Reklama

Reklama

Od koťátek pracky pryč! Hon na internetového zabijáka

(seriál)
  • Velká Británie Don't F**k with Cats: Hunting an Internet Killer
Velká Británie, 2019, 3 h 7 min (Minutáž: 57–66 min)

Režie:

Mark Lewis

Scénář:

Mark Lewis

Hudba:

Andrew Skeet

Hrají:

Justin Trudeau (a.z.), Luka Magnotta (a.z.)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Hrozivá videa vyšinutého zločince donutí skupinku amatérských internetových detektivů pustit se do riskantního pronásledování, které je vtáhne do temného podsvětí. (Netflix)

Recenze (102)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Nechápu, že jsem tuhle věc tak dlouho odkládala. Po velmi dlouhé době dokument, který má spád, zbytečně se nenatahuje stopáž zbytečnými fakty a promluvy zdejších aktérů jsou rázné, zajímavé a úspěšné v tom navodit divákovi wow efekt. Jasně, je to asi trochu zdramatizované tím, že se veškerá pozornost soustředí na amatérské internetové detektivy a profesionální práce se trochu opomíjí, ale v tom právě tkví jedinečnost tohoto dokumentu. Zobrazují se zde totiž události, kterým člověk neuvěří, dokud o nich opravdu nemá důkazy. A to je další silné eso tohoto super projektu: autentičnost. Většinou divák jen slyší a málo toho vidí. Tady je vyprávění ale podrobně doprovázeno a ilustrováno videozáznamy, fotografiemi, internetovými příspěvky a provádí diváka opravdu od začátku až do konce bez přeskakování a mezer v událostech, a proto má tak úžasné tempo. Jediný polomínuskový bod by se tu dal vidět ve faktu, že se tu ty toxická vražedná videa neukazují explicitně, ale když se jedná o zvířata, je to vlastně spíš přínosem a díky tomu je to dostupné i pro širší skupinu diváků nebo slabší povahy. Na Netflixu určitě povinnost vidět. ()

Chupacabra odpad!

všechny recenze uživatele

Jaký to je asi pocit, být příbuzný/přítel člověka, který je brutálně zabit narcistním vrahem a o kterém je natočený dokument pojmenovaný „Don't F**k with Cats“, kde je jeho smrti věnováno méně prostoru než pár kočkám a plní úlohu jakéhosi „velkého překvapení“, aby byla splněná divácky stravitelná forma třídílného dokumentu? Gaučová exploitace. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušné, ale výtky mám.Na Dokument je zde slušné tempo, výborná hudba a je to překvapivě dost napínavé. Avšak, co mi vadilo, že se to soustředí na amatérské detektivy, tedy internetové nerdy, kteří nemají nic jiného na práci než sledovat život někoho jiného. To je mi trochu proti srsti, raději bych sledoval opravdové detektivy, jejichž práce je rozhodně zajímavějši. Dále zamrzí, že obsah videa explicitně neukážou, když to mohli vidět všichni v dokumentu, nevím proč by to nemohl vidět i divák a poslední výtka, moc mi nesedí proč člověk, který zabil jednoho člověka je nazýván řezníkem a sériovým vrahem, co byl potom Night Stalker??! Finále je poměrně zajímavé a celkem nečekané, bavilo mě to, ale Night Stalker se mi líbil víc. 7.5/10: ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Tohle měl být maximálně 100 minut dlouhý film a prakticky o nic bychom nepřišli. Neuvěřitelně natahované, nakonec i za hranicí toho, co považuji za dobrý vkus a závěrečná scéna s prolomením čtvrté stěny víc než cokoliv jiného směšný pokus o nějaké moralizování z vyšší pozice, kterou dokument ztratil ve chvíli, kdy vznikl. Přišlo mi to prostě zcela směšné, i když si tu ironii zřejmě uvědomovali. Ale možná to nemuselo působit až tak zle, kdyby tvůrci k látce přistoupili s větším citem a profesionalitou. Všechna ta přehnaná dramatizace a bulvárnost (kdy si tvůrci vypomáhají i tím, že např. záměrně vůbec neřekli některá fakta o životě Magnotty a ještě se pokusili diváka znovu nachytat přes jeho matku v třetí epizodě) mě začala někdy v průběhu druhé epizody už docela dost otravovat a vzhledem k děsivé gradaci děje někam jinam, než jsem čekal i znechucovat. Někdy mě dokáže tento přístup bavit (jako v případě Tiger Kinga), ale tady se to z určitých důvodů podle mě moc nehodilo... a i kdybych to přehlédl, nemělo to ani tak "zajímavé" (bizardní) postavy. Jenom ty nesympatické internetové hrdiny, o které nakonec vlastně naštěstí zas tak úplně nešlo. Ale otravní byli stejně dost - hlavně tím, jak museli hlasitě popsat každičký jeden malinkatý krok, který na internetu udělali a to i v případě když ho stačilo ukázat. A pak ty jejich "šokované" reakce typu "holy shit", "what the fuck", možná jsem při každé takové reakci měl pít... javorový čaj. Díky Lachtane! ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na to, jak "postupně" graduje činnost neznámého člověka na netu, kdy se jen potvrdilo "pravidlo", že u zvířátek to nejčastěji začíná....Co mě ovšem mrzí a je to i pochopitelné, že dokud se nestane něco "většího" (myšleno lidské tělo), tak nezmůžou téměř nic...Tenhle dokument mě hodně bavil :) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Luka je na fotce s přáním své matce podepsán jako Eric. Je to proto, že se narodil jako Eric Clinton Kirk Newman. V roce 2006 si však změnil jméno na Luka Magnotta. (Muffino)

Reklama

Reklama