Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byla May malá, měla jediného přítele - ručně vyrobenou panenku Suzy. Teď je May velká a jejím jediným přítelem je stále Suzy. Pak se ale May seznámí s filmařem Adamem. Věcí, která se na něm May nejvíce líbí, jsou - jeho ruce. U další známé, Polly, obdivuje její krk. May se prostě na lidech líbí jen některé části. A protože ví, že jediná možnost, jak získat přítele, je ručně si ho vyrobit, pustí se do toho. Začne z uřezaných lidských částí skládat ideální tělo. Není pravda, že by May neměla ráda lidi. Má je ráda. Částečně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

dwi 

všechny recenze uživatele

Divnější než May je spíše režisér, který se následující hodinku a půl utápí v podivínství všeho druhu a rozbředlém ději. Ten se snaží „zašít“ dohromady erotickými scénami případně nechutnostmi všelijakého druhu (působí však prázdně). O lidech s pokřiveným vnímáním reality byla natočenou spousta dobrých filmů. To se ovšem o tomto říci nedá. Atmosféra se ztrácí již při úvodních titulcích, herecký výkon hlavní herečky je nepřesvědčivý a vlastně všechno působí jaksi „divně“. Každopádně, když si neumíte najít přátele, nedělejte si je. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zase jeden hodně hustej úlet. May by se mohla jevit jako fakt drsná holčička, ale ve skutečnosti je to osamělá zmatená dívčina, kterou všichni jenom klamou. Ona se snaží zavděčit, ale je za to jen srážena na kolena. Herečka zahrála hlavní roli takřka výborně a vůbec nevadí, že krev nestříká od začátku do konce. (Stříká jenom na konci...) ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Ještě předtím, než se na filmovém plátně objevila Ester (Orphan, 2009), která však oproti dívce z tohoto filmu disponuje vyrovnanou povahou bez známek lability, chladnokrevností, je uvědomělejší svých činů, a díky svému zdánlivě obyčejně vypadajícímu a normálně působícímu zevnějšku (za kterým však skrývá čiré zlo), působí mnohem více děsivěji, tady byla May. A s tou také "něco není v pořádku." Ta holka je opravdu velmi slušný cvok a Angela Bettis opět předvádí svůj skvěle psychopatický výkon. Nedokážu si ji vůbec představit v postavě nějaké normální dívky či obdivované krásky. Svou osobitou zvráceností a narušeností dokáže s přehledem překonat skutky i těch nejznámějších sériových vrahů. ()

Fox Mulder 

všechny recenze uživatele

Film vypráví o zakřiknuté dívce bez přátel, která se jednoho dne rozhodne, že nadále už nechce být sama a že si sestaví dokonalého přítele. Tak začne obcházet ulicemi a začne čtvrtit své mladé spoluobčany. Tento horror je šíleným způsobem roztahaný a po celých těch 95 min. se skoro nic neděje. Jediným kladem tohoto filmu je Angella Battis v roli May, která předvedla opravdu pozoruhodný výkon. A ještě musím vyzdvihnout závěrečnou scénu, kdy May dokoná své dílo a lehne si vedle svého “dokonalého přítele“ a ten ji vezme za ruku. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Čekat od filmu kategorie Horror po půlnoci nějaký hluboký niterný zážitek, po kterém se vám bradička třese dojetím a v krku sedí knedlík jak kachní vejce, je pitomost. Stejně jako čekat krev a střeva v řachandách od Trošky. Tady je to, co tam má být, tedy krev a krev a zase jen krev, a rozhodně tam není nic, co tam prostě nepatří, tedy děj, rozum a ...zapomněl jsem na něco? ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Lucky McKee si ve filmu střihl malé cameo, jako muž, který byl se svou přítelkyní ve výtahu. (hladass)
  • Anna Faris přijala roli Polly, protože se jí zdálo vzrušující hrát lesbu, která se „zamiluje“ do podivné dívky, která má chuť si poskládat z lidských částí svého vlastního kamaráda. (lyukassza)
  • Jméno přítele, kterého si May nakonec vytvoří, je Amy, což není jen anagram May, ale i slovní hříčka na Ami, což znamená francouzsky přítel. (hladass)

Reklama

Reklama