Reklama

Reklama

Královna vnějšího vesmíru

(neoficiální název)
  • USA Queen of Outer Space
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Praštěný filmeček, kde jsou muži roztomilá šovinistická prasata a prsatým ženám z nedostatku sexu docela hrabe. Humor je prakticky na úrovni Austina Powerse. Kdo by nechápal stylizaci, a že to myšleno vážně není, nechť se podívá už třeba na úvodní scény na Zemi, kdy se s navigátorem loučí milenka v "ležérním" modýlku haute couture. Dále obsazení Zsa Zsa Gabor (Paris Hilton se zatím poměrně klopotně snaží dosáhnout "věhlasu" této své pratety), neskutečné hlášky v průběhu celého filmu... a hlavně závěr. Je tu též nezpochybnitelný fakt, že přes malý rozpočet byl film na svou dobu poměrně neobvykle v Technicoloru, a navíc nebyl uveden jako "double-feature", ale jako samostatný, silně marketovaný film. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Venušanky jsou ve svých kostýmech sexy, a velmi snadno se zamilují (čemuž se kosmonauti-muži samozřejmě nebrání), a tak se asi čtvrthodinku děj prakticky nikam neposouvá, protože vzniklé meziplanetární páry se jen muchlují v nějaké jeskyni… Je to sakra ulítlé a v podstatě nesmyslné, ale jako jednohubka bez jakýchkoliv ambicí na „sci-fi roku 1958“ k pobavení dostačující. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Zajímavé dílko, které díky recyklovaným uniformám kosmonautů budí dojem, že rozvíjí fikční vesmír výborné Forbidden Planet. Bohužel to je jediná věc kterou mají oba filmy společné. Tenhle je ve všem o dva stupně horší a to mu ještě fandím. Děj je prostinký, bez jakékoliv hlubší myšlenky a navíc brzděný zbytečnými romantickými pasážemi a šovinistickými průpovídkami. Venuše, na níž ztroskotala nešťastná posádka pozemské rakety, je totiž planeta žen. Zdejší osazenstvo se sice snaží budit dojem sveřepých a emancipovaných válečnic, jejich makeup, šatičky v pastelových barvách a slabost pro mužskou náruč ovšem prozrazují, že by se nejradši otáčely u plotny, kam podle scenáristy/režiséra stejně patří. Zápletka tedy odpovídá době vzniku, efekty taky a herecké obsazení je pro změnu poplatné žánru. V padesátých letech se moc áčkových sci-fi netočilo a Queen of Outer Space dosahuje stěží béčkových kvalit. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové.info: PRVNÍ FANTASTICKÝ LET LIDSTVA NA VENUŠI – PLANETU ŽEN!!!____Lehce šovinistické scifíčko, ve kterém se dozvíte, že na Venuši žijí pouze ženy, chodí zásadně v minisukních, jsou lehce ozbrojeny a jejich šéfka, s maskou na zohavené tváři, z celého srdce nesnáší muže. Proto chce výhradně mužskou vesmírnou expedici z planety Země eliminovat a Zemi samotnou pomocí speciálního vynálezu (který vypadá jako umakartový kurník s vrtulí) zničit na prach. Vzhledem k žánru béčkové sci-fi té doby poměrně přepychově zrealizováno, natočeno je to totiž v širokoúhlém cinemascopu a aby se ušetřilo, využily se produkty z jiných filmů – kulisy z ´World Without End´, model kosmické lodě z ´Flight To Mars´ a slušivé pestrobarevné kostýmy ze slavné ´Zakázané planety´. Hlavní hvězdou je tehdy populární Zsa Zsa Gabor, žena s vizáží zestárlé Marylin Monroe a definitivně osoba, která neuměla hrát. Bráno optikou dnešní doby je to fajn nechtěná zábava a nedivím se kultovního statusu, který tento film v zámoří má. ()

p6qwre 

všechny recenze uživatele

Velká část z kostýmů již byla využita v klasice Forbidden Planet (1956). Proč ne, jsou opravdu skvělé. Krátké sukně žen, originální uniformy mužů, a k tomu všichni nosí u pasu zbraně jako z komiksu…Celou dobu při sledování filmu jsem si nebyl jist, zda je to celé myšleno úplně vážně. Na jednu stranu, v 50 letech vznikly v americe snad stovky béčkových sci-fi se špatnými hereckými výkony, nepřirozenými dialogy, lacinými triky a povinnou dávkou povrchní romantiky. To vše je také ve Queen of outer space, ale neuvěřitelná „vtipnost“ některých dialogů a šílená naivita romantické části mne spíše vedou k názoru, že se tvůrci filmu nebrali úplně 100% vážně, a některá stará dobrá klišé béčkových sci-fi naschvál zvýraznili. O co jde: mužská posádka rakety se po útoku neznámých útočníků zachrání nouzovým přistáním na planetě Venuše. Ta je obydlena pouze ženami v přiléhavých kostýmech a krátkých sukních. Členové posádky mají přirozenou snahu využít své návštěvy k navázání nových známostí.__Dávám ***, přestože to je opravdu děsná konina. Těm, kdo dokáží ocenit kouzlo špatných (v tomto případě = naivních) filmů, můžu ale Queen of outer space doporučit. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama