Reklama

Reklama

Co kdyby...? - Série 2 (2023) (série)


Co kdyby... Kahhori přetvořila svět? (S02E06)

(epizoda)
  • USA What If... Kahhori Reshaped the World? (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Mohawkská žena se vydává do vod Zakázaného jezera, aby pomohla zachránit svůj lid. (Disney+)

Recenze (26)

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nová hrdinka je na první pohled velice sympatická a vlastně ten celý origin příběh se mi celkem líbil. Proč to ale proboha dávat do seriálu "What if?". A proč zase Tesseract, nedal tento šutr už schopnost až moc lidem v celém MCU? S každou další minutou mi to přišlo horší a horší. Mám rád inovaci, ale sem se to úplně nehodí. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál Co kdyby...? doposud vždy představil alternativní varianty velmi známých hrdinů, 6. epizoda 2. série ovšem představuje první superhrdinku originálně vytvořenou čistě pro Marvel Cinematic Universe. S poměrně zajímavým konceptem tak Bryan Andrews přichází s Kahhori a přitom všem pracuje s konceptem původních obyvatelů Ameriky, španělská armáda za vlády královny Isabely a Amerikou dekády před rokem 1492 a objevením Kryštofem Kolumbem. Zajímavá epizoda představující kulturu mohawského kmene, kterou Marvel Studios vytvořilo díky spolupráci se samotným mohawským národem. A je to krása. Animace je dost možná nejvýraznější za celou existenci seriálu, kdy je to nejvíc vidět především ve finální konfrontaci se španělskými dobyvateli pátrající po údajném prameni mládí. Nejenom, že to má celé pojítko na skutečnou španělskou historii (Juan Ponce de Léon nemusí být nutně známý pouze díky čtvrtým Pirátům z Karibiku), ale skutečně nějak pracuje s mohawskou kulturou, jejich tradicemi, legendami a vše to nakonec vyústí v uspokojivý příběh, který představuje funkční silnou ženskou hrdinku a nakonec i nějaké to poselství o tom, že musí kmen držet při sobě. I když se poté může Kahhori zdát až příliš OP, vše to nejspíše má svůj smysl především díky naznačenému potenciálu v cliffhangeru. Animace má výhodu v tom, že může předvádět velkolepé věci a přitom držet rozpočet na uzdě. Při sledování této epizody jde ovšem snadno si její události představit v hraném kabátu a utvrdit, že by velkolepé správně byly i v hrané podobě.  Po vzoru mnoha epizod Co kdyby...? se tu vlastně neriskuje, nějak nevyužívá maximálně rozevřený potenciál. Ale je to něco svěžího. Něco nápaditého. Něco, co pouze neupravuje základní příběhy známých Marvel Cinematic Universe příběhů, ale skutečně předvádí tak trochu jinou plochu již tak rozevřeného vesmíru. Potěší navíc, že se Marvel Studios rozhodlo, že bude tento seriál výhradně v původním jazyce kmene Mohawk i Španělů. I přes sci-fi prvky to vše tak působí realističtěji a ukazuje, jak se na to musí. Čerpat z historických pramenů, opepřit to trochou sci-fi a v součtu doufat, že to nějak bude držet pohromadě. A stojí. Příběh s Kahhori tak mohl dopadnout různě. Někoho může zamrzet, že právě nová hrdinka dostane příležitost místo starých známých, někoho naopak právě přesně to potěší. Jisté je, že jde skutečně o projevenou ukázku tvůrčích schopností a chvílemi tak jen zamrzí, že je příběh přeci jen silný pouze zhruba na epizodu kolem 30 minut a přeci jen nezachází o kus dál. Jinak jde ovšem spolu s předchozí epizodou o prozatímní vrchol nejen celé 2. série Co kdyby...?, ale také o jeden z vrcholů celého seriálu jako takového.... ()

Reklama

muti 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh ktorý mi pripomína skôr Ixalan než čokoľvek spojené s marvelom. Sledujeme vzostup Huatli ktorá celý bezprecedentnej hrozbe conquistadorov zo Španielska. Je tu veľký dôraz na "realistickost", teda domorodci rozprávajú po svojom a dobyvatelia len španielsky. A napokon uvidíme nielen kráľovnú, ale aj Nea z Matrixu 😀 nadvláda nad hmotou je samozrejme absolútne OP vlastnosť, na ktorú nestačí obyčajná guľka. Na záver máme aj pekné poučenie o odhodlaní hrdinu, ktorý sa postaví za správu vec, aj keby ho to malo stáť život. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice to tak trochu do původního konceptu What if... nepatří, ale paradoxně je tento origin Kahhori lepší, než dosavadní fanservisní hrátky. Je to fajn postava, která by se díky svým schopnostem hezky vyjímala vedle "žlutého" Visiona, "červené" Vandy a "zeleného" Strangea. K tomu sice nedojde, ale kdoví, co současná krize MCU projektů přinese. Je na čase, aby i původní obyvatelé Ameriky dostali pořádnou komiksovou postavu. ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je jediná epizoda z What if...? která přesně odpovídá tomu o čem to mělo být celou dobu. Jiný svět, jiný hrdina, jiné příběhy. Možná jsem až moc spjatý z MCU na to abych to víc ocenil i když tohle je jediný originální díl ale víc jak 3 mi přijdou moc. Má to hezkou myšlenku a líbí se mi ta jinost ale bylo to slabší. Mohly se do toho víc opřít. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama