Reklama

Reklama

Velké holení

(festivalový název) (studentský film)
  • USA The Big Shave
Drama / Horor / Krátkometrážní
USA, 1967, 6 min

Obsahy(1)

Jeden z ďalších Scorseseho krátkych študenských filmov tentoraz z roku 1967. Nevyznačuje sa žiadnym poriadnym dejom, je to len o chlapovi, ktorý robí svoje prvé a asi aj posledné "veľké holenie". (JohnFarst)

Recenze (78)

Chocolole 

všechny recenze uživatele

Při "velkém holení" si představim něco jiného, ale tohle šestiminutové dílko Martina Scorceseho je jako třešnička na dortu jeho studentského počínání. Mimořádná hudba, bláhová kamera, sebevědomý herecký výkon a povedený efekt krve při tehdá každodenní činnosti chlapa, se vzájemně doplňují a vytvoří něco nezapomenutelného. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Není to velké volení, které jsem viděl zrovna v den voleb, ale i když jsem od tohoto filmu (stejně jako od voleb), vůbec nic nečekal, dostal mě. Samozřejmě, že to není naprostý zlatý grál krátkého filmu, ale Martin Scorsese zde ukazuje smysl pro černý humor a nadsázku, smysl pro záběr i pro výběr hudby. Ono se řekne, co je na tom sledovat chlápka při holení, ale tohle je věc, která se prostě povedla. Člověku mého ražení se zálibou v hororech to sedí dokonale. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Päť minút sledujete holiaceho sa chlapíka, ktorý sa žiletkou čoraz viacej dorezáva. Do krvi. Hrá mu do toho pohodový blues a vy neviete, či sa máte smiať, alebo sa vám má urobiť nevolno. Typicky čiernohumorný, štiplavo cynický Martin Scorsese. Osobne dávam prednosť podobnému, ale dusnejšiemu The Amputee od Davida Lyncha. ()

altaica 

všechny recenze uživatele

PRO MUŽE: Martin Scorsese už na sklonku šedesátých let vizionářsky zfilmoval výsledky mého holení, kterých jsem běžně a bohužel pravidelně dosahoval. Od těch dob, co jsem si na mezinárodní výstavě psů v Litoměřicích pořídil (za desetinu ceny co by stál v obchodech pro pány) elektrický chlupostroj a setrvalé strniště, mám pokoj. Krvácím už jedině při odesílání sponzorského daru svému oblíbenému džihádistovi, jménem Alí Menty.         PRO ŽENY A *CITLIVÉ* MUŽE:Asi už jste, madame, přišla na to, že se stejným šikulou, jako je zde, je maximálně výhodné vyměnit bílé ručníky, čistě z praktických důvodů , za černé. Inu i my muži máme své dny. Doporučují Závody Modrá Skalice. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Brutálne Martinovo video, ktoré ma zarazilo svojou nechutnosťou, krvavosťou a vlastne ani neviem, prečo sa takéto niečo Scorsese rozhodol natočiť. Nevravím, že to je zlý počin, ale moc mi to nedalo. Hudba sa tam náramne hodila, kamera celkom slušná no prvá polovica je strašná nuda a na druhú sa takmer nedá pozerať. Scéna akoby vystrihnutá z niektorého SAWu. 50% ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama