Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film pojednává o dvou bývalých amerických prezidentech. Russell P. Kramer a Matt Douglas spolu vždy soupeřili o politické vavříny slávy. Dvakrát proti sobě kandidovali na post prezidenta. Oba byli úspěšní. Nejprve uspěl Kramer za republikány a o čtyři roky později pro změnu za demokratickou stranu kandidující Matt Douglas. Ani jeden z nich svůj mandát neobhájil a Matt Douglase v dalších volbách poráží Haney. Za jeho pobytu v Bílém domě propuká korupční aféra a Haney se rozhodne vše hodit na Kramera. Ten si to ale nechce nechat líbit. Vyvolanými okolnostmi jsou oba exprezidenti uneseni vládním vrtulníkem. Podaří se jim uprchnout, vrtulník krátce poté exploduje a oni jsou teď sami v divočině. S postupem času se jejich vzájemná averze tupí a oba pochopí, že musí spojit své síly, aby celý skandál rozlouskli. Po řadě veselých příhod tak nakonec přeci jen začínají celou aféru pomalu rozplétat, až ji nakonec společně vyřeší. (Sir-Filip)

(více)

Diskuze

pavol.g

pavol.g (hodnocení, recenze)

náhodou, docela milý filmeček, je sice pravda, že do role, kterou hrál James Garner (Matt Douglas) by se hodil Walter Matthau, ale i tak je to skvělá podíváná, plná slovních narážek, road movie po Americe, kde bývalí prezidenti spoznávají realitu (bohužel pro ně krutou realitu), která by se hodila i na dnešní dobu , které potkávájí bývalí američtí prezidenti před útěkem pŘed likvidací od šíleného tajného agenta Bílého domu, aby zahladil stopy po excessu v braní úplatku současného prezidenta (Dan Aykroyd), který to se to všechno snaží hodit na Kramera (Lemmon), jenž byl v úřadování při Kramerovi jako viceprezident. Celé to avšak naplánoval hrajícího se na blbce současný viceprezident (John Heard).

Pár hluchých míst se ve filmu najde (kdy se na plátně neobjevují páni Lemmon a Garner, ale i přesto je to slušná zábava s lehčí kriminální zápletkou. Moje hodnocení 4,5* z 5.

Související novinky

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

13.08.2014

Dvě hollywoodské legendy během dvou dnů? Smutnější týden letos filmový svět ještě nezažil a snad už ani nezažije. Nejdříve jsme přišli o třiašedesátiletého komediálního génia Robina Williamse, který… (více)

Reklama

Reklama