Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naše republika je vyhlášená svým domácím pečením a tradičními recepty, které se u nás podobně jako pekařské a cukrářské „fígle“ předávají v rámci rodinného dědictví v ohmataných sešitcích z generace na generaci. Ochutnejte s námi dobroty ze všech koutů naší země, odkud do soutěže přijelo dvanáct soutěžících. Peče celá země je tady! Výpravná a laskavá soutěž o nejlepšího tvůrce bábovek, koláčů, dortů a moučníků. Jejím cílem a smyslem je ukázat lásku k tak zdánlivě banální „práci“, jakou je pečení. Ve skutečnosti se totiž za touto činností skrývá mnohem více, počínaje úctou k tradicím a umu předků. Pořad vzdává hold fascinující zručnosti lidských rukou a vyslovuje uznání zápalu pro věc, který nejlepší domácí pekaři musí mít. V neposlední řadě je posláním zprostředkovat divákům pohled na neuvěřitelné skvosty české, moravské, slezské, ale i světové kuchyně, které si budou chtít doma ihned po zhlédnutí sami upéct. Peče celá země nabídne tradiční receptury, ale i inovativní postupy. Dvanáct finalistů bude muset čelit kreativním výzvám, kdy mohou doma trénovat a vylepšovat, čekají je rovněž úkoly, se kterými se setkají někdy i poprvé v životě. Asistovat u pečení jim bude moderátorská dvojice Tereza Bebarová a Václav Kopta. Rozhodovat o vítězných pekařích a cukrářích daných kol budou porotci Josef Maršálek a Mirka van Gils Slavíková. Uznávaní odborníci, kteří šíří cukrářské umění i za hranicemi Česka...
Již podruhé představí Česká televize fenomén všech kulinářských soutěží. Po úspěšné první řadě pořadu, jehož finále sledovaly téměř dva miliony diváků, se na obrazovkách na jaře 2022 objeví nový tucet soutěžících. Výrobky bude se známým cukrářem Josefem Maršálkem tentokrát hodnotit blogerka, lektorka cukrářských kurzů, spisovatelka a velká milovnice makronek Míša Landová. Moderování se opět chopili Tereza Bebarová a Václav Kopta.
Třetí řada Peče celá země opět stmelí celé rodiny u televizních obrazovek, a to jak u české klasiky, tak u často velmi originálních receptů. Víte například, jak se peče malinový dort, který znáte ze znělky? V letošní řadě budou moci diváci ocenit i mnohá umělecká díla, cukrářské skládačky, výrobky průzračné jako sklo, na své si přijdou i zahrádkáři či milovníci starých krajek. Nebudou chybět ani známé recepty z ciziny. (Česká televize)

(více)

Recenze (95)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Úžasné staročeské až pohádkové pojetí televizního pořadu se soutěžícími, kteří si nebodají nože do zad, ale chtějí si pomoct a hlavně si to užít a pak taky porotci, kteří nejsou namyšlení debilové, ale uvědomují si, že hodnotí amatéry a neponižují je a naopak se snažá co nejvíce chválit a nevyvolávat mezi nimi rivalitu. Krásné prostředí, příjemné kulisy, hudební podkres i fajnoví moderátoři. Tohle byl opravdu sladký kousek na televizním programu a po dlouhé době jsem měla důvod sledovat ho pravidelně a držet soutěžícím palce, ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příjemná soutěž z režie České televize. Krásné prostředí zámečku Bon Repos, skvělí a milí soutěžící, profesionální moderátoři, ale i hodnotící v čele s panem Maršálkem. Snad není ani moc co vytknout. Každou sobotu jsme se s přítelkyní těšili na další díl. Nejenom, že jsme viděli příjemné lidi, ale i fajn nápady, které jsme si mohli zkusit sami upéct. Takový druh soutěže má smysl. Nejen, že něco ukáže, pobaví, ale i třeba pozitivním směrem změní životy lidí, kteří si to zaslouží. ()

Reklama

hammerhead 

všechny recenze uživatele

V sobotu ve dvacet vidět pobíhající postavy se zástěrami a ve veřejnoprávním médiu poslouchat brutální prznění mateřštiny slovy jako “vejcete” či “žloudek” vyžaduje hodně otrlého či lhostejného diváka, jehož případnou jedinou pečící ingrediencí je placatka. Po pohledu na mlsající porotu nelze nezavzpomínat na pořad, kde obskurní doktorka vyhrožovala národu lipidovým profilem. Onen milionkrát opakovaný vyřazovací scénář už prostě chutná jako třikrát vymáchaná Jemča. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na tomto pořadu mě zcela jistě nejvíce udivuje fakt, že soutěžící musí podstoupit práci v tak enormním tlaku a předvést v konstantním stresu takřka profesionální pekařské kousky pro ubohých 100 000 Kč a dalších 100 000 Kč ve formě šeku na plechy a hrnce. Pravidelně se dívám od druhé série. Nepřekvapuje mě, že si pořad získal stálé místo v hlavním vysílacím čase České televize. [75 %] ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Nastesti tu licencni kopii britskeho Bake-off dostala do rukou CT a ne komercni TV, takze to docela ujde.  CT umi uz varici porady setsakramensky dobre a nesnazi se tu o nejake zdimani emoci a rivalitu, vse je v prijemnem az kamaradskem klima. Marsalek je ve svem oboru profik, ale neni to moderator a porad se opakuje. Na original a charizma Hollywooda, ktery je pekar a ne cukrar, nema ani nahodou. Slavikova o trochu lepsi, ma charizma prisne ucitelky jenze v druhe serii uz chybi a Landova je nevyrazna.  Bebarova jako vzdy spatna, Kopta az okate natvrdly, jak mu veli scenar puvodniho formatu. Bonusove body za historicke vlozky, ktere predci original. Uroven soutezicich jde v prvni serii strme nahoru, od Pavliny a Petry, ktere by plne obstaly v britske konkurenci, bych si asi krom koblih nechal napect radsi nez od Marsalka, ale i treti finalista Anicka pres svuj handicap prilis nezaostava. Ale druha serie je uz o dost slabsi, jak temata, tak kvalita soutezicich se rychle ponekud vycerpala krom Jany, ktera je o parnik napred pred vyrovnanym stredem. Martina je sice neskutecne infantilni, ale nakonec zabavnejsi nez dvojce moderatoru a pect hlavne slane umi perfektne. Finale ji vyslo (skvostna bonboniera) a tak to nemela nakonec porota jednoduche. 1. serie 80%, 2. serie 65%, 3. serie uroven soutezicich zatim vypada velmi nadejne, Vojta je ve svem veku neuveritelne zrucny a jasny favorit 73% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Dohromady bylo celkem natočeno přes 500 hodin záznamu. Na televizních obrazovkách jsme mohli vidět pouze 10 či 11. (JT19)
  • Jana Pokorná, která byla ve druhé řadě pořadu, kvůli soutěži přibrala 12 kilo. (TheSlezy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno