Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Píše se rok 1874 a londýnští Forsyti se připravují na malou rodinnou zásnubní slavnost, která je skvělou příležitostí, aby se všichni příslušníci tohoto starého váženého anglického rodu zase jednou setkali. Pravda, příležitostí poněkud pochybnou, neboť Monty Dartie, mladý a nemajetný floutek, není právě mužem, jakého by si starý James Forsyte pro svou dceru Winifred přál - jenže co dělat. Svět se mění a je třeba to respektovat. Ostatně tento ústupek starým dobrým mravům nebude zřejmě posledním. Úctyhodnou rodinou Forsytů mají v nejbližších letech otřásat události, jaké by si ještě před pár lety nikdo neuměl ani představit. Na startovním bloku první z nich je již připraven mladý Jolyon, který hodlá učinit věc dosud naprosto nevídanou: opustit svou ženu i rodinné bohatství a jít za hlasem srdce... Tak začíná nejnovější (desetidílná) britská adaptace slavného románu Johna Galsworthyho, zachycujícího v celé své šíři (tzn. tří románových trilogií) život tří generací rodiny Forsytů - od poklidného údobí vlády královny Viktorie až do dvacátých let minulého století. Hrdinové této rodové kroniky, (která podle autorových slov "balzamuje" život této střední vrstvy) v proměnlivé scenérii svého i okolního světa zvolna stárnou, dospívají, na ulicích se místo kočárů objevují automobily... svět se zkrátka mění a život jde dál. John Galsworthy (1867-1933) bývá někdy označován za posledního velkého vypravěče viktoriánského období, "Forsyti" (první vydání v r. 1922) jsou jeho dílem nejznámějším. V r. 1932 obdržel Nobelovu cenu za literaturu.) První šestadvacetidílný televizní přepis "Forsytů" z r. 1967 se s mimořádným úspěchem hrál i na naší obrazovce a zůstal dodnes v povědomí řady diváků. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

woody 

všechny recenze uživatele

To co dělá tento seriál skvostný je dokonalý Damian Lewis jako Soames.Úžasný výkon.Ke konci jsou už příběhy zúčastněných zbytečně natáhnuté(prostříhat o jeden díl by neuskodilo) ale pokud má někdo v dnesni záplavě nejrůznějších německých a jihoamerických sr.ček chuť na anglickou konverzačku o několika generacích s výbornými hereckými(!) výkony vřele mu doporučuji toto dílo. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Jediný rodinny seriál o vztazích, který se mi líbil. Miluju 19. století, miluju tyhle herecké výkony (Soames, Irene), miluju tuhle hudbu, miluju svěží tempo seriálu. I bez kýče jde natočit rodinnou ságu, jen mne mrzí, že jsem neviděla starší zpracování, tak nemůžu porovnat. Můžu říct jen jedno: jestli to poběží znovu, já u toho budu. ()

Reklama

LadyVader 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedená věc, na konci mě už malinko štval "vztah" Fleur/Jon.. ale to je detail. Možná si někdy přečtu předlohu :-). A Soames Forsyte.. to jsem fakt nevěděla jestli mi ho má být líto, nebo si mám myslet že je to sobeckej idiot. Nakonec mi ho bylo přecejen líto. Ale uznávám že za to dost může jeho představitel Damian Lewis, jednu hvězdu pro něj :-). ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Je to výborný seriál především díky dvěma věcem: má skvělou knižní předlohu a je perfektně obsazený. Všichni představitelé jsou typově přesní (i když ne fyzickým vzhledem, Soames je pro zajímavost v předloze tmvovlasý a má knírek, Irene a June jsou blondýny...:), Damian Lewis v roli Soamese je pak bezkonkurenční v zobrazení Soamesovy rozpolcené osobnosti vlečené očekáváním okolí a konzervativními představami. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Důkaz, že romantika nemusí být nutně zprofanováná tupostí růžových zahrad a Rosemundy Pilcherovej. Mistrovský popis pradávného fatálního tématu neopětované lásky.....a vše v té neopakovatelné britské vyjímečnosti, postavené jak na přehnané nabubřelosti, tak v reálném základu Anglie, jakožto kolébky moderní doby. K tomu bezchybně obsazený Damian Lewis a funkční fyziologie jeho kamené tváře. Tentokrát se ale i kámen rozpláče...a jak přesvědčivě. 80% ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama