Reklama

Reklama

Návrat živé smrti 3

  • USA Return of the Living Dead III (více)
Trailer

Obsahy(1)

Plukovník US Army John Reynolds (Kent McCord) se svým vědeckým týmem hledá způsob, jak cíleně zastavit aktivitu u živých mrtvol. Shodou okolností sledují jeden z pokusů s oživováním i jeho syn Curt (J. Trevor Edmond) s přítelkyní Julií (Melinda Clarke). Protože se experiment nepovedl, je plukovník odvelen k plnění jiných úkolů a samozřejmě chce odvézt svého syna pryč. Ten ale po ostré výměně názorů ujede na motorce z domova a Julii bere s sebou. Jenže do cesty se jim postaví náhoda, osud a sloup elektrického vedení a Julie zemře. A Curt, zoufalý ztrátou své lásky, se rozhodne ji oživit pomocí plynu, který viděl v otcově laboratoři... (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

I po letech stále velmi dobrá zábava. Zápletka není sice nijak objevná, jen namátkou se vybaví filmy: Hřbitov domácích zvířátek, Frankenstein, Re-Animátor ...a ve všech je dobrý skutek po zásluze potrestán. Snad jen zde nekončí vše tak špatně, jak se zprvu zdá. Jméno Julie a osud nepřející milencům dá samozřejmě vzpomenout i na největší Shakespearovu klasiku. Až po letech vnímám film více jako drama o neštěstí mladých lidí, než jako prvoplánovou zombiárnu. Co však stále zůstává, jsou obstojné triky a naprosto úžasné masky. Skrz naskrz propíchaná M.Clarková by se stala největší ozdobou všech bdsm salonů, akcí i filmů s touto tematikou. Na filmu ještě neparazitují digitální efekty, a tak je vše daleko věrohodnější. A první zombie z popelnice je připomínkou surrealistických úchyláren B.Yuzny jak ze Society, tak Ze záhrobí. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Opravdu hrozná slátanina a to i když odhlídnu, že film s tématem oživlých mrtvol je slátanina už jaksi od naturelu. Yuzna se vyžívá v krvavých efektech, to je známá věc. A na první pohled měl víc peněz, než jeho předchůdci a bohužel jich využil do mrtě. Přesto má tahle romantická selanka něco do sebe a od předchozích trapností se liší hlavně vážnějším tónem, který mi k živým mrtvolám přeci jen sedí jaksi mnohem víc. Navíc sympatická hlavní hrdinka se svou snahou nesežrat svýho milýho (ze kterýho se mimochodem stane během filmu nekrofil ;) Tenhle díl má k Romerovým počinům mnohem blíž, než předchozí. Ale i tak zůstává jen další bezsmyslnou mlátičkou, vyvražďovačkou bez ladu a skladu čistě pro efekt. Ale aspoň už tu nejsou tak hrozní herci, to je pravda. Těmhle hlavním hrdinům se dá skutečně fandit >> Hodně štěstí, ať vám to vyjde! ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Brian Yuzna se nenechal ovlivnit předešlými Návraty (mj. taky klasa) a vytvořil čistokrevný horror s elementárním nábojem nezaměnitelného yuznovského naturelu, který nelze jednoznačně pojmout výstižným "že, to je na prdel"... (protože On má ten názor), vždyť každá mince má dvě strany. Takže s nadšením konstatuji, že mě to chytlo a ať se tam natřásá vnadnejch Mindy Clarke kolik chce. Je to šťavnatá zombie-dračice... tak "o co go" :) A vůbec, my holky držíme při sobě... tak to prostě je! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Třetí díl mi vyloženě nesedl. Slibný začátek připomínající romerovky je vystřídán stupidní "love story" o živém týpkovi a mrtvé dívce, která se svým "hladovým tendencím" brání jak může. Prostředek filmu je naprosto o ničem, pobíhání a ježdění autem po prázdném městě, dialogy o ničem a hlavně strašná nuda! Masochistické scény mohou samozřejmě někoho zaujmout i rajcovat, ale mě to nic neříkalo. Ani odvážné předvádění koziček Melindy Clarke mi dojem z filmu nijak nezlepšilo (spíš zhoršilo svojí trapností). Trocha té krve, kterou Yuzna sice ve své době nešetřil, ale dnes se jedná jen o lehké "kašírování". Velkolepé finále s hromadou skvěle namaskovaných zombáků už mi dojem a náladu z filmu nezlepšilo (kde proboha byli celý film??!!). Byl jsem rád, že už je konec. Podle mne na filmu zahlodal vyloženě zub času (jako na většině Yuznových filmů) a dnes, po 15ti letech, se již jedná o nudnou volovinu pro teenagery (i když tou byl film možná již ve své době ...). ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Třetí díl oproti předešlím dvoum, byl zde nejhororovější, nejděsivnější, nejkrvavější a nejmíň vtipnej- to co má pravý horor mít. Ale chybí mu kouzlo, působí to depresivně a díky páru i dost smutně. Julie byla kunda a to co ze sebou udělala je mistrovské dílo hodno ocenění nejvyšího řádu Cenobitů (Hellraiser). ()

Galerie (84)

Zajímavosti (4)

  • V predprodukčnej fáze boli vo filme ponúknuté úlohy hercom James Karen a Don Calfa, ktorí sa objavili aj v prvej časti, obaja však odmietli. (beso74)
  • Štúdio Lionsgate uvoľnilo film po prvýkrát na Blu-ray 22.11.2016. Nakoľko existujú dve verzie (s ratingom "R" a necenzurovaná) bolo jedinou otázkou, aká bude uvoľnená. Nakoniec sa rozhodli pre necenzurovanú vo formáte s vysokým rozlíšením a širokouhlým obrazom. (Paldiny)

Reklama

Reklama