Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naše republika je vyhlášená svým domácím pečením a tradičními recepty, které se u nás podobně jako pekařské a cukrářské „fígle“ předávají v rámci rodinného dědictví v ohmataných sešitcích z generace na generaci. Ochutnejte s námi dobroty ze všech koutů naší země, odkud do soutěže přijelo dvanáct soutěžících. Peče celá země je tady! Výpravná a laskavá soutěž o nejlepšího tvůrce bábovek, koláčů, dortů a moučníků. Jejím cílem a smyslem je ukázat lásku k tak zdánlivě banální „práci“, jakou je pečení. Ve skutečnosti se totiž za touto činností skrývá mnohem více, počínaje úctou k tradicím a umu předků. Pořad vzdává hold fascinující zručnosti lidských rukou a vyslovuje uznání zápalu pro věc, který nejlepší domácí pekaři musí mít. V neposlední řadě je posláním zprostředkovat divákům pohled na neuvěřitelné skvosty české, moravské, slezské, ale i světové kuchyně, které si budou chtít doma ihned po zhlédnutí sami upéct. Peče celá země nabídne tradiční receptury, ale i inovativní postupy. Dvanáct finalistů bude muset čelit kreativním výzvám, kdy mohou doma trénovat a vylepšovat, čekají je rovněž úkoly, se kterými se setkají někdy i poprvé v životě. Asistovat u pečení jim bude moderátorská dvojice Tereza Bebarová a Václav Kopta. Rozhodovat o vítězných pekařích a cukrářích daných kol budou porotci Josef Maršálek a Mirka van Gils Slavíková. Uznávaní odborníci, kteří šíří cukrářské umění i za hranicemi Česka...
Již podruhé představí Česká televize fenomén všech kulinářských soutěží. Po úspěšné první řadě pořadu, jehož finále sledovaly téměř dva miliony diváků, se na obrazovkách na jaře 2022 objeví nový tucet soutěžících. Výrobky bude se známým cukrářem Josefem Maršálkem tentokrát hodnotit blogerka, lektorka cukrářských kurzů, spisovatelka a velká milovnice makronek Míša Landová. Moderování se opět chopili Tereza Bebarová a Václav Kopta.
Třetí řada Peče celá země opět stmelí celé rodiny u televizních obrazovek, a to jak u české klasiky, tak u často velmi originálních receptů. Víte například, jak se peče malinový dort, který znáte ze znělky? V letošní řadě budou moci diváci ocenit i mnohá umělecká díla, cukrářské skládačky, výrobky průzračné jako sklo, na své si přijdou i zahrádkáři či milovníci starých krajek. Nebudou chybět ani známé recepty z ciziny. (Česká televize)

(více)

Recenze (95)

Hamar 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, že se mi jako člověku, který v životě upekl tak maximálně velké kulové, ten pořad tak zalíbil. Odpověď je asi v harmonii mezi soutěžícími, moderátory a poradci. Kromě toho mi to přijde i docela vtipné. Opravdu se nepotřebuji dívat na nějakou partičku retardů, kteří ze sebe dělají akorát blbce před celým národem pro pár desítek tisíc, což se děje skoro každý týden v Prostřeno. A i když mám rád i Masterchefa, někdy mě štve ta jeho úměle vytvářená dramatičnost a ostré střihy. Prostě mě "Vaří celé Česko" baví sledovat pro tu jeho nekonfliktnost a laskavost. Čas od času potřebuji sledoval i něco takového. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Hodnotit pořady podle prvního dílu lze těžko, ovšem už v tom prvním se mi téměř okamžitě vrátily stejné příjemné pocity, jaké jsem měl při sledování The Great British Bake Off, a opustily mě až když díl skončil. Je tam všechno dobré - pozitivní přístup porotců i soutěžících, kteří si navzájem pomáhají, konstruktivní kritika, žádná melodramata, žádné akční střihy nebo dramatická hudba. Naopak nechybí ani přítomnost receptů na webových stránkách pořadu, takže diváci nemusí jen sedět a koukat a ti nejšikovnější mohou i něco vyhrát. Nejvíce tak zamrzí přítomnost motivačního prvku ve formě finanční odměny, který v originále není. Není to sice závratná částka, bohatě by však podle mě stačil poukaz na nákup výrobků ETA v nezměněné hodnotě. ()

Reklama

DeDanu 

všechny recenze uživatele

Krásně jsem si odpočinula od všech katastrof, co jich lidstvo a příroda na nás hrne. Jdu zkusit marhoulin recept. Cukr a nenáročná činnost jsou prý dobré na nervy :-))) Druhá řada (2022) byla z jiného těsta. Neslaná, nemastná atmosféra. Porota z poloviny arogantní, z té druhé submisivní, rozhodovala, jako by bylo už předem určeno, kdo má vyhrát. A nebyl to ten nejlepší! Prostě to šlo do kopru. Nedodíváno, poslala jsem je k šípku. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ale jo, oproti těm blockbusterům a přespekulovaným a přebarvičkovaným show je tohle střídmě úměrné, docela pohodové, člověk si zaslintá, jde vyjíst ledničku, nikdo se v tom pořadu nesnaží být za každou cenu drsný, přehnaně vtipný, strašně chytrý, takže jako oddechovka v pohodě. Jen nechápu to protežování Kopty. Komu kurnik leze do zadku, že i přes svůj nesporný moderátorský antitalent moderuje kdeco včetně Českých levů/lions? ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Pohodová soutěž o pečení. Nikdo si na nic nehraje, většinou jsou tam normální lidi se zdravými ambicemi. Nelze neporovnávat s MasterChefem, který je oproti tomuto naprostý chaos a stres s děsivě nesympatickou porotou a účinkujícími. Hrozně mi tu vadí hlavní moderátorské duo a jejich trapný řeči a scénky. Z letošního vítěze jsem nadšená. Šikovný, pečlivý a pokorný. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Dohromady bylo celkem natočeno přes 500 hodin záznamu. Na televizních obrazovkách jsme mohli vidět pouze 10 či 11. (JT19)
  • Jana Pokorná, která byla ve druhé řadě pořadu, kvůli soutěži přibrala 12 kilo. (TheSlezy)

Reklama

Reklama