Reklama

Reklama

Minari

  • USA Minari
Trailer 1

Osmdesátá léta minulého století. Rodina korejských přistěhovalců se stěhuje z města na arkansaský venkov, aby si splnila svůj americký sen. Doufají, že jim život na farmě zajistí lepší budoucnost, ale nové prostředí jim klade do cesty řadu překážek. Ty jim však pomůže překonat jejich vzájemné pouto. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (90)

Marze 

všechny recenze uživatele

Takové specifické rodinné drama. Autor scénáře /režisér Lee Isaac Chung vytvořil sebevědomý obraz ze svých vlastních vzpomínek z dětství. Bez sentimentu přestože s širokým srdcem. Je to citlivý a snivý film o lidské odolnosti , rodinném snu a obtížnosti změny při emigraci. Kombinuje dramatické oblouky a estetickou sílu. Působí to jako obejmutí od někoho, koho znáte už dlouho. Chung je trpělivý tvůrce a pracuje v malých specifických epizodách , které narůstají do něčeho majestátního. Jenže mě to emocionálně nezasáhlo tak jak jsem chtěl. Film ale určitě zlepší rodinné porozumění vás, kteří jste v manželském svazku. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo sa schováva, je strašidelnejšie a nebezpečnejšie.“ Niekedy majú niektorí tvorcovia nezávislých (melo)drám tendenciu svoje filmy zbytočne komplikovať akýmsi nazvime to „umeleckým fílingom“. Dobrou správou je, že Minari sa (až na divnú postavu, ktorú hrá – ale treba dodať, že dosť dobre – Will Patton) na nič nehrá a je „len“ priamočiarou (melo)drámou s jasným dejom a zrozumiteľnými postavami, ktoré nerobia žiadne umelecké blbosti, ktoré by rušili vašu pozornosť. Navyše je kasting sympatický. Problém je, že je to dlhé a trochu nudné a hoci som sa na to tešil, tak nakoniec som nejako zostal v rozpakoch. Atmosférou mi to trochu pripomenulo americké nezávislé nízkorozpočtové drámy, ktoré sa robili prevažne v polovici 90. rokov. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mám rád tieto pomaly plynúce dramaty. Príbeh o chudobnej ale pracovitej Kórejskej rodine v USA ma spočiatku bavil, rozhodne má svoju kvalitu, príbehu skvele pomáha dobrá hudba, ale s blížiacim sa záverom i samotným záverom som cítil premrhanú šancu. Chcelo to trochu viac dramaticky pritlačiť, chytiť diváka za srdce, no úplne to nevyšlo. V záverečných titulkoch som sa pousmial pri mene producenta- Brat Pitt, Ten sa na Oscaroch ukázal a milá staršia predstaviteľka, ktorá získal Oscara ho mohla konečne vidieť...  Tesné 4 hviezdy. 70%. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Nesmierne silná imigrantská dráma, ktorá skúma americký sen s nádejou rodiny, ktorá musí v niečo veriť. Predtým, než stratia všetku vieru jeden v druhého. Jedným z najnenápadnejších rozhodnutí vo filme ,,Minari" je nezameriavať sa na hlavné momenty na ich ceste k americkému snu, ale skôr na nezabudnuteľné interakcie v rámci tejto úzko spätej rodiny, nech sú akokoľvek malé. 8/10 ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Díky Švédovi, Carlu Linnému, jsme došli v klasifikaci rostlin zřejmě dále než Korea; miínari tak mlže být potočnice lékařská (Nasturtium officinale) nebo také jiná zřejmě brukvovitá rostlina. Každpádně by se drama korejské rodiny obešlo i bez ní - přestože jako spojovací článek i rámec příběhu funguje dokonale. Minari je film romantický, bez velkých vzletů a úletů. Korejská romantika se tak zásadně odlišuje od evropské a americké: žádná přepjatá gesta, zduřené emoce atd., přestože je všechno v pohybu, tříbí se a vyjasňuje (a to je právě ta romantika). Film má i své poselství: po prvním prohraném kole není ještě zápas u konce. Následuje druhé kolo, ale i to není poslední. Ještě třeba poznamenat, že v chicken sexingu vynikal Jakob o třídu nad ženami, ale také toho měl první po krk. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • David (Alan S. Kim) je přinucen vypít tmavou tekutinu – Hanyak. Tato tekutina se hojně využívá jako lék na většinu nemocí v korejské medicíně. (UhLee)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě Oklahoma. (Kuzmik)
  • Herec Steven Yeun nosí ve snímku červenou kšiltovku, která byla původně darem jeho vlastní matky k 17tým narozeninám. (Kuzmik)

Související novinky

Steven Yeun nebude v Thunderbolts

Steven Yeun nebude v Thunderbolts

03.01.2024

Pouť jihokorejského herce po marveláckých cestách skončila ještě před svým ambiciózně naplánovaným začátkem. Oficiálního potvrzení toho, že se Steven Yeun (Živí mrtví, Neporazitelný) objeví v… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

22.12.2022

Když na jaře roku 1996 dorazil do kin blockbuster režiséra Jana de Bonta s názvem Twister, jeho vír zábavy doslova zbořil kina. Snímek s velmi štědrým rozpočtem 92 milionů dolarů díky svému poutavému… (více)

93. Ceny akademie - výsledky

93. Ceny akademie - výsledky

26.04.2021

Dnes v noci proběhl 93. ročník předávání Oscarů, cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS). Ceremoniál se odehrál kvůli stále trvajícím protiepidemickým opatřením zcela netradičně ve velmi… (více)

Reklama

Reklama