Reklama

Reklama

Psí vojáci

  • Velká Británie Dog Soldiers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na Skotskou vrchovinu přilétá jednotka seržanta Wellse, aby tu strávila několik dní cvičením. Po cestě objeví tábor a v něm jenom krev a zbraně, ze kterých nikdo nestihl vystřelit. Zároveň tu najdou kapitána Ryana, který jako jediný přežil. Ryanovým pomateným řečem o tom, že měl být jenom jeden, jednotka nevěnuje pozornost do té doby, než uslyší první hrůzostrašné zavytí. Začne zběsilý útěk a po něm nejdelší noc v boji proti tajemnému nepříteli, který si z obyčejných kulek moc nedělá. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (336)

Campbell 

všechny recenze uživatele

A já říkám JO! Psí vojáci na mě zautočily pře pár lety naprosto nepřipraveně, a já si ten film zamiloval. MArshall ukazuje svůj talent(I když popravdě Pád do tmy se mi moc nelíbil), a ukazuje že se máme v budoucnu na co těšit. PS: Dříve se psalo o dvojce Dog soldiers: Flash meat, neví o tom někdo něco?:-) ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

„Děcka, pojďte domů, mamince se stýská. Budeme mít i hosty na (resp. k) večeři. Jen si ji musíte zasloužit (čti ulovit) a nebojte, (stříbrné) příbory jsem dobře schovala“. Časy se (nenávratně) mění. V 13. století se po místních kopcích proháněl W. Wallace a neúnavně burcoval hrdé Skoty na steč proti anglické šlechtě, o pár století později četa britských vojáků prohání resp. je proháněna krvelačnými bestiemi ožívajícími resp. sílícími s blížícím se úplňkem. B-čko jako řemen, (objektivně) s mnoha mouchami, za to s říznou atmosférou, břitkým britským (lucemburským?) humorem a nadhledem sobě vlastním, úsměvně umělými krvežíznivými bestiemi a hlavně: „konec dobrý, všechno dobré“, tj. Anglie-Německo:5-1, byť (v současné době) pravděpodobný asi jako, že na skotské vysočině potkáte vlkodlaka. Co já však vím. Ostatně, už pěkně dlouho (cca 33let) jsem tam nebyl. 65% P.S možná bych měl (pokud by byl zájem) tip na pokračování. Lokalita Skotsko (lehce východněji) - Great Glen – jezero Loch Ness a místo elitní čety vojáků, parta potápěčů na víkendovém dýchánku. Když už nikdo jiný, alespoň místní cestovky a hoteliéři by mohly projevit zájem resp. vděčnost. Já čekám.... ()

Reklama

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Dokonalý příklad filmu spadajícího do kategorie "guilty pleasure". Je to neskutečná hloupost, dialogy i většina scén jsou ať už chtěně nebo nechtěně k smíchu, stejně jako triky, ale já se zkrátka bavila. A nebylo to jen díky účasti Kevina McKidda, který si roli drsného vojáka v tomhle vlkodlačím nízkorozpočtovém béčku vyloženě užíval. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Příšerné, ale opravdu příšerné masky. Hrůza. Ale jinak vcelku zábavný, NEhororový film, dávající jasně tušit, jakým směrem půjde Marshallova příští tvorba. A musím se přiznat, že po Descent jsou Psí vojáci mým nejoblíbenějším filmem od něj. (Soudný den byl pro mě až moc ujetý) Britští herci jsou docela sympaťáci, navrch Sean Pertwee, který si SPOILER může odšrtnout další nápadité úmrtí v průměrném hororu KONEC SPOILERU. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nie najhoršie, ale Neil Marshall mal tú skutočnú bombu ešte len pred sebou (Pád do tmy). Vlkolaci sú nakrútení podľa hesla "za málo peňazí málo muziky", takže sa ledabolo vynárajú z tmy nočnej Škótskej vrchoviny v tak bleskovom tempe, že nemáte šancu užiť si ich (pri "úrovni" ich spracovania by som povedal, že mohli - a mali - byť ukazované EŠTE menej). Nepomáha tomu (skôr naopak) ani biedne herecké obsadenie, z ktorého zaujme snáď len frajer Sean Pertwee. Fanúšikov žánru asi potešia hardcore krvavé výjavy (ťahanie čriev), ale gore ešte horor dobrým automaticky nerobí, také ľahké to veru naozaj nie je. I tak ale režisér stvoril dobrú atmosféru temných lesov, kde síce zopár ľudí váš krik počuje, ale rozhodne vám nepomôže. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (16)

  • Postava Seana Pertweeho "Sgt. Harry G. Wells" je pojmenována po spisovateli H.G. Wellsovi. (Chatterer)
  • Neil Marshall vytvoril 17 či 18 verzii scenáru a až vtedy bol s materiálom natoľko spokojný, že začal s natáčaním. (beso74)
  • Film obsahuje potitulkové záběry. (Duoscop)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno