Reklama

Reklama

The Dark and the Wicked

Trailer 1

Obsahy(1)

Na odlehlé farmě v blíže neurčeném venkovském městě pomalu umírá muž. Jeho rodina se shromažďuje, aby truchlila. Brzy na to dostává pocit, že je ovládá cosi zlého. (Alfréda)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (116)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Jako popravdě, čekal jsem dle hodnocení na csfd více... Nesympatické herecké obsazení, a i ty kozy to zahrály lépe, než brácha se ségrou. A rozsvícení světla v bráchovém pokoji, to už byla komedie. Jediné co bylo fajn, tak pokrájené prsty nožem santoku. Bohužel, teď když s ním krájím zeleninu, mám obavy, že dopadnu jako ta stará ve filmu. ()

S.Kok.i 

všechny recenze uživatele

Veľmi zvláštny film. Na jednej strane veľmi dobrá práca s atmosférou, no na strane druhej, čím dlhšie film trval, tým viac ma to nudilo a nevedel som sa sústrediť na pozeranie. Dosť možno to bude hercami, ktorí ma moc nepresvedčili. Po hororovej stránke nemám čo vytknúť, pri niektorých scénkach som od nervov stisol plachtu na posteli, a čakal, kedy čo na mňa vyskočí. Oceňujem, že film nie je postavený na lacných jumpscaroch, lebo to je v dnešnej dobe pri horore vzácnosť, no aj napriek tomu neviem ísť s hodnotením vyššie, a dávam 60%. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Famózní. Farmageddon aka rutyšuty Arizona Texas, fyzicky nepříjemný, úsporný, atmosferický a s motivem zla úsporně pracující horor. V podstatě jde o psychologické drama o vyčerpávající blízkosti smrti a o tom, že matky jsou nástroj Satana. Neurotický sound design, krásné tahy kamery Tristana Nybyho a povznášející scény krájení mrkve a telefonátů do záhrobí. Horor roku. Bertína si píšu na seznam smrti. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Že já debil jsem si tenhle film nechával ujít. Dlouho jsem to odkládal a nechápu proč. Protože po zhlédnutí jsem nadšený. Režisérovi se podařilo natočit horor, který má sice jednoduchý příběh, ale sakra funkční atmosféru s několika zajímavými scenáristickými nápady, až jsem na konci byl překvapený jak dobře to fungovalo. Nějak v půlce si mě film ukradl pro sebe a nevnímal jsem okolí. Tohle se mi u hororu nějakou dobu nestalo. Byl to úžasný pocit, který u hororů miluju. Ve druhé polovině dojde na neskutečně napjaté scény u kterých jsem chvílemi nedýchal. A celé to vyvrcholí nejdříve velkým zvratem u kterého mi spadla čelist na zem a následně u poslední scény si mě film pěkně napínal, až mě vystrašil závěrečnou lekačkou. Uznávám, že takový Děsivé dědictví bylo lepší, ale jako horor to funguje skvěle a já to žeru. Za mě velký palec nahoru a pravděpodobně nejlepší horor roku 2020. P.S. Po tomto filmu jsem měl strach si jít bliknout a dojít si na záchod :-D. 9/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pomalé a poctivé strašení, které prakticky od začátku do konce buduje zlou a znepokojivou atmosféru. A to stačí, když se to umí. Bertino sází především na zlo tušené, než viděné a vychází mu to na jedničku. Čistokrevných bubákových scén je tu jen pár, ale o to mají větší dopad, což je i důsledek toho, že se s nimi režie vytasí přesně v ten pravý čas. Je pravda, že v tomto ohledu by se dalo přidat na maskách, ale člověk nesmí být nenažraný. Za plus považuji i přítomnost Marin Ireland, pro kterou mám dlouhodobě slabost a mrzí mě, že nemá podobně výrazných rolí víc. Bertino nezklamal ani tentokrát a těším se na jeho další kousek. 80% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Film byl natáčen na režisérově rodinné farmě. (Kudly4)
  • The Dark and the Wicked, měl mít premiéru na Tribec Film Festival, který byl pro rok 2020 zrušen. (Kudly4)

Reklama

Reklama