Reklama

Reklama

Dan OBannon - spoluautor filmu Vetřelec, Total Recall a Životní síla ve svém režijním debutu ještě stupňuje míru hrůzy a přináší "stylově natočený... morbidní film" (Roger Ebert, Chicago Sun-Times)! Clu Gulager (Tapeheads), James Karen (Mulholland Drive), Don Calfa (Necronomicon) a Thom Mathews (Peacemaker) se představují v hlavních rolích filmu, který je plný strašidelných scén, úchvatných vizuálních efektů a stále narůstajícího napětí! Zaměstnanci skladu s lékařským materiálem nešťastnou náhodou oživili mrtvolu. Jejich pokusy ji znovu "zabít" končí neúspěchem. Mrtvola žije i po rozřezání na kousky a její chuť na "živé mozky" jenom roste. Nakonec se jim podaří hýbající se části těla spálit, ale popel se rozptýlí po blízkém hřbitově a z hrobů jako na povel vylézají další masožraví zombie! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Napsal bych hororová komedie, ale to by znamenalo, že se strach bude mísit se smíchem, a to by v tomto případě nebyla pravda. Je to vlastně ztřeštěná komedie s populárním zombie motivem. Zpočátku opravdu svěží a vtipná, záhy ale nápady dojdou a ve druhé půli se film propadne do únavného stereotypu. Celkový dojem: 45 %. Pokud jste příznivci brakové hororové produkce, tak si můžete připsat libovolný počet hvězdiček. Scénárista totiž dobře věděl, o čem píše. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

zombie nenaučil behať Danny Boyle ani Zack Snyder, zombie už behali (a rozprávali) už u Dana O´Bannona v najpoctivejšom zombíckom Béčku 80. rokov, aké som zatiaľ videl - slizké m´´rtvoly, ktoré majú oproti všetkým ostatným zombiám, aké som doposiaľ videl, tú "zvláštnosť" a špeciálnu vlastnosť, že sa jednoducho nedajú zabiť - ako zabiť niečo, čo už je mŕtve; má to všetko - slizkých zombíkov vyliezajúcich zo zeme, búrku na cintoríne, krásnu nahotinku, striekanie krvi, interžánrový odkaz a folklór dobový i žánrový, skrátka veľmi pekná a čistá záležitosť pre fajnšmekrov a tých, ktorí vedia, o čom je reč a dokážu to oceniť; ()

Reklama

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Slabota. Není to ani zdaleka tak vtipné a originální jako Braindead a dost mi vadila absence výraznějších gore efektů. Brutální a vtipné momenty by se daly spočítat na prstech jedné ruky nešikovného řemeslníka. Za pár hlášek ,,cejtím tvůj mozek" aspon dvě hvězdy. Možná je škoda, že jsem viděl údajně prostříhanou verzi z MGM. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Béčková blbina na druhou, ale bavit se u toho docela dá. Hlavně zombíci jsou povedení a výborně si dělají legraci sami ze sebe. Určitě jste ještě neviděli oživlou mrtvolu, která zlikviduje dva doktory a vysílačkou si řekne o další posily. Škoda, že všechny sekvence se zombíky jsou tak divně sestříhané a to nejlepší nám kamera nikdy neukáže a že prvních 40 minut příběhu by se klidně mohlo vystřihnout a divák by o nic nepřišel. Jako horor je to směšné, ale jako legrační pocta zombie filmům se s tím musí počítat. 55% ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Podarena pocta/parodia romerovych zombiarni, ktora vdaka niekolkym dobrym napadom a zanrovym obmenam stoji na vlastnych nohach. Na druhu stranu, co sa tyka masiek a gore efektov, film sa drzi dost pri zemi. To je z mojho pohladu asi najvacsi zapor, pretoze gore, to by malo byt dolezitou vyplnou kazdeho zombie filmu. Takto sa mi zdalo ze film si nieje miestami isty ci chce byt hororom, alebo komediou, a ani v jednom nie a nie poriadne pritlacit na pilu. Inak film ale slusne odsypa a bavi. Na skutocne pecky (Romerova trilogia, Brainddead, Bad taste) vsak zdaleka nema. (7/10) ()

Galerie (204)

Zajímavosti (26)

  • Rozpočet filmu byl 4 miliony $. (Zdroj: fast-rewind.com) (Tygrys)
  • Suicide (Mark Venturini) řídí dvoudveřový kabriolet Eldorado z roku 1960. (Zdroj: imcdb.org) (Tygrys)
  • Děj začíná v pátek 3. července 1984, ale toho dne bylo úterý. (Tygrys)

Reklama

Reklama