Shawn Ashmore, John Schneider, Justin Hartley (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(216)

Obsahy(1)

Jednoho dne postihne zapadlé městečko Smallville neštěstí, déšť meteoritů změní život spoustě lidí. Syn bohatého a bezohledného Lionella Luthora, Lex, je ozářen a přijde o vlasy, malá Lana Langová ztratí oba rodiče a bezdětní a po dítěti marně toužící manželé Kentovi naleznou uprostřed kukuřičného pole malého chlapečka. Adoptují ho, přičemž už tuší, že malý Clark nepochází z této planety. Střihem se dostáváme o 12 let později, kde dospívající Clark překvapuje své okolí i sám sebe svými neobvyklými schopnostmi - svou rychlostí a silou. Začíná si uvědomovat, že je jiný, a rodiče mu odhalí tajemství jeho příchodu. Při autonehodě se seznámí s Lexem Luthorem, zachrání mu život a mezi oběma muži vzniká přátelství. Mezitím se v místní nemocnici probouzí z komatu Jeremy, hoch, který byl rovněž postižen ozářením v kukuřičném poli, když jej předtím jeho spolužáci připoutali ke kůlu jako tzv. strašáka roku. Mstí se svým bývalým kamarádům, dostává je do komatu elektrickými výboji. Jeho běsnění dokáže zastavit jen superman Kent Clark. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (406)

GOtoUCSC 

všechny recenze uživatele

Celý DC pohromadě ! Je to skvělý, konečně jsem přišla Supermanovi na chuť. Prokousat se první sérií pro mě bylo trochu náročné, ale ve chvíli, kdy se všechno začalo víc propojovat a navazovat na sebe, naprosto mě to pohltilo. S každou další DC postavou jsem z toho měla větší radost! A taky tady je podle mě nejsympatičtější verze Lois. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Smallville je nezáživná kravina, ktorá varí totálne z vody. Lenže rovnako, ako skoro každý seriál má tú výhodu, že keď sa doňho zapozeráte, tak vás automaticky chytí. Ja som to našťastie včas uťal, takže som ním zbytočne nestratil kopec času (217x42, preboha!). To som urobil mnohokrát omnoho horším spôsobom. A nemám na mysli iba filmy a seriály. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľa ľudom sa to nepáči pretože to považujú za blbý remake no podľa mňa je to lepšie ako starý superman a to z dvôvodu tej rozmanitosti myšlienok v každom jednom dieli, zdá sa mi to viac zaujímavejšie ako starý superman ktorý mi pripadal v celku nudný aj keď nie zlý..........................Soundtrack Mark Snow: 1. Save Me - Remy Zero [4:02] ,2. Inside Out - VonRay [3:38] ,3. Island in the Sun - Weezer [3:21] ,4. Superman - Five for Fighting [3:41] ,5. Nuclear - Ryan Adams [3:25] ,6. Lonely Day - Phantom Planet [3:45] ,7. Fight Test - The Flaming Lips [3:55] ,8. Don't Dream It's Over - Sixpence None The Richer [4:01] ,9. Wave Goodbye - Steadman [4:02] ,10. I Just Wanna Be Loved - AM Radio [3:57] ,11. Everything - Lifehouse [6:09] ,12. Time After Time - Eva Cassidy [4:00], ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Další seriál který si zaslouží své místo v top. Clark je prostě borec který dokázal celou dobu rozesmát ale zároveň svojí povahou nezkutečně nasrat, jeho banda byla super některé sem si oblíbil a na konec i některé nesnášel v celém průběhu příběhu. Nejvíc se stejně ke Clarkovi hodila Elisha byla to prostě kráska se vším všudy ale přesto jsem byl rád ve finále jak to dopadlo. Líbilo se mi na seriálu že každý díl nabízel jinou zábavu díky zelenému asteroidu ale přesto jsme pořád jeli v příběhu a skládaly ho jako puzzle. Soundtrack je hodně povedený se skvělými zážitky ale co musím seriálu vytknout je to že byl málo dramatický chyběla mi i ta dojemná část protože tu jsem za celou dobu hodně postrádal, romantika byla na každém kroku akce v podání efektu bylo výborné a jenom se zlepšovaly a tak ve finále jsem více než spokojený a ty malé věci které jsem postrádal překousnu protože Clark a jeho krypton příběh je plný zvratů a zábavného humoru, uteklo to hrozně a těším se za pár let na další projekci. Některé díly bych čekal více epicky a nebo ne tak rychle zakončené ale přesto jak říkám mělo to své mouchy ale konec to celé měl vynahradit což se nestalo tak menší zklamání z ukončení a několika vysvětlení bych chtěl ale musím se smířit s tím jak to dopadlo mělo to mít lepší finále mnohem. Městečko je super a farma Clarka je prostě dělo obrovská spokojenost. ()

Ignus.cz 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála dnes komediálních seriálů, který je založen na situační komedii a parodii všech dnes známých science fiction filmů a seriálů. Diváka pobaví totální průhledností a předvidatelností děje a častým opakováním dějových situací. Jedním z trefných příkladů, je ztráta paměti Clarka Kenta na konci/začátku každé sezóny. Smallville nádherně přetvařuje původní předlohu Jerryho Siegela, který určitě těžce lituje, že tyto fenomenální změny v příběhu už nezakomponoval při psaní originálu. Kent a Luthor wingmani z přátelství? Famózní!! Proč to někoho nenapadlo dřív? Všichni obyčejní lidé kolem Supermana nakonec získají také super-schopnost? Samozřejmě!!! I přes tyto parodické a často se vyskytující zábavné scény, které donutí nic netušícího diváka se smát od ucha k uchu, se Smallville tváří smrtelně vážně, až s tragickým výrazem, který umocňuje serioznost seriálu, což je také zároveň jádrem geniálnosti tohoto počinu 21. století. Největší slabostí Supermana není Kryptonit, ale Smallville... ()

Galerie (3 367)

Zajímavosti (98)

  • Sídlo Lexe Luthora je stejné sídlo jako sídlo mutantů ve filmu X-Men 2 (2003). (Redík)
  • Počas trvania seriálu daboval Michael Rosenbaum (Lex Luthor) postavu Flasha/Wallyho Westa v animovanom seriáli Justice League (od r. 2001). V epizóde „The Brain Robbery“ si Flash vymení telo s Lexom Luthorom, čo znamená, že Michael Rosenbaum v tejto epizóde hral Lexa Luthora. (challik)
  • Vila Luthorů se objevuje také v seriálu Arrow (od r. 2012) coby dům Olivera Queena (Stephen Amell). (ČSFD)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Addamsova rodina se vrátí

Addamsova rodina se vrátí

23.10.2020

Slavný režisér Tim Burton si poprvé v kariéře vyzkouší televizní tvorbu. A nevybral si k tomu žádný jiný projekt než kultovní Addamsovu rodinu. Nová verze seriálu z roku 1964, jenž se následně dočkal… (více)

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

22.09.2019

Seriálový Smallville byl ve své době tak trochu napřed co se práce s komiksovými předlohami týče. Od té doby, co však stanice CW rozjela svůj vlastní komiksový vesmír Arrowverse, čítající seriály… (více)

Reklama

Reklama