Reklama

Reklama

Zámek a klíč

(seriál)
  • USA Locke & Key
Trailer 1
USA, (2020–2022), 21 h 31 min (Minutáž: 34–57 min)

Předloha:

Joe Hill (komiks)

Hrají:

Kevin Alves, Thomas Mitchell Barnet, Coby Bird, Asha Ashanti, Laysla De Oliveira, Griffin Gluck, Eric Graise, Connor Jessup, Emilia Jones, Hallea Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Otec tří dětí je zavražděn. Sourozenci se tak nastěhují do domu, který je plný klíčů proměňujících realitu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (165)

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo docela dobře, ale od cca šestého dílu (bohužel až do konce) se to změnilo v sérii frustrujících momentů. Scénáristé dali postavám spousty veletočů, aby všechny trumfy (resp. klíče) neustále bez větších problémů spadly do náruče záporákovi/záporačce. A závěrečný plot twist celkovou frustraci jen prohloubí. Zajímalo by mě, jestli lidem nevadí, když hlavní postavy nemají nejmenší šanci vyhrát sebemenší bitvu, natož válku. Jako film, nebo jako tak čtyřdílná minisérie by to mohlo být super. Ale na ploše deseti dílů to s divákem trochu moc vyjebává a nikdy vám nepřinese pocit zadostiučinění. ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Komiks Zámek a klíč je podľa môjho názoru jeden z najlepších grafických románov aké som kedy čítal. Fantasy seriál s prvkami hororu od Netflixu sa dôstojne drží predlohy, teda aspoň prvé 2 série. Potom, ako to už je v súčasnosti zvykom, sa tvorcovia vydajú vlastnou cestou a ukončia celý seriál po svojom. Nevravím, že je ukončený zle, ale nerozumiem tomu, prečo sa nedržali aj naďalej knižnej predlohy. Výber hercov mi sadol a príbeh nebol zbytočne rozťahaný do šiestich sérií. Aj keď som vedel ako sa bude príbeh vyvíjať, dej ma celú dobu držal v napätí, čo sa o väčšine seriálov povedať nedá. Za mňa určite jeden z Top seriálov Netflixu. ()

Reklama

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Díky karanténě můžu dokoukávat a rozkoukávat věci co jsem měl v plánu a Zámek a klíč byla jedna z nich. Seriál má sympatické herce a je to takové spíše fantasy než horor a jelikož jsem komiks nečetl jen o něm vím tak mě seriál i v celku bavil. A komiks si určitě doženu. Deset dílů uteče protože jeden mám v průměru 45 minut. Zápletka je docela zajímavá a klíče dávají velký prostor i samotnému divákovi. Několikrát jsem se přistihl jak přemýšlím co bych s daným klíčem udělal já. Efekty a kamera super a co se mi líbilo bylo, že asi až v po půlce série jsem to celý prokoukl, že to nebylo hned. Příjemný seriál s jasným koncem, který nechává otevřené rovnou vrata pro druhou sérii. 75% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Locke & Key je přesně to, co seriálová scéna potřebovala. Oddechová, krátká série o teenagerech, kteří najdou klíče a kolotoč hrůzy začíná. Mělo to něco od středoškolského života, něco od prvků hororu a rodinného dramatu, ale hlavně to mělo výborné, skvěle napsané, sympatické postavy a solidní tempo. Až na občasné stupidní chování postav (nad kterým by se pozastavil i blbec) seriálu nemám co vytknout, každou epizodu jsme dostávali slušnou porci nových otazníků, přinášejících do děje další vývoj, objevilo se i pár monster, schopnosti klíčů byly zajímavé a vizuál nekompromisní. Samotné finále nebylo až tak dusné a velkolepé, jak by se na sérii takového rázu slušelo, ale závěrečný plot twist byl taková nálož, že tady rád půjdu s hodnocením o hvězdu nahoru i přes drobné malé nedostatky. ()

Ledkodlaq 

všechny recenze uživatele

Na Netflix stylu mnoha podobných seriálů mi začíná vadit to rádoby Young adult mysteriózní zpracování, jakože to je v podstatě pro děti ale zároveň to bereme strašně vážně. Dle mého názoru tento přístup zabil spoustu dobrých nápadů. Novou Sabrinu například. Co je ještě horší, seriály díky tomu poněkud splývají a upadají do průměru. ()

Galerie (331)

Zajímavosti (6)

  • Autoři komiksové předlohy Joe Hill a Gabriel Rodriguez si v této epizodě zahráli dvojici zdravotníků. Nebylo to přitom poprvé – zdravotníci s jejich tvářemi se objevili už v knize „Zámek a klíč 6: Alfa a omega“. (D.Moore)
  • Natáčení probíhalo v Novém Skotsku v Kanadě, konkrétně v městečku Lunenburg, a v Ontariu (v Hamiltonu, na Humber College Lakeshore Campus v Etobicoke a v Torontu – včetně Cinespace Film Studios). (noelcoward73)
  • Komiksová předloha se odehrává ve městečku Lovecraft, pojmenovaném podle spisovatele H.P. Lovecrafta. V seriálové adaptaci chtěl autor komiksu i scénáře Joe Hill uctít dalšího svého oblíbeného hororového tvůrce, a tak se městečko jmenuje Matheson podle Richarda Mathesona. (D.Moore)

Reklama

Reklama