Reklama

Reklama

Willyho kouzelný svět

  • Česko Lunapark hrůzy (více)
Trailer 1

Bezejmenný tulák přijme pozici uklízeče v uzavřeném zábavním parku. Všední práce se ale brzy změní v boj o holý život, když místní mechaničtí roboti ožijí a začnou lačnit po krvi. Přežít může jen jedna strana... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (218)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vyzerá to, že Nicolasovi to je už úplne u prdele. Je mu úplne jedno, kde sa zhovadí, ale neverím, že za takéto braky môže brať veľké honoráre, veď celé jeho herectvo viac menej stálo na mlátení gumenej či plyšovej príšery a po celý čas mlčí. Je smutné, keď oscarový herec rezignuje na vlastnú dôstojnosť. Amaterizmus filmu zvýrazňuje aj fakt, že tam nejaký pár nehercov v rámci pauzy pri boji o holý život začne šukať, ale že takmer v komplet oblečení, dobre že na sebe nemali fusaky. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Cage krosí v dětském zábavním centru splašené krvelačné loutky. A nejenže kope, škrtí, trhá a seká, ale do toho všeho stačí i uklízet, protože tak zní dohoda s místním servisákem, který mu za vypulírování komplexu slíbí vyměnit gumy. Já se bavil nad očekávání dobře. Má to správně ulítlý nápad, tempo a hlavně Cage, který za celou dobu řekne jen jediné slovo a bohatě to stačí. Možná by neškodilo trochu víc gore, aby z toho byl plnohodnotný splatter, ale co už. Za mě příjemné překvapení a přál bych si pro Cage víc podobných rolí. 80% ()

Reklama

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalá absurdita, ve které Nicholas Cage nevytírá jen podlahu, ale hlavně divákům vytírá zrak, jak si svou roli v téhle sebeuvědomělé jízdě naprosto užívá a dotahuje tím tento perfektní meme do konce. Zároveň také opovrženě plivu na všechny, co to pozérsky berou vážně a hejtí neduhy, které jsou očividným tvůrčím záměrem a fungují úplně naopak, než jak se zdá. A vám doporučuji si to pustit v co největší partě lidí na co největší možné obrazovce s co největším počtem alkoholu. Já tu možnost měl a nelituji. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Oho! Tož jestli je N. Cage v některých filmech divný, tak zde v tomto dosáhl vrcholu. Mlčící, zasmušilý a nekompromisní. Když přejede zastavovací pás a nemá na opravu auta hotové peníze, vezme úklid ve Willově kouzelném světě na jednu noc. Jenže s příchodem tmy zde ožívají robotické loutky, které mají díky rituálu duši - duši vrahů a zvrhlíků. Tak kdopak si vzpomněl na Chuckyho? A pak je tu skupina teenagerů odsouzená k likvidaci, což je fajn. A tak když Cage postupně masakruje loutky, stříká jen černý olej, ale když se loutky pustí do omladiny, jej, rudé fontány stříkají vesele ke stropu. A lítají i hlavy, dokonce dojde i na střeva ven. A všechno to má takový pěkný osmdesátkový look plný barev doplněný kolovrátkovou muzikou. Otázkou je, kdo je Cage? Divák si může hádat, což je fajn. Byl sem vyslán? Není to nějaký federální agent? A že by to byl rovnou Ďábel a přišel si pro to, co mu patří? Tahle nejednoznačnost se mi líbí. Za mne spokojenost, byť chápu, že film osloví menšinové publikum. Ale což, každý film nemusí být nutně pro každého, že? ()

drake31 

všechny recenze uživatele

Willy's Wonderland by bol jednoznačne jeden z najhorších filmov roku, ak nie ten najhorší ktorý som doposiaľ videl v 2021, ale keďže vo filme je Nicolas Cage, to mení celú prezentáciu, celý vibe, a všetko stupídne či vizuálne neprajné sa akoby lusknutím prsta mení na niečo magické, na film od ktorého som nedokázal odvrátiť zrak a moju pozornosť, a to je Cageova supersila. Tento rok, Nicolas Cage podal Oscarový výkon v Pig, film ktorý ma prekvapil a ja som si absolútne zamiloval, je to film v ktorom má Cage scénu(y) aké by som neváhal začleniť do mojich najobľúbenejších scén tohto filmového roku; a na druhej strane spektra máme Willy's Wonderland v ktorom Cage hovorí ešte menej a jeho výkon alebo lack thereof je o to viac fascinujúci a impozantný a nejakým zvláštným spôsobom je lepidlom ktoré drží tento film pohromade. Five Nights at Freddy's premisa je fajn a s vyšším rozpočtom a kvalitnejším... ehm... kvalitnejším absolútne všetkým, by to mohol byť úspešný horor ak nie celá séria, no práve ten nedostatok kvality, tá lacnosť Willy's Wonderland skombinová s Cageovou prítomnosťou robia tento film mojou osobnou príjmene-stupídnou klasikou. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (11)

  • Film byl volně inspirován herní předlohou „Five nights at Freddy's“, což je série videoher a mediální franšíza vytvořená Scottem Cawthonem. (sator)
  • „Punch“, fiktivní energetický nápoj, který ve filmu pije postava Nicolase Cage, má na plechovce nápis: „A fistful of caffeine for your kisser“ („Hrst kofeinu pro tvůj polibek“). (LUKICKK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno