Reklama

Reklama

Willyho kouzelný svět

  • Česko Lunapark hrůzy (více)
Trailer 2

Bezejmenný tulák přijme pozici uklízeče v uzavřeném zábavním parku. Všední práce se ale brzy změní v boj o holý život, když místní mechaničtí roboti ožijí a začnou lačnit po krvi. Přežít může jen jedna strana... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (218)

TomX2 odpad!

všechny recenze uživatele

Previesť základnú premisu hier Five Nights at Freddy's do filmového spracovania by samo o sebe nemusel byť zlý nápad. Keby sa podobnej zápletky chytil niekto schopný a kreatívny, mohlo by z toho vyjsť zábavné béčko, ktoré by fungovalo ako tiesnivý horor/thriller, ale aj ako komediálna akčná mäsiarčina, ktorá by uctievala ikonické slashery z osemdesiatich až deväťdesiatich rokov minulého storočia (inšpirácia Hooperovým Domom hrôzy, Škriatkom alebo Domom tisícich mŕtvol od Roba Zombieho je viac než viditeľná). Filmu sa však ujali akísi nekvalifikovaní filmári a tak to aj vyzerá - ako kompilácia neoriginálnych prvoplánových nápadov, ktoré splácala banda hlúpych teenagerov do jedného celovečerného filmu a ešte to obalila akýmsi LSD efektom. Hrôza jak po obsahovej, tak po technickej stránke, ale niet sa čoho báť, pozadu sa nedržia ani výborní herci. Herecké obsadenie sa skladá z (ne)známej komparzistky Betky Grantovej, populárnych tvárí amerického Instagramu a pána Nicka, ktorý slúži ako záruka pozornosti ("ten nikdy neodmietne žiadnu filmovú ponuku, čo tak ho sem obsadiť ako hlavnú postavu, aby nám sem prilákal divákov?") a ešte ďalších dvoch neznámych komparzistov a nejakého bezmenného kamaráta, ktorý si chcel silou mocou zahrať v nejakom filme. Tak či onak, jedno je isté. Nicolas Cage by si radšej mal nájsť zamestnanie ako upratovačka, to mu ide celkom parádne. Jeho herecký presah totižto dosiahol úplné dno. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Cage krosí v dětském zábavním centru splašené krvelačné loutky. A nejenže kope, škrtí, trhá a seká, ale do toho všeho stačí i uklízet, protože tak zní dohoda s místním servisákem, který mu za vypulírování komplexu slíbí vyměnit gumy. Já se bavil nad očekávání dobře. Má to správně ulítlý nápad, tempo a hlavně Cage, který za celou dobu řekne jen jediné slovo a bohatě to stačí. Možná by neškodilo trochu víc gore, aby z toho byl plnohodnotný splatter, ale co už. Za mě příjemné překvapení a přál bych si pro Cage víc podobných rolí. 80% ()

Reklama

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalá absurdita, ve které Nicholas Cage nevytírá jen podlahu, ale hlavně divákům vytírá zrak, jak si svou roli v téhle sebeuvědomělé jízdě naprosto užívá a dotahuje tím tento perfektní meme do konce. Zároveň také opovrženě plivu na všechny, co to pozérsky berou vážně a hejtí neduhy, které jsou očividným tvůrčím záměrem a fungují úplně naopak, než jak se zdá. A vám doporučuji si to pustit v co největší partě lidí na co největší možné obrazovce s co největším počtem alkoholu. Já tu možnost měl a nelituji. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Oho! Tož jestli je N. Cage v některých filmech divný, tak zde v tomto dosáhl vrcholu. Mlčící, zasmušilý a nekompromisní. Když přejede zastavovací pás a nemá na opravu auta hotové peníze, vezme úklid ve Willově kouzelném světě na jednu noc. Jenže s příchodem tmy zde ožívají robotické loutky, které mají díky rituálu duši - duši vrahů a zvrhlíků. Tak kdopak si vzpomněl na Chuckyho? A pak je tu skupina teenagerů odsouzená k likvidaci, což je fajn. A tak když Cage postupně masakruje loutky, stříká jen černý olej, ale když se loutky pustí do omladiny, jej, rudé fontány stříkají vesele ke stropu. A lítají i hlavy, dokonce dojde i na střeva ven. A všechno to má takový pěkný osmdesátkový look plný barev doplněný kolovrátkovou muzikou. Otázkou je, kdo je Cage? Divák si může hádat, což je fajn. Byl sem vyslán? Není to nějaký federální agent? A že by to byl rovnou Ďábel a přišel si pro to, co mu patří? Tahle nejednoznačnost se mi líbí. Za mne spokojenost, byť chápu, že film osloví menšinové publikum. Ale což, každý film nemusí být nutně pro každého, že? ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Dosť rozporuplný film. Na jednej strane slabučký horor. Ktorý na prveho apríla zabaví. Ale na druhej strane celkom dobrý výkon Nicolasa Cagea. Aj keď je stále slušne povedané v hnoji, čo sa jeho obsadení týka. Tu ale zahral dobre. Ale to nestačí na to aby to zdvihol aspoň do priemeru. Rovnako podľa snímky je aj videohra. Five night and freddy. A presne tak by som ju aj ohodnotil, keď nie ešte menej. 2* ()

Galerie (44)

Zajímavosti (11)

  • Ve scéně na konci filmu, kdy auto vybouchne, v odrazu brýlí hlavního protagonisty je hořící auto vidět. Jenže protagonista je už v tom samém záběru úplně někde jinde. (Nikolas__)
  • „Punch“, fiktivní energetický nápoj, který ve filmu pije postava Nicolase Cage, má na plechovce nápis: „A fistful of caffeine for your kisser“ („Hrst kofeinu pro tvůj polibek“). (LUKICKK)

Reklama

Reklama