Reklama

Reklama

Minari

  • USA Minari
Trailer 1

Osmdesátá léta minulého století. Rodina korejských přistěhovalců se stěhuje z města na arkansaský venkov, aby si splnila svůj americký sen. Doufají, že jim život na farmě zajistí lepší budoucnost, ale nové prostředí jim klade do cesty řadu překážek. Ty jim však pomůže překonat jejich vzájemné pouto. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (90)

berny2468 

všechny recenze uživatele

Hodně průměrné drama o americkém snu po korejsku. Minari má vcelku slušný retro vizuál, ale na druhou stranu naprosto nezáživný příběh, který nemá vlastně ani skoro žádný vývoj postav. Prostě se nějak začne a najednou se skončí. Nominace na ceny akademie jsem nepochopil. Opravdu průměrné drama o ničem se sympatickými herci z Jížní Koreje. Má slušnou atmosféru, ale bohužel myšlenku žádnou. Takže Minari určitě nebyl můj šálek kávy. 5/10. ()

TomPrusik1 

všechny recenze uživatele

Minari je vlastně takový obyčejný film, na který se dobře kouká. Moc se toho sice neděje, žádné zásadní dějové zvraty se nekonají. Vypráví se celkem obyčejný příběh, který by se mohl stát každé rodině a nemusí to být přímo rodina korejských přistěhovalců. Musíte si ale zvyknout na pomalé tempo filmu a na fakt, že se ,,nic moc neděje". Na druhou stranu jsou precizně vykresleny jednotlivé charaktery postav. Otec si chce splnit svůj americký sen a jeho žena zase chce to nejlepší pro rodinu (zdraví, lásku a spokojenost). Hlavní problém mám ale v tom, že postavy nedokázali nějak více zasáhnout, nebo zaujmout (snad s výjimkou korejské babičky a malého kluka, co má problém se srdcem). Ve výsledku jsem se chvílemi nudil, ale neštěstí ne do takové míry, že bych byl nucen film vypnout (jako jsem měl nutkání u Země Nomádů). Na film se totiž pěkně koukalo, protože je vizuálně krásný a zelené louky se mi líbily mnohem víc, než ,,pustiny" s dodávkami jako v případě Nomadlandu. Asi je to tím, že zelená je mnohem uklidňující barva. Uklidňující náladu měl ostatně i celý film. Jinak je to takový průměrný film, který neurazí ani nějak víc nenadchne. A hlavní důvod, proč je film v nominacích je asi ten, že Američané mají obecně rádi cestu za splněním svého snu, která není v zemi nekonečných možností tak jednoduchá, jak se může zdát. 6/10 ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn film, ale až tak ma za srdce nechytil. Myslím si, že na Oscaroch oproti takej konkurencii ako The Father alebo Nomadland Minari nemá šancu. Ani postavy si akosi nedokázali získať moje sympatie, najzlatšie boli deti. Babka mi liezla na nervy s tým jej vysedávaním pri telke, mala som naozaj chuť poslať ju upiecť deťom tie cookies ako to robia real grandmas. Otec mi išiel na nervy, kvôli tomu, že jeho vlastné ambície a sny mu boli prvoradé, vôbec si ma nezískal. Matka bola v pohode a z dospelákov sa mi ešte najviac páčil ten chlapík, čo niesol kríž, to jediné si asi z filmu zapamätám. Myslím si teda, že Minari je film na jedno pozretie a divák na ňho hneď zabudne. Na záver asi mali prísť emócie, ale u mňa sa nedostavili, skôr mi to bolo jedno. A ešte nechápem, že väčšia časť filmu je v kórejčine a napriek tomu film nie je nominovaný v kategórii Cudzojazyčný film, to len tak na okraj. 65%. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak od vzťahovej drámy v zatiaľ červených číslach som očakával omnoho viac. Navyše, keď to má kórejský šmrnc a oni tie filmy vedia. No ale tu sa nič nedialo. Fádne medzigeneračné dialógy, divák si v podstate nevyvinie vzťah postavám a celkovo sa vo filme skoro nič nedeje, až teda na požiarnu záverečnú pasáž, ktorá ako jediná pustila príležitosť slabším emóciám. Na filme ma zaujal najviac lahodný pohľad na sushi, čo tam ukázali, ale aj na tom musel čakať cez hodinu a pol. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Film o opravdu milé rodině, která se snaží začít od znovu navzdory finančním problémům a zdravotním komplikací u syna. Od začátku si tu rodinu zamilujete, je to milá pracovitá rodina, které nepřejete nic zlého, ale smůla se jím lepí na paty, takže je to trochu frustrující. Moc se mi líbila ta hudba, je krásná a chvílemi mi připomínala moje milované Vzpomínky na Afriku. Film má ale hodně pomalé tempo, první polovina je fajn, ale druhá už je trochu horší. Sice se tam objevuje více problémů, ale negraduje to natolik, aby mě to bavilo. Bohužel jsem se spíše nudila, herecky je to ale skvěle zahrané. Znovu se na film asi nepodívám, ale nelituji toho, že jsem ho viděla. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Herec Steven Yeun nosí ve snímku červenou kšiltovku, která byla původně darem jeho vlastní matky k 17tým narozeninám. (Kuzmik)
  • David (Alan S. Kim) je přinucen vypít tmavou tekutinu – Hanyak. Tato tekutina se hojně využívá jako lék na většinu nemocí v korejské medicíně. (UhLee)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě Oklahoma. (Kuzmik)

Související novinky

Steven Yeun nebude v Thunderbolts

Steven Yeun nebude v Thunderbolts

03.01.2024

Pouť jihokorejského herce po marveláckých cestách skončila ještě před svým ambiciózně naplánovaným začátkem. Oficiálního potvrzení toho, že se Steven Yeun (Živí mrtví, Neporazitelný) objeví v… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

22.12.2022

Když na jaře roku 1996 dorazil do kin blockbuster režiséra Jana de Bonta s názvem Twister, jeho vír zábavy doslova zbořil kina. Snímek s velmi štědrým rozpočtem 92 milionů dolarů díky svému poutavému… (více)

93. Ceny akademie - výsledky

93. Ceny akademie - výsledky

26.04.2021

Dnes v noci proběhl 93. ročník předávání Oscarů, cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS). Ceremoniál se odehrál kvůli stále trvajícím protiepidemickým opatřením zcela netradičně ve velmi… (více)

Reklama

Reklama