foto

Vanessa Kirby

  • nar. 18.4.1988 (32 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie

Biografie

Vanessa Kirby je televizní a filmová herečka známá především v anglické scéně. Vanessa má další dva sourozence (bratra a sestru), její otec je urolog a chirurg se specializací na onemocnění prostaty. 

V letech 2016–2018 ztvárnila princeznu Margaret v seriálu skupiny Netflix – The Crown Petera Morgana.  Za tuto roli získala v roce 2018 cenu BAFTA za nejlepší herečku v podpůrné roli v televizním seriálu.

Její hlavní činností ovšem zatím zůstává divadlo, kde získala uznání a ocenění za  různé produkce včetně Streetcar Named Desire z roku 2014, kde se potkala s Benem Fosterem a herečkou Gillian Anderson, kterou si diváci jistě pamatují ze seriálu Akta-X.

Jako televizní herečka hrála například v BBC adaptaci Great Expectations, taky roli Joanny v romantické komedii Richarda Curtise a hlavně roli bílé vdovy (White Widow) ve filmu Mission Impossible: Fallout, kde si zahrála po boku Toma Cruise.

Nezastává žádný politický názor a nepouští se ani do žádných rozhovorů týkající se politiky. Jezdí Fordem Mustang, oblíbené jídlo jsou lasagne, oblíbená barva růžová, poslouchá Eda Sheerana. Mezi její oblíbené herce patří Robert Downey Jr. a herečka Emilia Clarke.

Je ve vztahu s hercem Callumem Turnerem a jejími koníčky jsou zpěv, dobré jídlo a spánek.

notozjano

Herecká filmografie

Filmy

2021 Mission: Impossible 7
2020 Pieces of a Woman
The World to Come
2019 Pan Jones
Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw
2018 Mission: Impossible - Fallout
2016 Genius
Než jsem tě poznala
Rozkaz zabíjet
2015 Bone in the Throat
Everest
Garderobiér (TV film)
Jupiter vychází
2014 Insomniacs
Za vlast a královnu
2013 Charlie musí zemřít
Lásky čas
2012 Labyrint (TV film)
Vloupačka
2010 Love/Loss

TV seriály

2017 Koruna (TV seriál)
Záhadný muž (S02E10)
Drahá Jacqueline (S02E08)
Matrimonium (S02E07)
další epizody (8)
Frankensteinova kronika (TV seriál)
Prodigal Son (S02E01)
2016 Koruna (TV seriál)
Gloriana (S01E10)
Atentátníci (S01E09)
Pýcha a radost (S01E08)
další epizody (9)
2015 Frankensteinova kronika (TV seriál)
Lost and Found (S01E06)
The Frankenstein Murders (S01E05)
The Fortune of War (S01E04)
další epizody (6)
2013 Hercule Poirot (TV seriál)
Sloni mají paměť (S13E01)
2011 Nadějné vyhlídky (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
The Hour (TV seriál)
Episode 4 (S01E04)
Episode 2 (S01E02)
Episode 1 (S01E01)
2009 National Theatre Live (TV seriál)

Divadelní záznam

2018 Julie - NT Live 2018 (divadelní záznam)
National Theatre Live: Julie (divadelní záznam)
2014 A Streetcar Named Desire (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2017 The IMDb Show (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(49)