Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Dvě minuty a bylo po ´Zápasu století´. Tak Végh v kleci poslal k zemi Vémolu.“ nebo „Lvi dožrali. Végh knokautoval Vémolu v prvním kole“. Tak zněly titulky po dlouho očekávaném MMA zápasu Attily Végha a Karlose „Terminátora“ Vémoly, v němž Attila jako první na světě knokautoval neporazitelného Vémolu. Nový dokumentární film mapuje celoživotní cestu sportovce a novodobé hvězdy Slovenska Attily Végha a ukazuje, jak se Attila na tento zápas století připravoval. Díky vyprávění jeho rodiny, přátel i soupeřů můžete sledovat kroky, jež Atillu dovedly až na samý trůn MMA v USA, přestože k tomu neměl v dětství moc předpokladů. Příběh Attily je příběhem skromného chlapce z Gabčíkova, kterého odhodlání, tvrdá dřina, ale i přátelská povaha dovedly až na vrchol. Film konfrontuje jeho dosavadní kariéru a odhaluje jeho prohry i vítězství a divák může díky dosud nezveřejněným záběrům proniknout nejen do jeho soukromého života, ale i do zákulisí MMA, který je aktuálně nejdynamičtěji se vyvíjejícím sportem na světě. (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (67)

bobstock 

všechny recenze uživatele

Pro fanouška MMA povinnost vidět. Neskutečný sympaťák slovenský bijec a dříč, který ukazuje, kam se padá a kam se dá vylézt po té strašné fyzické a psychické mordovině. Kvalitou dokumentu od tvůrce se dá polemizovat, ale o tom, kdo je zatím králem středoevropského MMA těžko. Tohle už asi Karlos nedá s jeho chatrným stavem ramene..75% ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Cesta najväčšieho slovenského bojovníka v doterajšej histórií Slovenska. Prevedenie: Na Větrovského prvotinu je to až prekvapivo dobré. Cením si najmä snahu chalanov z juhu Slovenska hovoriť po Slovensky, lebo viem aký je to v mnohých prípadoch problém. Podstatný bol aj výsledok zápasu s Carlosom pretože ak by sa skončil inak tak by zrejme dokument nemal až taký hipe. Pocity: Ja mám všeobecne rád športové dokumenty. Väčšinou rozprávajú o ľuďoch, ktorý niečo dokázali a museli obetovať veľmi veľa aby sa dostali tam kde sú teraz. Attila nie je výnimka. A mne nezostáva iné iba mu týmto komentárom vyjaviť svoje uznanie. A navyše si ho idem aj ako večne pozitívneho človeka, ktorý mi svojimi Insta storkami dokáže vždy urobiť deň. 79% ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Slovensko může v být posledních letech hrdé pouze na prezidentku Čaputovou a bojovníka Végha, takže vznik dokumentu nepřekvapí. Co určitě překvapí, je amatér Větrovský na režisérské židli. Kopat do něho by se ale mělo jen kvůli jeho potřebě exhibovat před kamerou. První hodina je skvělá. Mapuje Véghovy úsměvné začátky a rozjezd domácí MMA scény. Vše vrcholí v Bellatoru, jehož dobití stále není úplně doceněno především kvůli lvům, kteří žerou první. Druhá hodina stojí hlavně na jeho působení v Oktagonu, které je fanouškům všeobecně známé a nabízí pouze směšné motivační sekvence a záznamy samotných zápasů. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Sympatický dokument o skromném a výtečném bojovníkovi MMA Attila Véghovi. Životopis od dob sportovních začátků, přes mnohé úspěchy i pády po poslední "zápas století" s nesympatickým a namyšleným Karlosem Vémolou. Nejen pohled na vysportovaná mužská těla, ale i dokument o síle a vůli člověka, která dokáže zlomit všechny rekordy. ()

bozka10 

všechny recenze uživatele

V týchto športoch sa pohybujem prakticky celý život,tak toto prostredie mi je dôverne známe a Attila je legenda minimálne tá naša a nakoľko tento kolektív okolo tohoto borca poznám je mi to veľmi blízke a pre fanúšika týchto športov povinná jazda.Pravdepodobne si tento dokument nájde fanúšikov hlavne práve u tohoto publika,ale určite ho odporúčam každému či už s vášňou,alebo bez vášne k športu.Attilka👊👊 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (4)

  • Végh počas nakrúcania prehral súboj so Zwickerom, po zápase v šatni plakal a chcel natáčanie ukončiť s tým, že tvorcom uhradí náklady. Větrovský ho povzbudzoval vskutku filmársky, že bude ako Rocky Balboa: „Teraz si prehral, ale potom porazíš Vémolu, ten je tiež vždy raz dole, raz hore.“ V skutočnosti sa toto prianie vyplnilo. Végh porazil Vémolu v súboji poloťažkej váhy označovanom ako "zápas storočia" v novembri 2019. (Biopler)
  • Režisér sa s odstupom času zmienil, že urobil v strižni zopár chýb a totiž, že film je o 10 minút dlhší než by mal byť. Véghovi sa narodil syn 14 dní po termíne a Větrovský už nemal potrebný odstup, aby to stihol v kľude dostrihať, lebo film išiel už o 2 dni do kín. (Biopler)
  • Větrovský mal malú dušičku pri distribúcii snímky. Film mal však prvý víkend 14 800 pozretí, čo je na slovenskom trhu úžasné číslo. Potom to kúpil Netflix, neskôr HBO a režisér zhodnotil dielo ako veľký úspech. (Biopler)

Reklama

Reklama