Reklama

Reklama

Willyho kouzelný svět

  • Česko Lunapark hrůzy (více)
Trailer 2

Bezejmenný tulák přijme pozici uklízeče v uzavřeném zábavním parku. Všední práce se ale brzy změní v boj o holý život, když místní mechaničtí roboti ožijí a začnou lačnit po krvi. Přežít může jen jedna strana... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (217)

haluska11 

všechny recenze uživatele

Nádherně bizarní film s cíleně trashy estetikou. Nicolas Cage se dostane do zapadákova, kde obětují cizince duchům vrahů. Jeho role v tomto filmu? 1. prohodí jen jediné slovko; 2. stráví Five Nights at Freddy's jako paňmáma uklízečka; 3. je neskutečně badass; 4. postupně slupne pakl energeťáků (= picí hra pro otrlé); 5. má narozeniny. Upozornění: ten otravnej narozeninovej šlágr vám z hlavy jen tak nezmizí. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Stejně jako hlavní postava tohoto snímku i sám Nicolas Cage vypadá, že se k tomuto projektu nachomýtl tak nějak omylem, ale když už byl u toho, držel hubu a odvedl profi výkon, aby pak mohl s čistým svědomím celou záležitost hodit za hlavu. Tahle paralela je pro mě asi nejzábavnějším aspektem tohohle laciného braku. Režijně, scenáristicky a hlavně střihově tragické, ale díky Nickovi se na to aspoň dá dívat. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Levné, hloupé, ale zábavné a s nejlepším českým dabingem Nicolase Cage, byť tedy nepromluví ani slovo.  Animatronické gore pak výborné, samý olej, plyš i kovové součástky. Klasický se pak bohužel omezí jen na rudou tekutinu a jedno přepůlení. Nejvíc ale zklamal sex, tohle by se v osmdesátkovém či devadesátkovém braku nemohlo stát.  V jedné z rolí zmalovaná kozatá štětka a při šoustání zůstane oblečená, no jak se to dnes říká, wtf? Mlčenlivý Cage a všechny scény s ním jsou pak dojmově o několik stupňů výš než všechno ostatní a osobně by mi vlastně daleko víc sedl pouhý osamělý plyšový masakr pana Klece v pekelném lunaparku pouze s hláškami oživlých pouťových atrakcí než sledovat otravnou vatu s příšernými "herci".  Tři a milovníci dobrého filmu pochopitelně ruce pryč. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Jako jo, béčkový (i céčkový a když to klapne, tak klidné i éčkový) horory mám ráda. I Nicolase Cage mám svým způsobem, ehm... No já vlastně nevím. Loutky byly výborně pojaté, o tom žádná, ale Cage mě svým pitím energiťáků zneklidňoval. Proč je pil? Proč tam uklízel jak pitomej? Proč si účty nevyřídil se všema najednou? Možná na Willy's Wonderland časem mrknu znovu a zjistím odpovědi na své otázky... Zatím to zůstává tak na půl cesty a já se filmům s Cagem spíš budu dál vyhýbat. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Agent Nicolase Cage oznamuje: Mám pro tebe film. Scénař zní- Nebudeš muset vůbec mluvit, budeš chlastat energy drinky, hrát pinball a trhat páteře a hlavy robotickým loutkám jako Predátor bereš? Im in! Extrémní kontrovérzní úlet pro okrajové publikum, ale kdo je otevřen novým možnostem, není konzervativní a uvítá konečně něco nového do žánru, tak může být překvapen. Film připomíná hru Five nights at freddy's, akorát zde chybí Jump Scares, jinak je to poměrně výživný Splatter, kde stříká černá krev/olej po většinu stopáže. Nicolas Cage se v hororech opravdu našel a věřím, že náběh na novodobého Bruce Cambella má na dosah! Fakt, že nemluví je zajímavý a jeho mimika tváře a pohled je naprosto dostačující. Má to old school vizuál jak z 90. let, animatroniky jsou cool, hudba je tentokrát velkým tahounem, gore super, banda teenagerů v pohodě ( na ty 2 holky se nejde vynadívat) a občas se dalo i zasmát ( Cageův tanec TOP). V zahraničí lítají buď desítkové či jedničkové recenze. Pro někoho odpad, pro někoho zábavný úlet, já si to tentokrát užil. Jen na vlastní nebezpečí. U nás je film zatím nepochopen, v zahraničí převládá spokojenost. Příběh***, Akce***, Humor***, Násilí****, Zábavnost****, Hudba*****, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí***. 7/10. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (11)

  • Film byl volně inspirován herní předlohou „Five nights at Freddy's“, což je série videoher a mediální franšíza vytvořená Scottem Cawthonem. (sator)
  • Ve scéně na konci filmu, kdy auto vybouchne, v odrazu brýlí hlavního protagonisty je hořící auto vidět. Jenže protagonista je už v tom samém záběru úplně někde jinde. (Nikolas__)
  • Livina věta: „He's not trapped in there with them. They're trapped in here with him,“ je odkazem na postavu Rorschacha v limitované komiksové sérii / grafickém románu „Watchmen“, který byl adaptován i ve filmu Strážci - Watchmen (2009). (LUKICKK)

Reklama

Reklama