Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V mrazivém a drsném prostředí Aljašky dokáže být někdy i pořádně horko. Zvlášť v místech, kde dravá naftařská společnost Aegis Oil Company buduje své nedostatečně zabezpečené plošiny nad vrty. A tak není divu, že to občas pořádně vybuchne a z ledových hlubin vyšlehnou žhavé plameny. V úctyhodné vzdálenosti přitom nervózně přešlapují šéfové firmy a netrpělivě očekávají Forresta Tafta, specialistu na exploze naftových vrtů, pro kterého je tento druh katastrofy přesně tím jako voda pro rybu... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (352)

Expendable 

všechny recenze uživatele

Je to krásný film odehrávající se v krásné Aljašce. Film je zaměřen na ekologickou tématiku. Co to stojí změnit jednoho chlapa. Musí kvůli tomu zemřít všichny, aby pochopili, že nafta tu není věčně, že nemyslíme na osudy naších dětí. Znečištujeme vzduch, umírají stovky zvířat na znečištění. A myšlenka alternativních paliv už je tu více než padesát let. A už by mohla být i zrealizována, jenže kdo se postaví mocným a bohatým naftovým magnátům a řekne jim přejděte na vodíkový pohon? Steven Seagal. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z těxh úplně posledních filmů na který se dá ještě bez větší újmy koukat. Bohužel už i tady se trošku obejvujou scény z podobných pecek jako je třeba patriot nebo tajný agent Jack T, ale jinak tady podle mě převažuje ještě ta stará dobrá doba, kdyz Steven uměl někoho pořádně zbouchat a když se tvářil drsně, tak sem se nemusel smát ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Návod k užití: Aljaškou v plamenech proplachujeme hlavu přesně 98 minut. Za sledování kýčovitých záběrů krásné přírody a poslechu hudby Basila Poledourise se snažíme Stevenu Seagalovi věřit, že umí hrát i režírovat, přičemž se netajíme sympatiemi k zase jednou ohromně roztomile slizkému Michaelu Caineovi, který nám předvede mimo jiné i senzační etudu na téma Jak natočit olejářskou reklamu aneb Nasaďte během setiny vteřiny úsměv tak vřelý, že mu všichni (raději) uvěří. Po skončení filmu s ohromně hloupým scénářem pak můžeme být rádi, že dobře dopadl a nijak vážně nám neublížil. Navíc jsme náležitě ponaučeni a už nikdy si nebudeme dělat srandu z indiánů.. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

John C. McGinley je boží. Podobný případ jako Bill Murray - stačí mi vidět ve filmu jeho tvář a hned je to lepší zážitek. Ale jinak mě film absolutně nebavil, a to i přes svou záslužnou myšlenku o nenažranosti ropných společností. Steven Seagal tímto filmem režijně debutoval (za kameru se ale postavil poprvé a naposledy:)) a asi si splnil sen, když natočil snímek s ekologickým tématem. Hrdinou je vlastně ekologicky/politicky uvědomělý Rambo! Seagalova režie není nijak špatná, ale zároveň ani nijak dobrá... Jeho neherectví není takovým problémem. Spíš jde o to, že ušlechtilá myšlenka se nerovná dobrý scénář. Který je skutečně naprosto nudný a mizerný. Na průměr tuhle záležitost nedostane ani Michael Caine. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Naučně ekologický záměr Seagalovi nelze upřít. Narážky na zhovadilost a lhostejnost kapitálu vůči svému okolí a ekologické rovnováze ve spojitosti s nádhernou aljašskou přírodou docela fungují. Když jsem na tom byl v kině, závěčná pětiminutovka (kromě toho, že je zcela pravdivá) docela zasáhla. Režijní debut se Seagalovi docela povedl, kromě poselství a hezké přírody film skýtá klasické akční propriety žánru – výbuchy, střílení a tradičně skvělé Seagalovo umění (včetně lámání rukou – toho se prostě nenabažím). Seagal je prostě machr. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Záverečná scéna, kedy má Forrest Taft (Steven Seagal) príhovor o ropných spoločnostiach a znečistení ovzdušia, trvala pôvodne 11 minút. Nakoniec musela byť ešte pred uvedením filmu do kín upravená. (m.a.t.o.)
  • Natáčelo se od 18. května do 19. srpna 1993 ve státech USA – Aljaška, Washington, Kalifornie a Wyoming. (BMW12)
  • Steven Seagal v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)

Reklama

Reklama