Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Smrt se nedá ošálit, a pokud se člověk jednou ocitne na seznamu, osud už se postará, aby byl dodržen. Jedním z mála lidí, kteří to poznali, je dívka Clear Rivers, poslední člověk, který přežil katastrofu letu 180. Díky vizi jejího spolužáka sice několik lidí uniklo smrti v troskách letadla, vzápětí však jeden po druhém zemřeli jako oběti bizarních nehod. Clear je poslední a ví, že tentokrát je na řadě ona. Snaží se být ve střehu, bizarní souhra náhod, na jejímž konci by byla její smrt, však stále nepřichází. Není divu, smrt má právě další problém. Středoškolačka Kimberly Corman si vyrazila se třemi kamarády na výlet. Těsně před nájezdem na dálnici má velmi sugestivní vizi hromadné havárie, při které zahyne ona, její přátelé a také řada dalších lidí. Přes protesty přátel se jí podaří vjezd na dálnici na chvíli zablokovat. K nehodě tak sice dojde, ale zahynou při ní jiní lidé. Kimberly samotnou zachrání před smrtí mladý policista Thomas Burke. Dívka poté vyhledá Clear, která ji upozorní na význam předtuch a vezme ji za cynickým znalcem smrti Bludworthem. Ten jim poradí, že naplnění seznamu smrti může přerušit pouze nový život... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (533)

Anthony 

všechny recenze uživatele

Slušný průměrný thriller u kterého se nenudíte, ale rozhodně neobstojí při srovnání s mistrovským prvním dílem. Jedničku miluju - pro tajemnou atmosféru, pro zajímavé postavy, pro pocit něčeho tajemného, plíživého, děsivého, neznámého, něco před čím nemůžete utéct a co vás může ohrozit ze všech stran. Navíc jsem i celkem pochopil logiku děje. Zde logika chybí, či je tak překombinovaná, že se v tom ztrácím. Postavy mě až tak nezajímají (ani nejsou tak dobře prokreslené jako v jedničce, hlavně mě mrzí absence Alexe Browninga). Umírá se tu barvitěji, někdy až s vtipem a s velkým naturalismem, ovšem v jedničce bylo více napětí. Úvodní autonehoda je brilantní, ale letecká katastrofa v jedničce byla působivější. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: J. Mackye Gruber, Eric Bress .. V podstatě stejné jako jednička. Tentokrát parta lidí unikne hromadné (a výborně udělané) havárii na dálnici. Děj je trošku kostrbatější a překombinovaný jak v pokračováních bývá, takže se objeví i pár trapných rozhovorů. Naštěstí Smrt si dává záležet a vymýšlí ještě lepší popravy pro zúčastněné. Bohužel dostala i mou krásnou Ali, takže případnou trojku už nechci..:) A poslední záběr.. dobrou chuť! ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Menej atmosféry, viacej prekombinovaný a menej prehľadný dej než v prvom Final Destination. Tiež hektickejšie, náladovo uvolnenejšie a popcornovejšie, s jemnou dávkou čierneho humoru. Dosť brutálne gore. A k tomu najlepšia scéna z celej trilógie - úvodná reťazová autohavária je bravúrne sfilmovaná! ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Skoro stejně dobré jako jednička. Oproti ní méně ponuré a originální, zato však více černohumorné. Mrazení v zádech mě doprovázelo skoro při každém úmrtí (fakt skvěle promyšlené). Tedy až na to závěrečné, to jsem se (stejně jako Tosim) úmyslně smál. A ta úvodní mega bouračka je vážně fantastická! Tolik mrtvol a výbuchů v jedné scéně - prostě slast! ;-) 70 % ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejlepší díl ze série! Od začátku do konce se pořád něco dělo. Úvodní vidina , která ukázala velkou nehodu na dálnici byla skvělá ! Smrtlené nehody tu byly dost - třeba skřípnutá hlava ve výtahu , rozdrcený kluk,který chtěl vyplašit holuby a konec byl nejlepší ... ugrilovaná noha na stole :) Pochybuji,že někdy bude lepší díl. Takže mé hodnocení : 96% ()

Galerie (101)

Zajímavosti (30)

  • Všichni moderátoři, kteří ve filmu vystupují, jsou skuteční moderátoři místních zpravodajských stanic ve Vancouveru, kde se film natáčel. (Dreadd)
  • Quentin Tarantino prohlásil, že úvodní dálniční scéna byla jednou z nejlepších automobilových akčních scén, které kdy viděl. Scéna byla nominována na cenu MTV Movie Award v kategorii nejlepší akční scéna, ale cenu si nakonec odnesl film Pán prstenů: Dvě věže (2002) za bitvu o Helmův žleb. (Terva)
  • Poté, co v úvodní scéně dojde k nehodě, volá policista posily. Vzápětí se vyřítí nákladní auto a smete první auto, které zablokovalo nájezd na dálnici. Toto auto nicméně zablokovalo silnici několik metrů od dopravního pruhu dálnice, zatímco v tomto záběru stojí částečně v dopravním pruhu. Řidička byla mimo vůz, takže se auto nemohlo přesunout. (A7X92)

Související novinky

Krvavá romance pro Kristen Stewart

Krvavá romance pro Kristen Stewart

22.11.2007

Dnes vám nechceme kazit náladu a tak se nebudeme rozepisovat o Nezvratném osudu 4, který bude pod dohledem režiséra dvojky Davida R. Ellise dál ždímat vstupné z krvelačných dorostenců, jimž nestačil… (více)

Reklama

Reklama