Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi

Oblíbené seriály (10)

Hvězdná brána

Hvězdná brána (1997)

HB je fenomén, který mě bral už od začátku. Je.to sice propagace USA (mnohdy o sobě nepokrytě mluví jako o těch nejlepších na planetě), když to ale vezmu kolem a kolem, asi bych jim tu Bránu nechala. Hlavní postavy překypují charismatem (Jack), roztomilostí (Daniel), naivitou a arogancí (Samantha), duševní i fyzickou silou (Teal´c) a moudrostí a rozvahou (gen. Hammond). Škála mimozemšťanů je také nepřeberná. Nejvíce jsem si oblíbila goaulda Baala. Nemůžu si pomoct, ale je to prostě super chlápek hláškující:(cca) "240 programů a na žádný se nedá dívat" a přitom kouká na digitální hodinky, "Abych použil lidský eufemismus proč schovávat jehlu v kupce sena když máte k dispozici stoh", nebo vytáhne mobil a zavolá prezidentovi: "Pane prezidente, hovořím s vámi z mé flotily na orbitě vaší planety"...Ještě bych dodala, že je dobře, že se odprostili od těch omrzlin při průchodu bránou. Je docela zajímavé porovnat první díl, kdy týmy prošly skrz a ven doslova vypadly, zvracely, motaly se a měly všude sníh a v dalších si ležérně procházejí sem a tam bez sebemenších potíží. Asi to bylo tím, že jejich brána byla tak dlouho u ledu...na 4dobré díly připadá asi 1nudnější a 1 vyloženě blbý. To je docela dobré skore. A nakonec musím pochválit i díly s Ori. Můj prvotní znázor se nepotvrdil. 10 posledních dílů jsem shlédla během dvou večerů (nocí). HB zkrátka bude navždy mým idolem.

Hvězdná brána: Atlantida

Hvězdná brána: Atlantida (2004)

Moje náklonost k tomuto seriálu byla původně nulová. Ba spíš záporná. Když jsem se dozvěděla, že se od HB oddělila vlastní větev sledující jiný příběh s jinými hrdiny, nadávala jsem a prohlásila, že se dívat nebudu. Když tam není SG1, není to HB. Ale kamarád mě vyvedl z omylu. Když se dozvěděl, že jsem neviděla pilotní díl, pustil mi ho po doučování derivací. A ten dvoudíl mě nadchl. Joe je děsný (i když trochu arogantní) fešák, dr. Weir je také sympatická a nejlepší ze všech je Rodney. Jeho hlášky mohu poslouchat pořád. Později je sestava doplněna o dr. Zelenku, kterého každý Čech miluje. Hlavně díky němu je nutností původní dabing. Ronona Dexe mám ráda, protože se s nikým nemazlí. Žádné dlouhé kecy a vyjednávání. Rovnou dá pěstí a je to. Dokonce i Teylu, kteoru jsem dlouho nemohla vystát, jsem začala mít ráda. Akorát by nemusela furt mlít o svém lidu. Co se týče Wraithů, to jsou opravdu pořádní nepřátelé, ze kterých jde strach (a zbožnuju Todda). Proti nim působí Goauldi (i Anubis) jako vyšňoření panáci k smíchu. K oblíbeným postavám bych ještě přidala poručíka Forda, plk. Caldwella a mého nejoblíbenějšího- dr. Becketta (s tím jeho roztomilým přízvukem :-). Jsem ráda, že jsem překonala svou předpojatost, protože ted mi přijde SG1 jako předpotopní tým v porovnání s týmem Sheperda. Efekty jsou navíc také dobré stejně jako hudba, takže určo nejlepší seriál.

Buffy, přemožitelka upírů

Buffy, přemožitelka upírů (1997)

Seriál mého dospívání. Úplně jsem ji milovala a ještě pořád miluju. Možná ted pro mě znamená víc než dřív. První dvě série přinesou sice pár slabších epizod, ale již 3. série je prostě super a to nemluvím o dalších čtyřech. A hlavně Buffy má Spikea. Neuvěřitelně úžasnou hláškující postavu, kterou bych si i v reálu zamilovala přes ty všechny vraždy. "Mám rád tenhle svět. chrtí závody, manchaster united a pak tolik lidí. Miliardy lidí kteří jsou jako chodící svačinka"..."Nemáte ještě ty maršmelous?" Spike má všechno. Krásnou tvář, obrovské charisma a pak hypnotizující hlas (čemu se divím, když je to upír?) v podání 2-3 řady snad i lepšího Ivana Jiříka, poté Filipa Jančíka. Oba mají svá pro a proti. Na závěr musím říct, že Buffy je jeden z nejvíce podhodnocených seriálů na csfd a osobně fakt nechápu proč. Neboť neznám žádný jiný seriál, kde by bylo tolik vážnosti, smrti a akce a do toho padaly naprosto sarkastické hlášky a kde bych tolik cítila závist nad úžasnu partou lidí a dobrodružstvím, které vždycky všichni přežijí. Ó co bych dala za to mít takové kamarády... Nejlepší díly 2x22, 3x08, 5x22 (Buffy:"Nejtěžší na tomhle světě je v něm žít. Buď statečná. Žij"), 6x08

Fairy Tail

Fairy Tail (2009)

Fairy tail splňuje všechno, co si jako fanoušek můžu přát. Postavy vykreslené čistým anime - dokonalé a jednoduché tahy dělající z postav živé osoby. Hudba impozantní, příběh hodný závisti, humor ochromující. Fairy tail mě pohltil a já zase závidím a dupu vzteky, že neumím čarovat. Jako obvykle jsem se zabouchla (je to vůbec možný do animovaný postavy?) hned do tří kluků - Natsu, Gray a Loke. Erza je ztělesněním všeho, čím bych chtěla být. A pak je tu přátelské zázemí, které mi znovu připomíná, že tohle v realitě nemám. Vůbec celkové vykreslení postav je úžasné. Natsu jako ohnivý mág se i chová jako oheň. Nezkrotný, neústupný, destruktivní, odvážný. Všechny vlastnosti, které na muži obdivuju. Proto mě ta postava neuvěřitelně imponuje a přeju si, aby mě taky zachraňoval jako Lucy. Pak je tu Gray. Krasavec s ledovým humorem a vnitřní sílou. A Erza. Krásná, silná, odvážná, obětavá. Lucy se chová úplně mimo mé myšlení, proto jí moc nemusím (ale za některé činy ji obdivuju). Příliš skuhrá a co úplně nesnáším, je to její šílenství ohledně kluků ("proboha oni jsou v mém bytě" versus já: "kéž by byl v mém bytě"). Série krasavců pokračuje Mystoganem, Alzackem, Gajeelem a Freedem. Co dělá obrázky tak krásné? Asi už jsem se za ta léta naučila rozlišovat jiný typ vzhledu...Loki -Leo - Lev v obleku - dvojitý zásah. I když má tenhle seriál i několik slabin - zbytečné prodlužování a "nechání se rubat", absence romantiky a lásky - je pro mě nyní objektem číslo jedna. Soundtrack hraje ve smyčce, stále pokračuju v učení japonštiny a zároveň přemýšlím, jak se stát mágem světla :-) Pozn. Gang povyslých zadků považuji za omyl

