Reklama

Reklama

Zámek a klíč

(seriál)
  • USA Locke & Key
Trailer
USA, (2020–2022), 21 h 31 min (Minutáž: 34–57 min)

Předloha:

Joe Hill (komiks)

Hrají:

Kevin Alves, Thomas Mitchell Barnet, Coby Bird, Asha Ashanti, Laysla De Oliveira, Griffin Gluck, Eric Graise, Connor Jessup, Emilia Jones, Hallea Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Otec tří dětí je zavražděn. Sourozenci se tak nastěhují do domu, který je plný klíčů proměňujících realitu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (165)

kaylin 

všechny recenze uživatele

První sezóna seriálu „Zámek a klíč“ ukázala to, že na Netflixu také umí to, že vezmou skvělou předlohu, vezmou z ní to základní, co je na ní funkční, předělají to do mainstreamového něčeho, co připomíná „Stranger Things“, ale ještě víc tomu chybí logika a ještě více z toho křičí, že scenáristé šli místy tou nejjednodušší cestou. Konec už mi přišel normálně otravný a říkal jsem si, že to byl konec seriálu, nejen série. Ze skvělého komiksu se udělala průměrná zábava, což mi přijde tragické. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je možný, že neznalost komiksové předlohy, je pro mě v tomto případě kámen úrazu. Od začátku jsem ale docela pochopil, oč v tomto seriálu půjde, ač to není na první pohled úplně jednoduchá myšlenka. Jen jsem se ale nedokázal nějak zakoukat. Jak tu mnozí zmínili, je to taková nesourodá kombinace dětského rodinného příběhu s něčím, co do té rodinné pohody úplně nejde. Chvílemi dost dětské, chvílemi rádoby teen, pak jako šokující nějakým momentem, ale ve výsledku jsem to po šesti dílech vypnul, protože jsem na tom neviděl zbla zábavného. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série byla fajn, ale bohužel jsem měl velké mezer\ mezi díly a tak si nejsem některými věcmi jist a ani pořádně nevím, zda té zamotanosti na konci můžu něco vytknout. Napětí bylo ale fajn. Některé postavy mi teda dost nesedly a některé zápletky byly dost slabé, ale jako celek i jednotlivé díly jde o hodně koukatelný seriál. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Asi každý, kdo četl alespoň první díl comicsu, bude zklamaný už krotkým zpracováním vražedného řádění v Mendocino Valley; o proměně nemilosrdného psychopata Lessera v politováníhodného nešťastníka ani nemluvě. Na druhou stranu, všichni sourozenci Zámkovi jsou k sežrání a také Dodge má (hlavně zpočátku) potenciál. Některé scény (a občas i celé epizody) pak ukazují, že to nakonec mohla být opravdu bomba. Bohužel, je to průběžně natolik ředěno politickou korektností a zhruba od sedmého dílu tak ládováno nevěrohodnými momenty, že je člověku výsledného produktu (zmatená kombinace Stranger Things a Harryho Pottera) až líto. Zvlášť když ví, že Hillův comics působí originálním a suverénním dojmem, k němuž má tahle adaptace ve finále dost daleko. Sice je to pořád lepší než třetí řada zmíněných Stranger Things, ale toho promrhaného potenciálu bude věčná škoda. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dobře promyšlená i vymyšlená zápletka, odsýpající tempo vyprávění, parádní herci od dětí resp. dítěte přes teenagery až po dospělé. Plus sexy záporačka jako třešnička na dortu. Nicméně i tady se najde ALE. Tvůrci se na můj vkus drželi až příliš na straně temnější fantasy pro celou rodinu a do hororového žánru ukročili jen zřídka, což je vzhledem celkovému konceptu velká škoda. Předlohu sice neznám, ale s Hillem jistou zkušenost mám a jsem si jist, že jeho podání je brutálnější a především temnější. Každopádně na druhou řadu se s chutí podívám, protože Zámkovic rodina si získal mé sympatie jako už dlouho žádná z filmových či seriálových famílí. A třeba seriál v další sezóně přitvrdí. 75% ()

Galerie (331)

Zajímavosti (6)

  • Komiksová předloha se odehrává ve městečku Lovecraft, pojmenovaném podle spisovatele H.P. Lovecrafta. V seriálové adaptaci chtěl autor komiksu i scénáře Joe Hill uctít dalšího svého oblíbeného hororového tvůrce, a tak se městečko jmenuje Matheson podle Richarda Mathesona. (D.Moore)
  • Natáčení probíhalo v Novém Skotsku v Kanadě, konkrétně v městečku Lunenburg, a v Ontariu (v Hamiltonu, na Humber College Lakeshore Campus v Etobicoke a v Torontu – včetně Cinespace Film Studios). (noelcoward73)

Reklama

Reklama