Reklama

Reklama

Zámek a klíč

(seriál)
  • USA Locke & Key
Trailer 1
USA, (2020–2022), 21 h 31 min (Minutáž: 34–57 min)

Předloha:

Joe Hill (komiks)

Hrají:

Kevin Alves, Thomas Mitchell Barnet, Coby Bird, Asha Ashanti, Laysla De Oliveira, Griffin Gluck, Eric Graise, Connor Jessup, Emilia Jones, Hallea Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Otec tří dětí je zavražděn. Sourozenci se tak nastěhují do domu, který je plný klíčů proměňujících realitu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (164)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je možný, že neznalost komiksové předlohy, je pro mě v tomto případě kámen úrazu. Od začátku jsem ale docela pochopil, oč v tomto seriálu půjde, ač to není na první pohled úplně jednoduchá myšlenka. Jen jsem se ale nedokázal nějak zakoukat. Jak tu mnozí zmínili, je to taková nesourodá kombinace dětského rodinného příběhu s něčím, co do té rodinné pohody úplně nejde. Chvílemi dost dětské, chvílemi rádoby teen, pak jako šokující nějakým momentem, ale ve výsledku jsem to po šesti dílech vypnul, protože jsem na tom neviděl zbla zábavného. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak jsem psal u komentáře k první sérii - je to promarněný potenciál. Nápad výborný - zpracování podivné. První série spíše rodinný film, druhá už byla trošku temnější, ta se mi zamlouvala nejvíce, třetí byla špatná a suverénně nejhorší. Kdyby to celé bylo pojato více hororově, dospěle, tak OK. Tohle vesměs light zpracování pro děti je asi opravdu vhodné spíše pro děti, kterým se bude líbit blbnutí s klíči, nebudou řešit nelogické chování postav a to, co prostě řeší dospělí u filmů a seriálů. Detailní komentáře k jednotlivým sériím. Je to škoda, ten nápad s klíči by se dal tak ohromně využít a mohl z toho být pekelně dobrý seriál. Takže viděl jsem, budiž. Vyloženě ztráta času to nebyla, kromě třetí série, občas jsem se zasmál (hlavně v první sérii), nenudil se. Ale... 73% je dle mého nadhodnoceno. 60% by bylo odpovídajících. Howgh! ()

Reklama

lukasch 

všechny recenze uživatele

Tohle není další Stranger Things. Nesympatické a špatně zahrané postavy, které se do jedné chovají jako naprostí idioti. Měli tolik kouzelných propriet a využívali je naprosto nevhodným způsobem místo toho, aby hrdinové vyřídili hlavní zlo už ve druhém díle, na to jsem fakt neměl nervy. V polovině jsem seriál vzdal. PS: Hrozně tomu chyběl nadhled. Zámkovi bydlí v Klíčově a nikomu to nestálo za vtipnou hlášku. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Na zmiešané odporučenie známych som musel vyskusat tento nový seriál od netflixu. A naozaj zámek a kľúč bol priemerný až podpriemerný seriál. Nepomohol ani dabing. Množstvo postáv a chaotických dejov, niekedy to bolo onicom niekedy zas dobré. Ale hudba bola viac než dobrá. Sú ale lepšie seriály s fantasy tematikou. Moc ma to na druhú sériu , ktorá zrejme bude, nenavnadilo. Ešte slabšie ako predošlí titáni. 2* ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemné fantasy osvieženie s rozumným scenárom, ktorý ani v jednej časti nenudil. Na druhú stranu je pravda, tak ako už niektorí podotkli, že niektoré scény si priam žiadali hororovo pritvrdiť. Rozhodne ale zaujímavý námet - čarovné kľúče, ktoré menia realitu a dokážu rôzne čáry máry. Páčilo sa mi aj to postupné odkrývanie kariet celého príbehu a vysvetľovanie jednotlivých dielikov mozaiky. Záver sa dal síce čakať, no ale asi bolo treba niečo vymyslieť do druhej série. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Galerie (331)

Zajímavosti (6)

  • Komiksová předloha se odehrává ve městečku Lovecraft, pojmenovaném podle spisovatele H.P. Lovecrafta. V seriálové adaptaci chtěl autor komiksu i scénáře Joe Hill uctít dalšího svého oblíbeného hororového tvůrce, a tak se městečko jmenuje Matheson podle Richarda Mathesona. (D.Moore)
  • Natáčení probíhalo v Novém Skotsku v Kanadě, konkrétně v městečku Lunenburg, a v Ontariu (v Hamiltonu, na Humber College Lakeshore Campus v Etobicoke a v Torontu – včetně Cinespace Film Studios). (noelcoward73)

Reklama

Reklama