Reklama

Reklama

Od koťátek pracky pryč! Hon na internetového zabijáka

(seriál)
  • Velká Británie Don't F**k with Cats: Hunting an Internet Killer
Velká Británie, 2019, 3 h 7 min (Minutáž: 57–66 min)

Režie:

Mark Lewis

Scénář:

Mark Lewis

Hudba:

Andrew Skeet

Hrají:

Justin Trudeau (a.z.), Luka Magnotta (a.z.)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Hrozivá videa vyšinutého zločince donutí skupinku amatérských internetových detektivů pustit se do riskantního pronásledování, které je vtáhne do temného podsvětí. (Netflix)

Recenze (102)

MatyM 

všechny recenze uživatele

Poutavý, napínavý, komplexní a šokující krimi příběh, který překvapí úplností záznamů, který diváka provede případem skutečně od A až do Z, stejně jako nezpochybnitelnou filmařskou kvalitou, ukrytou v práci s kvalitní kamerou, stiřhem a zbukovým mixem i dramturgií. A zároveň jde o počin bulvárně senzacechtivý, necitlivý, a své vydělávání na neštěstí, které proměnil ve spotřební zábavu, alibisticky v posledních vteřinách hází na své obecenstvo. PS: Jednomu zdejšímu komentáři "Nejlepší příbehy píše sám život" se v kontextu tohoto seriálu nejde než nevěřícně nasmát. To nevymyslíš. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pro internetové nerdy to bude velká jízda. V dokumentu jsou totiž za hrdiny, i když značnou měrou přispěli k eskalaci konání jednoho blázna. Mnoho času se věnuje právě amatérským vyšetřovatelům a jejich postupům, což je místy úsměvné, ale také na to doplácí tempo. Závěr je stylový, ovšem už předchozí záběry pachatele značí, že půjde o slušný bizár. ()

Reklama

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Viděno po Night Stalkerovi, a i když formát je jiný a v podstatě inkriminovanou osobu známe prakticky po celou dobu, napětí děj udržel. Hlavně děj se odehrává za doby nastupujících technologií, takže rekonstrukce jsou konkrétnější, a i když práci policie sledujeme mnohem méně, detektivní práce si člověk užije dost. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Toľko internetových fanatikov, a iba jednému napadlo (aj to neskoro), že fotky na instagrame sú editované. Keď je jeden deň niekto pred Eiffelovkou, druhý v Rusku, tretí na pláži, navyše s amatérskym editoringom, tak mi hneď trklo... Luka Magnotta - na prvý pohľad psychopat. Nechápem, prečo všetci hovorili, že vyzeral útlo, nevinne a bezbranne a bla bla bla. A že tak vrah nevyzerá - to povedala aj kanadská šéfka oddelenia vrážd. A ako vyzerajú vrahovia?! Pre mňa psychopat na prvý pohľad a zavrela by som ho už iba preto, ako vyzerá. Kanadská polícia rovnako nahovno ako francúzska - vraj poslali na letisko, keď mal priletieť z Kanady do Paríža 40. policajtov, a oni ho pokojne nechali odísť. Identifikovali ho, sledovali, a aj tak im zdrhol. Kde boli tí policajti? By som spravila odchyt už na letisku v Kanade! A tú jeho máti by som najradšej vyťahala za tie tri peroxidové vlasy. Tá vyzerá tiež mimo reality. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Jasně, že si to Netflix trochu ohnul tak, aby z toho internetoví nerdi vyšli jako hrdinové. Co je ale na "...koťátkách" fascinující a děsivý, je ta precizní zmapovanost. Digitální stopa poslepovaná a doplněná o záznamy z pouličních kamer. Snad v životě jsem neviděl dokument, který by diváka provedl celou časovou osou od začátku až po konec a neztratil ho nikde po cestě. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Luka je na fotce s přáním své matce podepsán jako Eric. Je to proto, že se narodil jako Eric Clinton Kirk Newman. V roce 2006 si však změnil jméno na Luka Magnotta. (Muffino)

Reklama

Reklama