Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byla May malá, měla jediného přítele - ručně vyrobenou panenku Suzy. Teď je May velká a jejím jediným přítelem je stále Suzy. Pak se ale May seznámí s filmařem Adamem. Věcí, která se na něm May nejvíce líbí, jsou - jeho ruce. U další známé, Polly, obdivuje její krk. May se prostě na lidech líbí jen některé části. A protože ví, že jediná možnost, jak získat přítele, je ručně si ho vyrobit, pustí se do toho. Začne z uřezaných lidských částí skládat ideální tělo. Není pravda, že by May neměla ráda lidi. Má je ráda. Částečně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Občas mezi hororovými dramaty narazím na něco, co mě doopravdy zaujme. May je velice zvláštní film a vlastně se ani moc nedivím, že u diváků vyvolal opravdu rozporuplné pocity. Hororového toho na něm ve skutečnosti moc není, ale režisér Lucky McKee dokázal na filmové plátno přenést kus své zvrácenosti, která určitě stojí za pozornost. Největším testem však projde divákova trpělivost, protože samotná zápletka má dost pomalý a únavný rozjezd. Ti, co očekávají čistokrevnou hororovou jízdu, by od toho měli dát raději ruce pryč! Bizarní on tento film skutečně je, ale především se musíme vžít do pocitů samotné May, která to už od dětství neměla úplně jednoduché a hlavně její hlava není vůbec v pořádku. Pokud přistoupíme na tuto hru a budeme mlčky sledovat její postupné krůčky v dospívání, budeme následně odměněni opravdu zvrhlým a hlavně morbidním koncem. Její nesmělost se promění v hotové šílenství a touhu získat cenné trofeje. Poslední půlhodinka se tak pro ty trpělivé stane skutečnou odměnou, která podstatně vylepšila můj celkový pohled na tento film. Když k tomu připočítám i obstojné herecké výkony, nakonec zklamán neodcházím. 60% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

May je divná. Hodně divná. Kdo by taky nebyl divný, když jeho jediným kamarádem je matčina panenka, zapečetěná ve skleněné krabici. Ale jednoho dne se May seznámí s Adamem (na kterém obdivuje hlavně jeho ruce), a připadá jí, že se život hnedle rozjasnil. Když ale dostane od Adama kopačky, a zároveň zjistí, že její kolegyně z práce, Polly, ji jen zneužívá, rozhodne se, vyrobit si vlastního kamaráda, který bude mít ze všech jen to nejlepší. Adamovy ruce, Pollyin krk, ...Další z filmů, kdy naprosto geniální námět v rukou filmařů shoří na popel. Přitom ani herecké obsazení není nejhorší - představitelka May, Angela Bettis je ve své roli parádní, neméně tak Anna Faris v roli lesbické spolupracovnice Polly (pro tu holku mám nějakou slabost :) ). Jenže, když koukáte na film, a čekáte kdy se začne dít to zajímavé, a ono to přijde až pár minut před závěrečnými titulky .. tak není něco úplně v pořádku. Suma sumárum, na podívání dobrý, na představu co by všechno ve filmu mohlo být taky, ale pro zařazení mezi filmové klenoty to není ani náhodou... ()

Reklama

jondoe 

všechny recenze uživatele

Ked som si pustal tento film nevedel som nic o jeho obsahu. Vedel som len to ze je to horor. Cakal som nejaku ultravyvrazdovacku ale dostal som viac. Film sa ubera pomalym niekomu sa moze zdat trosku nudnym smerom. Mne sa vsak pacila hlavne prva hodina filmu. Reziserka velmi predcizne opisala hlavnu postavu a jej tuzbu niekoho milovat. Bohuzial chcela mat vsetky casti dokonale a ked videla ze to nejde tak si ich sama dokladne poskladala. Angela Bettis bola v tomto filme uzsana a jej postava mi velmi pripominala Sissy Spacek vo filme Carrie. Anna Faris v ulohe lezbicky tiez dobre. Este raz vsak musim vyzdvihnut pracu reziserka ,ktory tento horor natocil trosku netypicky a nespravil z neho bezduchu vyvrazdovacku. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Kto by ju nemiloval. Má pre verejnosť prospešnú prácu ( tým nemyslím zber lístia atď. ), je sladká, hanblivá a strašne zamilovaná. A ešte aby som nezabudol, trafená je teda dosť a ešte aj presne. Psycháč, ktorý zrejme varuje pred tým, aby sme náhodné známosti prevetrali, ako posteľné prádlo a pri prvom náznaku, že ten oproti je človiečik s viacerými vystavenými papiermi od odborného lekára, utekali kade ľahšie. Najlepšie na inú planétu. Lebo May vás aj tak dostane. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Vskutku originální film o uťáplé a "lehce" labilní May, která si (celkem brutálním způsobem) vyrobila obří panenku - svoji jedinou kamarádku. Angela Bettis zahrála roli ublížené a psychopatické May velmi přesvědčivě, stejně tak jako Anna Faris. Váhal jsem mezi 2* a 3*, a i když film nevyužil naplno svého potenciálu, který tam byl, tak i přesto dávám lepší hodnocení, protože přece jenom šlo o (jistým způsobem) zvláštní film. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Anna Faris přijala roli Polly, protože se jí zdálo vzrušující hrát lesbu, která se „zamiluje“ do podivné dívky, která má chuť si poskládat z lidských částí svého vlastního kamaráda. (lyukassza)
  • Jméno přítele, kterého si May nakonec vytvoří, je Amy, což není jen anagram May, ale i slovní hříčka na Ami, což znamená francouzsky přítel. (hladass)
  • Režisér Lucky McKee si ve filmu střihl malé cameo, jako muž, který byl se svou přítelkyní ve výtahu. (hladass)

Reklama

Reklama