Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cole Turner je internetová celebrita s miliony sledujících na vlastním kanálu „Únik z reality“. Často natáčí živá videa a všechno zveřejňuje na Youtube. Na oslavu desátého výročí svého kanálu se Cole, jeho přítelkyně Erin a přátelé Dash, Samantha a Thomas vydali do Moskvy, aby se zúčastnili únikové hry, kterou Dash zorganizoval s pomocí Alexeje Koslova, bohatého ruského Coleova fanouška. V Moskvě se setkají s Alexejem a stráví večer v pochybném klubu. V den spuštění hry vezme Alexej Coleův telefon a připojí ho k sledovacímu systému, aby jej mohl živě vysílat pro jeho fanoušky. Alexej varuje skupinu, že úniková místnost je extrémní a nepředvídatelná. Co je reálné? Jak přežít a uniknout? (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (86)

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Pěkná parodie na Pewdiepie a všechny tyhle sociální lidi. Není to vůbec špatné, ale o něco více krve a násilí by neuškodilo. Není tam toho moc vidět. Taky je trochu škoda, že když to běželo neustále živě, tak nebyl moc ukázán chat (jenom občas). Každopádně na jeden večer moc fajn podívaná, občas jsem se do toho hezky vžil a nemohl se odtrhnout. 75/100 ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Jediné plus filmu je, že se odehrává v Rusku. Zajímavá lokace dávající potenciál. Vše ostatní je jen mínus. Ten rypák - youtuber - už nešel hůř vybrat. Film sám sebe zabije asi v polovině, kdy díky kameře a scénáři prakticky odkryje karty. Dále idiocie s papírkem... bylo jasné, že má roli, ale jak se s tím zachází... dále chování “rypáka”. Zcela bez logiky. Tím i zcela zabíjí závěr. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Cole Turner je nesympatický frajer, který ve své namyšlenosti přijme nabídku účastnit se únikovky v Moskvě. To samo o sobě by mělo být varující. Půl hodiny se vedou žvásty a Turnerova tlupa si užívá nočního života. Se vstupem do hry to začne být napínavé, hlavně když dojde na střeva ven. Bohužel poměrně brzy se mi podařilo odhalit pointu, kterou mi závěr potvrdil, a tak mi nakonec film nepřišel tak dobrý, jak jsem očekával. 2,5* sice zvedám na celkové 3*, ale jsou opravdu slabé a snímek bych doporučil jen tomu, kdo v podobném žánru nic neviděl. V rámci únikovek je řada daleko lepších snímků, protože... SPOILER - film ze všeho nejvíce připomíná Hru (1997). To jsem si uvědomil v momentě, kdy se železná panna neuzavřela a hrot nevnikl do oka oběti. Pak už si stačilo jen všímat, že gore v přímém záběru se nekoná a krvavé mučení je vždy nějak divákovi skryto, a tak slyší hlavně křik ubožáků. To už by mě bavil kterýkoliv díl SAW více a závěrečná nakládačka na tom moc nezměnila, byť jsem kvůli ní zaokrouhlil hodnocení nahoru. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Za mě rozhodně nejlepší "únikovka", kterou bych si klíďo zopakoval v kině. Follow Me, mi připomenulo jak SAW (pasti a úkoly) tak HOSTEL (mučení). Prostředí a atmosféra vězení bylo naprosto dokonalé, nechybělo napětí, jen škoda, že už tady nedošlo k nějaké šťavnaté smrti (nepočítám hledání klíče v břiše mrtvoly, ale scéna to byla skvělá) a jelikož jsem rozmazlený, tak i mučení za mě mohlo být brutálnější, když už teda + tu chyběla nějaká čuňačinka, pěkných holek na párty bylo dost =) Finále (trošku inspirace ve slavném Thrilleru s Douglasem) jsem neprokoukl, nebo spíš jsem ani nechtěl, protože sledování jsem si užíval, relaxoval a bylo mi v celku jedno kdo, co a proč, takže jsem byl mile překvapený, jak to vlastně celé skončilo. Jo, za mě paráda, krásná čtyrečka. (483. hodnocení, Full HD) ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak trochu kopírka Hostelu, Escape Room a Saw dohromady, akorát obohacený o youtuberský fénomen a "šokující" finále, které jsme taky neviděli poprvé. No jo no, co se má furt vymýšlet za náměty. Na tohle se dalo koukat a bylo to i docela napínavé. Ocenila bych ale kratší a méně zdlouhavý rozjezd a trochu toho gore. Ten závěr mě ale vlastně v kontextu překvapil, takže za to plusový bodík, jinak je to asi kompletně zapomenutelný snímek, jejž si můžu akorát odškrtnout ze seznamu hororů za rok 2020. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Film sa natáčal v Los Angeles (Kalifornia, USA) a Moskve (Rusko). Natáčalo sa od 29. augusta 2018 a skončilo 1. októbra 2018. (Arsenal83)
  • Dom, v ktorom sú protagonisti uväznení, je ten istý, čo sa objavil vo filme V/H/S (2012), v shorte, kde TI West dokáže svojim novým okom vidieť ducha. (Arsenal83)

Reklama

Reklama