Reklama

Reklama

Pán tygrů

(seriál)
  • USA Tiger King: Murder, Mayhem and Madness
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o chovu velkých koček a jeho podivném podsvětí obývaném výstředními postavami, které prostě musíte vidět. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (159)

Nach 

všechny recenze uživatele

Šílený detailní pohled do šíleného světa amerických soukromých ZOO, které se chvástají ochranou zvířat, aby ale veškeré své prostředky investovali na boj proti sobě a propagaci své image. Takže ve výsledku filmu, stejně jako ve skutečnosti je i tento dokumentem náhledu do boje a duší lidí, kteří se postupně, minutu za minutou více a více propadají do temnoty. Joe Exotic je toho zářným příkladem, ale není sám. Je to exhibice odpadní stoky v níž se tu a tam objeví ostrovy normálnosti. Lépe to popsat nejde. Dokument je navíc velice detailní v zobrazování toho, co chce divákovi sdělit a za to si zaslouží pochvalu. Doporučuji ke zhlédnutí i těm, kteří nemusí přírodovědné dokumenty, protože o zvířatech to není. Naopak nedoporučuji snímek pro ty jedince, kteří od toho právě přírodovědný prvek čekají. Ne, nedostanete ho. Dostanete sobce kteří dělají ostudu lidskému druhu. 80% ()

Chevees 

všechny recenze uživatele

Ani nevím proč, ale vždycky jsem si tak nějak myslel, že všichni ti "vidláci" (redneci, white trash a já nevím jak ještě se jim říká) v amerických filmech jsou jenom výplodem producentů, scénáristů a režisérů. Ne, oni fakt existují! Tenhle dokumentární seriál byl pro mě jedno velký WTF. Prostě jsem jenom seděl a nevěřícně sledoval co se na obrazovce děje. Občas mi o nedalo a podíval jsem se na stránku wikipedie o Joeovi Exoticovi nebo na youtube, asi abych si potvrdil, že se to fakt děje (dělo), že je to všechno skutečný. Uff, ani se nedivím, že po tom, co seriál spustili se z toho stl takový veliký hit. ()

Reklama

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Tragikomedie, u které se dost zasmějete. Hlavně díky naprosto bizarním a inteligenčně dost omezeným redneck protagonistům. Ale na konci je vám z toho všeho smutno, protože na pozadí více či méně vtipných scének je tragedie těch zvířat. Tygři, opice a další divoká zvířata se stávají rukojmími i obětmi egocentrických, zakomplexovaných a hlavně mimořádně hamižných lidí, kteří vyvolávají dojem, že zvířata chrání. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Možné spoilery!!!! Ujetá, bizarní, adrenalinová jízda. Taková, jak po hodně divokém večírku, kdy se ráno probudíte a jen si říkáte wtf? Zdálo se mi to, nebo ne? Je to vážně všechno pravda? O tom nechť si udělá obrázek každý sám, každopádně Tiger King je rozhodně nejšílenější dokument, co jsem kdy viděl. Na jedné straně Joe Exotic, výstřední homosexuální (nic proti) excentrický chovatel divokých koček, na straně druhé Carole Baskin, jeho úhlavní nepřítel, nejen v byznysu, která (možná) ví něco o zmizení svého druhého manžela, který se ztratil a zatím nikdy nenašel. To jsem vyjmenoval jen ty hlavní dva, abych to trošku zkrátil. Dále jsou zde dva Joeovi manželé, obchodní partneři, další chovatelé z jiných koutů USA, další zaměstnanci a také lidé co se podíleli na natočení celého seriálu. Když se to pak celé natočí a sestříhá má z toho člověk až hrůzu jak se vůbec něco takového mohlo stát. Jenom spousta keců, jak rádi chováme zvířata, ve finále pak jen touha po penězích, slávě a zisku, což platí skoro pro všechny chovatele, co se tady mihli. Soudní pře, následné vyšetřování FBI, to už jen taková třešnička na dortu, který možná někomu po snědení malinko zhořkne. Vždycky jsem si myslel, že (někteří) obyvatelé USA jsou tak trošku podivíni a po zhlédnutí tohoto výborného dokumentu už mi to asi nikdo do konce života nevymluví. ()

Abes 

všechny recenze uživatele

Rasslin' with a tiger. S ohledem na ohlasy lze očekávat vtahující podivnost, prozatimním vrcholem je pro mě čtvrtý díl, a to především po scéně, kde se Joe Exotic prohání pickupem a z repráků se line hudba s nezaměnitelným country fílingem jíž je sám autorem. Výjev za hranicí sebestřednosti, tohle je charakterová singularita. Zástup příšer se s každým dílem rozrůstá a pojem svoboda (nejen projevu) získává bizarní obrysy. Welcome to the jungle. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Ve skutečnosti se v žádném videoklipu nejedná o vlastní hudbu od Joe Exotic. Jedná se o předělávky písní vancouverské kapely The Clinton Johnson Band. (Kuzmik)

Související novinky

Netflix vyhodil zásadní manažerku

Netflix vyhodil zásadní manažerku

02.04.2023

Netflix stále prochází reorganizací s cílem ušetřit a zajistit, že u něj budou vznikat co nejsledovanější tituly. Posledním kolem těchto změn neprošla Lisa Nishimura, která ve firmě pracovala už od… (více)

Pokračování Pána tygrů oficiálně potvrzeno

Pokračování Pána tygrů oficiálně potvrzeno

23.09.2021

Poté, co streamovací služba Netflix na jaře loňského roku vydala Pána tygrů, dokumentární minisérii o výstředních chovatelích kočkovitých šelem, kteří se pro svou vášeň a obživu nebojí porušit… (více)

Nicolas Cage opouští roli Joa Exotica

Nicolas Cage opouští roli Joa Exotica

14.07.2021

Když na jaře loňského roku vypustil Netflix do světa dokumentární minisérii Pán tygrů o excentrických chovatelích kočkovitých šelem, zaznamenal s ní obří úspěch díky dramaticky bohaté „true crime“… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno