Reklama

Reklama

Jeho dům

  • Velká Británie His House
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý pár z Jižního Súdánu chce v Anglii začít nový život. Oba je ale drtí děsivé vzpomínky na hrůzy, před kterými uprchli ze svojí válkou zpustošené země. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Miluju, když se něco takhle objeví úplně bez varování na Netflixu a já ani nevím, do čeho to vlastně jdu. A když je to ve finále fakt dobrý! His House pro mě byl po dlouhé době fakt děsivým filmem hned od začátku, což u mě nahrává kvalitnímu zážitku. Já prostě miluju horory bez zbytečných omáček. Tady se jede od prvních minut intenzivním způsobem. A přesto, že hororových prvků je tu postupem času možná až trochu moc, His House se snaží předat i hlubší zprávu týkající se stále více aktuálního tématu a oceňuji na tom právě to kvalitní propojení dvou žánrů. Po dlouhé době super domácí hororový zážitek. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Můj letošní černý kůň dopadl ještě lépe, než jsem si představoval a pro mne definitivně nejděsivější horor letošního roku. Netflix letošní rok zachraňuje plnou parou a za His House jsem opravdu vděčný. Po delší době originální podívaná, která přináší do žánru plno nových a zajímavých atributů. ze kterých jsem vyloženě nadšený. Film má údernou atmosféru ( prvních 40 minut jsem se regulérně bál) režisér doslova střílí lekačky kulometem v tak krátkých a intenzivních intervalech, že mi srdce vyskakovalo z krku jak už dlouho ne. His House je velmi precizní v detailech, trefný v hereckých výkonech, za hudbu a kameru si zaslouží Oscara a jako navrch má i zajímavý plot twist, který není v hororech úplně zvykem. Líbil se mi celý nápad o utečencích, kteří barák nemohou opustit a že se tam děly opravdu nepříjemné věci. Masky jsou výborné, atmosféra jako prase, vidět film v kině, tak se nejspíš zboří strop. Po zhlédnutí filmu se Wanovi vytvořili 3 šedé vlasy a jedna vráska na čele, jelikož je na scéně nový Game Changer! Příběh****, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí**, Zábavnost*****, Hudba*****, Vizuál****, Atmosféra******, Napětí****. 8.5/10. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Takto, ja hodnotim film, na politicko -finacne konspiracne hovna /Kodenhove Kalergyho plany/ a podobne dementalne picoidy tu mam dva experty - jednak jebleho Karla Chrochta a jeho multaka Crofta. Teda odborne Karel Chrocht je Karlos80. Rezisersky zruce natocene, to jo, strasidelna atmosfera postupne rastie, az je z toho horor jak ma byt. Herci - to skor boli neherci, vyslovene obycajni ludia, preto take daco ako herecke vykony tu nehladat - na to jednak horory doplacaju dlhodobo a za druhe tie postavy ani hrat nevedia : 68 % ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Když už ta duchařina v ošuntělém baráku začne působit na film, podpořený Sundance Intitutem podezřele jednorozměrně, scénář vyrukuje s docela silným příběhovým motivem, který to zachrání. A z filmu vzejde docela zajímavá kombinace dramatu o uprchlickém traumatu a hororového postrašení s tradičními žánrovými fígly, vytuněnými intenzivním sound designem. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že artověji podávané horory, které se snaží o něco více než jen děsit, nemám zrovna v hledáčku a málokdy si s nimi rozumím (Snad jen Ari Aster je výjimka). Jeho dům je však někde jinde a přestože je zde řada scén, které se v klasických hororech nevyskytují a budou tak mnoha divákům vadit, já byl mile překvapen. Film funguje jako sonda do života uprchlíků, kterým budete přát lepší život, tak jako čistokrevný horor, který děsí více než 90% konkurence. Určitě by se našlo několik "ale", film to je velice dobrý a Remi Weekes by mohl být novou hororovou hvězdou. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Premiéra filmu proběhla na filmovém festivalu Sundance 27. ledna 2020. (SONY_)

Reklama

Reklama