Reklama

Reklama

Střípky ženy

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Po tragickém domácím porodu se musí vyrovnat s návalem emocí i velkým smutkem a najít cestu zpátky ke svému partnerovi i rodině. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (123)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé porovnat to se Smyslem života, který stejné téma pojal mnohem méně okázale, ale zato s nějakou důstojností. Tahle povrchní manýra zvlášť v kontrastu se závažností námětu fakt balancuje na hraně směšnosti. Nacpat všude dlouhé záběry a hysterické ječení fakt nedělá film. Že Ellen Burstyn má v mnoha scénách silný "Claudette z The Room" vibe tomu moc nepomáhá. Jen bylo hezké na konci zjistit, že ten poor man's Shia LaBeouf byl ve skutečnosti Shia LaBeouf. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Podľa obsahu som tragický záver pôrodu očakával, no keď prišiel TEN moment, neubránil som sa emóciám. Následný dopad na Marthu a Seana bol veľmi citlivo podaný a obaja herci zvládli svoju prácu skutočne na jednotku. Ku koncu už filmu začala trochu dochádzať šťava a niektoré hluché miesta by som zo scenára pokojne vystrihol. Vo výsledku som však veľmi spokojný. Pieces of a Woman mi extrémne sadol a osudy hlavnej dvojky som celý čas prežíval spoločne s nimi. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MUSÍŠ TO PŘEKONAT A JÍT DÁL….“ /// Takovou porci porodu…. jsem dostal naposledy u porodu. Tady je to spíš psychothriller než radostná událost a tím nám končí hodobóžový dny jednoho manželství. Rodinný drama. Na Netflixu si řekli, že od Manželský historie uběhl nějakej ten pátek a bylo by třeba ukázat lidem, že si v manželství žijou celkem dobře… A tak tu máme sebeubíjející film o neštěstí a osobní krizi člověka, který nás má rozveselit světlem na konci tunelu. Hele… tohle není pro mě… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se na domácí porod. 2.) Umřel nám parchant. /// Thx za titule „Ivana Ragusa“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Evropský film v americkém provedení. Dosti divný pakůň. Ale on běhá. A docela dobře závodně. Asi sice ne na první pozice, ale je to pakůň černý. Film začne dosti divně. Kupodivu hned tím, co by spousta lidí popsalo jako zázrak. Porod. Ten je asi popsán autenticky, ale upřímně i docela komicky. V celku jsem si myslel, že jestli to takto půjde dál, tak tento film mě silně obejde ve všem možném. Nakonec se ukázalo, že toto je více asi umělečtější, sofistikovanější a sušší Manželská historie. A opět na Netflixu. To skoro ani nezní jako náhoda. Nakonec se celý film dost dostane do festivalového ladění, které mi nakonec velmi sedne. Neuvěřitelným překvapením je hudba, která zní jako od skladatelského mistra z minulých století a on je to menší návrat legendy Shora. Plus k tomu sympatické i děsivé herecké výkony a obecně zajímaví souhra celého vedení filmu. Vlastně skoro takový filmově genetický experiment, který začal dosti pochybně, ale vyklubalo se z něj opravdu něco zajímavého. ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele

Prvních 30 minut naprosto úžasná filmová sekvence. Jenže poté už to je docela nuda. Film je dlouhý a klidně by mohl být kratší. Ale herci předvádí skvělé výkony. Vanesse bych toho Oscara dal a Shia taky hraje slušně. Kamera je taky skvělá, ale jako celek mě to ani moc nezaujalo a nemyslím, že bych měl potřebu se na to podívat někdy znovu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Herečka ztvárňující hlavní postavu, Vanessa Kirby, ve skutečnosti doposud nikdy nerodila. Z tohoto důvodu pro svou přípravu k filmu sledovala četné množství dokumentů a videí různých porodů a porodních asistentek, dokonce jí bylo povoleno být přítomná u porodu v nemocnici v severním Londýně. (Kuzmik)
  • Film měl premiéru 4. září 2020 na Benátském filmovém festivalu. (filmovyfan)
  • Název snímku se zobrazí až po úvodní 30minutové sekvenci. (Kuzmik)

Související novinky

Festival v Benátkách zná vítěze

Festival v Benátkách zná vítěze

13.09.2020

Navzdory probíhající pandemii koronaviru tento týden proběhl 77. ročník filmového festivalu v Benátkách, pochopitelně za přísných ochranných opatření. Naštěstí však vše proběhlo bez problémů a my tak… (více)

Reklama

Reklama