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Co dodat k seriálu, který už předemnou vychválili tisíce lidí a všichni napsali vystihující komentáře? Možná to, že původně mi vůbec nepřišel vtipný, ba mě dokonce štval. Ted se ale u Trpaslíka můžu umlátit smíchy, některé hlášky jsou tak neskutečné (Jsem mrtvý, jako konzerva lančmítu; Jaké to je být mrtvý?..Smrt? je to jako být na dovolené s partou Němců; Svatodušní svátky, Svatodušní svátky....; Přemalovávám chodbu z ocelové šedi na vojenskou šeď, tohle je můj soukromý osobní soukromý deník, plný mých osobních soukromých osobních věcí....) až to snad ani není možné. Dokonce mě tento seriál přiměl k tomu, abych vyzkoušela uvařit polévku Gaspacho:-) Nejoblíbenější postava je zcela jistě Rimmer. Naopak Kocour mi moc vtipný nepřijde. Co ale Trpaslíka katapultovalo nahoru je perfektní, dokonalý a úžasný český dabing. Je to něco jako s Četníkem...Český dabing předčil originál. Prostě ČT je super a basta. (A víte co se stane, když tyrannosaurus, který...)

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

sleduju v češtině a trvám na tom, že dabing je minimálně rovnocený, i když mě prostě vyhovuje víc. hlavní zklamání je ale pro mě poslední série. samotné díly nejsou špatné, i když mámpocit, že se matka najednou objevila moc rychle. navíc do ted nevím, kde teda Ted požádal Tracy o ruku? Na tom majáku nebo doma v obýváku? A hlavně co měl znamenat ten stupidní konec? Viděla jsemposlední tři díly bez titulků v letadle, takže mi třetina rozhovorů unikla. Možná ještě změním hodnocení (pokud zjistím jiné souvislosti z překladu), ale co je to za megasračku, že matka nakonec umře a Ted se vrátí ještě na doporučení vlastních dětí k té krávě robin? Matka tam byla aby chcípla. Stihli jí vykreslit jako superroztomilého samaritána který má moudrou radu pro každého a je ztělesněním ženské dokonalosti a roztomilosti. A když už ji ted konečně má, nechají jí zemřít, aby se mohl vrátit k anoretické Robin. Asi na starý kolena ještě srazím hvězdu.

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Pokud jsem snad o tomto seriálu kdy na chvíli pochybovala, přesvědčil mě definitivně dokonalý díl-Sheldon is sick...Scéna s Howardovou matkou mě natolik rozesmála, že jsem málem spadla ze židle. Kombinace naivní Penny, arogantního Sheldona, stydlivého Leonarda, nadrženého Howarda a cizokrajného Rajeshe je neskutečná. Humor navíc není jen pro fyzikálně či matematicky vzdělané lidi, rozesmán bude i průměrný člověk. A možná se i něco přiučí. Tak a já si jdu zahrát 3D šachy, třeba vyhraju aspon v jedné dimenzi :-)

Sága rodu Forsytů

Sága rodu Forsytů (2002)

Musím připojit souhlas k jednomu z komentářů: Nejvíc sympatický mi byl Soames. Irene nesnáším a na knížku ani není dost hezká. Protivná je i June. Ale at je to jak chce, určitě okouzlí dokonalé herecké výkony. Hlavně poslední díly s Fleur a Jonem trhají srdce (i když Jon mě dost naštval svým mamánkovským mazánkovstvím. Ale tak tomu bylo i v knize). Četla jsem knižní předlohu a to dvakrát, dokonce jsem četla i další pokračování "Moderní komedie". Proto můžu s čistým srdcem říct, že je seriál dokonalým převedením knihy na plátno, navíc s atmosférou Viktoriánské Anglie. Pro mě jednoznačně 5hvězdiček. P.S. Navíc se v těch jejich tragédiích člověk dokáže odprostit od vlastních problémů

Tokyo Vice

Tokyo Vice (2022)

Oceňuji, že ačkoli jde o mafiánský film, tak je zde miminum brutalit a vše nahrazuje parádní atmosféra. přesně tak si představuju dobrou kriminálku. Mám štěstí, že seriál objevuji při vydánídruhé série, protože konec je skutečně naprosto otevřený. Japonština je v seriálu fantastická, líbí s emi, jak plynuje přechází do angliny a zas zpět. Tokio parádní. Člověk vzpomíná na vlastní návštěvu :)