Reklama

Reklama

Epilog lásky

Trailer 1
Velká Británie, 2020, 89 min (Alternativní 86 min)

Obsahy(1)

Šedesátnice Mary Hussainová (Joanna Scanlanová) si užívá poklidného života se svým manželem. Milovaný Ahmed, kvůli němuž konvertovala k islámu a prožila s ním mnoho šťastných let, však náhle zemře. Den po pohřbu Mary zjistí, že vedl tajný život pouhých třicet kilometrů od jejich domova v Doveru, na druhé straně kanálu La Manche v Calais. Šokující objev ji přiměje, aby se tam vydala a pokusila se najít odpovědi. Bojuje však s nejasným pocitem vlastní identity a prázdnoty. Její úporná snaha všemu porozumět má překvapivé důsledky.... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (11)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Fíha, relatívne výrazný dej, avšak v pomerne komornej atmosfére. Dvojica žien milujúca rovnakého muža netušiac, že ich milovaný a zosnulý Ahmed bol tak trochu hajzlík. Tak to je samo o sebe dosť smutná zápletka, ktorá sa rozvíja na môj vkus až príliš priamočiaro a bez nejakej väčšej dramatizácie, čo je podľa mňa dosť škoda. Celá tá komornosť hnala film do mdlej ťažkopádnosti, do ktorej sa zahalili aj samotné emócie a dialógy. Slabé 3* ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Joanna Scanlan ako Mary Hussain mi nakoniec učarovala. Pamätala som si ju z  jediného filmu – Dievča s perlou. Tentokrát to bola iná úloha. Komorná, tichá, pokojná, veľa nerozpráva. Film je o smútku, žiarlivosti a nakoniec súcite, a to všetko s minimom dialógov. Nemáte sa do postáv vcítiť, ale nakoniec pochopiť ich konanie a postoje, nie je podmienkou, aby ste s nimi súhlasili. Dokonca mi neprekážal ani patetický záver filmu. Zrelá dráma pre zrelých dospelých. ()

Reklama

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

příběhů na tohle téma - jiná .další žena v posteli zadaného muže.bylo natočeno moře.Tenhle mi přijde jako velmi zdařile zpracovaný.Je soustředěn nejvíce na Mary a její postupné smíření se se situací.v jádru šlo o to aby se asi vypíchlo mateřství které jí bylo osudem odepřeno a přitom by byla velmi dobrá matka.Mě se opravdu ten příběh líbil.Bez zbytečných přidaných scén a patosu ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Pomalej a tichej příběh, až skoro meditativní, ale o to víc má času vtáhnout si diváka do utrpení hlavní hrdinky. Na to, že celej film je o smutku, působí nevtíravě a slušně, i když by se nektěrý scény daly pěkně vyhrotit. Nebyl to bohužel úplně můj šálek čaje, tak dám jen silný tři pecky, ale věřím, že ženský publikum půjde vejš. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

WOW! První celovečerák Aleema Khana ve 36 letech a hned taková pecka! Aleem natočil abnormálně silné a neskonale upřímné vztahové drama, které rozloží diváka po emocionální rovině na prvočinitele. Minimalisticky a komorně laděný příběh Vás zasáhne do srdce hned ve svých prvních minutách a už nepustí. Celý snímek stojí pouze na třech postavách, kdy Joanne Scanlan v roli Mary podává jeden z nejlepších ženských výkonů v historii kinematografie. Každý jeden záběr na ní je přirozený, uvěřitelný a všeříkající. V momentě, kdy se přistihnete, jak hltáte každou jednu její grimasu, nemůžete absolutně pochybovat o tom, že právě sledujete výjimečný herecký počin. Její výkon podtrhuje velmi kvalitní scénář, který se zabývá třemi hlavními tématy - problematikou osamělosti, problematikou rodičovství a problematikou coming outu. To vše je zasazeno do velmi srdceryvného životního vyprávění, v němž si divák uvědomí, že když Vás život srazí k zemi, je nutné vstát, znovu, znovu a znovu. Epilog lásky mě zasáhl tak jako málokterý film, což ho katapultuje do mé TOP5 všech dob. Velké doporučení všem, nebudete litovat. 💯 (12.03.2022) ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama