Reklama

Reklama

Ztracené dívky

  • USA Lost Girls
Trailer

VOD (1)

Zoufalá matka se snaží najít pohřešovanou dceru a odhalit pravdu – a pomáhá tak uzavřít šňůru nevyřešených vražd. Podle skutečné události. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Lepší tři hvězdy. Příběh je silný jako popisovaná matka sama. O to víc, o co jsem si po závěrečných titulcích projel internet a dohledal pár dalších informací o tomhle případu, o dalším osudu matky. No, doufal jsem, že příčina mizení dívek bude rozkreslena, vysvětlena, závěr mě tedy dost překvapil. Musím ale říct, že krom silné hlavní "hrdinky" a hodně smutného reálného příběhu....tenhle film nic extra není. No a tak mi byl doporučen film Gone, baby, gone, tak budu moct porovnat :-) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Drž se, ševče, svého kopyta! Aneb pokud po celém světě sbíráte ocenění za přínosné dokumenty, nemusí to nutně znamenat, že až budete chtít poprvé přičichnout k natočení plnohodnotného celovečeráku, bude to zaručená bomba! Naopak. Může z toho totiž snadno vzejít zkratkovitý polotovar na pomezí právě hraného dokumentu a nudného thrilleru, který celou dobu neví, čím chce vlastně být. Není to ani drama, ani krimi, ani mysteriózní detektivka. Je to prostě jako kdyby pejsek s kočičkou viděli True Detective, a snažili se v záři jeho slávy natočit vlastní žánrovou pecku. Uf. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Kriminální drama se sociálním tématem o hledání ztracené dívky, během čehož vyjde na světlo leckteré tajemství. Máme tu hodně kurážnou matku středního věku Mari Gilbert sama se starající o dvě dospívající dcery, která je informována o tom, že je nezvěstná její dcera první, která žije na vlastních nohách, čemuž zpočátku nevěří, ale nakonec se s vervou sobě vlastní dá sama do pátrání, během čehož nevynechá jedinou příležitost, aby si podala policii za neschopnost. A během hledání se postupně dozvíme veškeré sounáležitosti ohledně vztahů rodiny Gilbertů a daného případu, který je složitější, než jak vypadá. Silné téma obsahující silné argumenty, ale postrádající hlubší atmosféru dramatu, zoufalství, naděje a zklamání. Pro režisérku Liz Garbus se jednalo o debut hraného filmu, neboť do této doby pracovala na filmech dokumentárních a v tom to zřejmě právě je. Její dokumentární oko je v každičké scéně znát, což hodně vkládá dojem reálnosti, ale tím zase právě daná atmosféra ztrácí na dramatičnosti a alespoň náznaku temnosti. Začátek se také hodně dotýká feminismu, neboť právě hlavní postava matky ztracené dcery bojuje za to, že pátrání bude pokračovat i přes to, že je považovaná za mrtvou a že ji média a úřady odmítnou jenom proto, že se živila jako prostitutka. Je v tom kus spravedlnosti pro ženy, které jsou ignorovány kvůli sexuální podbízenosti za účelem zisku, aniž by měly nějaké řádné zaměstnání. Jenomže toto asi v polovině všeho dějství najednou upadne vniveč a příběh se již zajímá pouze o daný krimi případ ve směsi policejní korupce a sociální nespravedlnosti. Možná v tom je i úmysl, neboť problematika všeho dohromady je docela složitá na zpracování a hrozil by z toho jen těžko uchopitelný guláš všeličeho. Příběh je na základě skutečné události pojednávající výpověď o nevyřešeném případu a selhání policie. Námět dobrý, ale film bohužel neohrabaný. A protože je to film pro Netflix, máme tu postavu bílé matky mající černou dceru. Liberální rasová politika prostě musí být všude. ()

Wbcko 

všechny recenze uživatele

Když vám u detektivky, v prvních pěti minutách řeknou, že se bude příští hodinu a půl řešit případ, který je dodneška nevyřešený, očekávání a napětí malinko opadne. Nejen kvůli tomu film naprosto postrádá napětí a drajv. Místo samotného zmizení se půlku času řeší mezilidské vztahy v disfunkční rodině a konflikt detektiv - matka pohřešované. Pro mě fakt trápení a jedna velká nuda. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Na Spotify som sa náhodou zamilovala do pesničky "Lost Girl" od Lucindy Williams, a preto som sa pozrela aj na film, ku ktorému patrí. Silný príbeh malých ľudí, ktorí nemajú peniaze, vplyvných priateľov, a teda ani moc niečo ovplyvniť. Unavení každodennou nemohúcnosťou sa aspoň raz pokúsia niečo dotiahnuť do konca. Ale skutočný život nie je iba jeden silný príbeh s jednoznačným koncom. Skutočný život je nepreberné množstvo malých príbehov. Na niektoré z nich sme pyšní do konca života, na iné chceme zabudnúť hneď druhý deň. Raz môže prísť deň, keď nie je inej možnosti, ako "povyťahovať kostlivcov zo skrine" a možno ich aj ukázať na televíznu kameru, len kvôli spravedlnosti pre svojich blízkych. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Pár let po smrti Shannon zemřela i její matka Mari Gilbert, a to násilnou smrtí. Ubodala jí její nejmladší dcera Sara Elizabeth během schizofrenického záchvatu. Později za to byla zatčena a odsouzena. (Tejkina)
  • Natáčelo se od 15. října do 27. listopadu 2018 v americkém státě New York. (BMW12)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno