Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Mladá rebelka Nimue, která má tajemné schopnosti a legendární meč, spojí síly s okouzlujícím žoldákem Artušem a společně se vydají zachránit její lid. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (95)

Han_Quintet odpad!

všechny recenze uživatele

Tak první díl, dal jsem tomu třicet minut, naprosto idiotská story o "vyvolené", to je alfa omegou každého scénáře a story, když nevíte o čem psát, totální klišé(odmítání osudu pochyby hlavní hrdinky o sobě samé, zcela určitě roztaháno do celý série +/- pár světlých okamžiků její moci nééé díky - tohle je story šablona pro tupé lidi), které je znakem nekvality a toho, že jste rezignovali na jakékoliv tvůrčí psaní. Je to prostě průšvih roven kvality velice řídkému lidskému exkrementu. Například seroš "Letter for the King" s tímto klišé taky začíná, ale umí s ním pracovat, že ve výsledku člověk dostane velmi originální story a fajn seroš. Tady ale selhalo úplně všechno, kostýmy jsou tragédie, stejně jako výběr lokací, totální selhání štábu co měl na starosti výpravu a celkově to působí jako amatérský film, nikdy více! ODPAD! ()

psychoJoa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mohlo to být dobré fantasy. Opravdu mě začíná štvát, že poslední dobou nad filmy a seriály snad nikdo, kdo je vytváří, nepřemýšlí. Šlo by to udělat lépe, mnohem lépe. Ach jo. Pokud budou dělat pokračování, budu se modlit, aby se poučili! I když má seriál krásné lokace, záběry i kostýmy, nedokázal tím vyvážit nepochopitelné změny charakteru postav, celkově chatrný scénář a dialogy, trapné a opravdu nelogické akční scény... Začalo to slibně, ale s každým dalším dílem to bylo horší a horší a závěr mě teda opravdu zklamal - to nezachránil ani Gustav Skarsgard. Mrzí mě tak celkově promarněný potenciál. ()

Reklama

Will_X 

všechny recenze uživatele

Docela sem se na to těšil, ale bohužel „menší slátanina“... Že Artuš vypadá, tak, jak vypadá - OK. Že je tam nečekaně LGBT - OK. Že je Merlin ožrala - OK. Že to nemá s „předlohou“ nic společného - VELKÝ ŠPATNÝ. Že příběh je totální shit - VELKÝ ŠPATNÝ. Efekty teda docela LIDL, ale to se dalo čekat, aspoň lokace vypadaly fajn. Atmosféra nulová vyjma 2 dílů. 40% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Multietnický binec neočekával asi jen ten největší naiva, ale upřímně řečeno jeho míra je i tak překvapivá. Vypadá to tu jak na sjezdu OSN. Nicméně záhy se ukáže, že to není jen proto, aby se naplnily kvóty. Cursed je totiž angažovaný blábol ženoucí se přesně v intencích hysterické současnosti. Máme tu jakési jiné, kteří se liší od lidí vzhledem i schopnostmi a ty pochopitelně pronásleduje zlá církev reprezentovaná krvelačnými rudými mnichy. Je celkem nabíledni, že utiskovaným se do čela postaví silná žena. A to je vlastně všechno. Artušovský motiv tu slouží jen jako zástěrka, která má k seriálu nalákat idioty jako jsem třeba já. Mytologii tvůrci nerespektují ani v těch nejmenších základech a zůstaly z ní akorát jména. Nejhorší ale je, že to je prostě blbé. Nemá to atmosféru, ani nijak zajímavé postavy, pokud nepočítám Plačícího mnicha. Scénář je zmatený, děravý i nudný. Špatně zvládnutá je i choreografie soubojů a laciná CGI krev to fakt nezachrání. A nakonec nepřesvědčili ani herci. Katherine Langford působila značně nejistě a Gustaf Skarsgård byl jen stínem Flokiho. No a zbytek nestojí za řeč. Bohužel se v tomto případě nedá doufat, že by šel seriál s druhou sezonou nahoru. 15% ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Artušovská legenda je jenom záminka, jak do populární látky napasovat hollywoodské vidění světa. Černí jsou tam zakomponování jaksi mimochodem (nejspíš podle nového pojetí historie staří Římané vybrakovali Súdán a černochy nasadili do celé Evropy), tak je nutné nasadit v rámci diverzity další utlačované skupinky. A děj je klišé nad klišé. Jako vadný bod na LCD tam akorát ční Floki v podání Merlina. ()

Galerie (176)

Zajímavosti (3)

  • Pro herce Seana Gildera (Bors) se nejedná o první roli v díle adaptujícím artušovskou legendu. Zahrál si už ve filmu Král Artuš (2004), kde se představil v roli Artušova sluhy Jolse. (slipknotfan)

Související novinky

Lovci duchů se dočkají prequelu

Lovci duchů se dočkají prequelu

25.06.2021

Populární seriál Lovci duchů v originále pojmenovaný Supernatural se dočká prequelové série s názvem The Winchesters. Herec Jensen Ackles, jedna z hvězd původního seriálu, pak nový projekt zastřeší… (více)

Reklama

Reklama