Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Neúmyslné zabití uvrhne mladého muže do víru vražedných intrik. A zrovna když se mu podaří najít lásku a svobodu, strhne ho jediný telefonát zase zpátky. (Netflix)

Recenze (156)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Tajemství je jako nádor. Samo o sobě může být neškodné. Ale jakmile se začne šířit, může být smrtící.“ Až příliš dokonalý hošan (vlhký sen dívčin a nejednoho homosexuála) Mario Casas má všechny předpoklady stát se úspěšným jak v soukromém, tak v profesním životě. Z téhle diskotéky chtěl jít student práv zodpovědně brzy domů. Jenže scénáristé zaveleli jinak a hlavní hrdina Mateo má na krku obvinění z neúmyslného zabití vrstevníka. Holka za to mohla. Po výkonu trestu se na něj ale přeci jenom usměje štěstí, jenže… postupně poznáme ambiciózní vyšetřovatelku, nekompromisního kšeftaře s mladým masem, striptérky či jeptišku, na kterou mnišský způsob života rozhodně neseděl. Prostě další hráče, kteří se zpočátku vyvíjí velmi okrajově, ale následně sehrávají důležitou roli. Půjde o řadu kostlivců ve skříni i o zatraceně citlivé nahrávky. Španělský režisér a scénárista Oriol Paulo se už ve slušné formě předvedl v případě (mile překombinovaného) thrilleru Contratiempo. Výsledek má hodně zvratů, časových linií a náhod, kdy v posledním díle je to už krapet vysilující a umělé. Naštěstí to není tak emocionálně přepálené a uměle překombinované (pardon) jako rovněž španělský Papírový dům. Úplně poslední scénu si mohli tvůrci odpustit. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Oriol Paulo má na svojom konte už také skvosty, že nič iné ako top kvalita sa od neho nedá očakávať. Milujem jeho prekombinovanosť, hoci v Nevine tomu už dával riadne zabrať. Logické diery ale vôbec neodradzovali, lebo ten moment, keď si človek sadne zo zvratu na riť prekonáva všetko nelogické. A záver pekne vysvetlí celý ten princíp neviny. ()

Reklama

Hismael 

všechny recenze uživatele

Příběh obsahuje spoustu postav, které neustále něco vysvětlují z minulosti, aby mohla začít přítomnost. Každý díl se více či méně zaměřuje na jinou postavu. Druhý díl vypadá, jako když s prvním nemá nic společného. Postupem času se ale všechno spojí dohromady. Celé je to bohužel zbytečně překombinované a ze všech událostí, které tam jsou nacpané, by klidně mohlo vzniknout i několik sérií. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Naprostá nečekaná španělská paráda. První díl Vás úplně rozloží ve stylu Mementa a když už si myslíte, že od druhého se budou věci vyjasňovat, dostanete ještě větší porci neznáma. Záhy se bojíte, aby z toho nebyla zbytečně zamotaná fraška, ale od poloviny seriálu to naopak nabere jasný přímočarý akčně thrillerový spád, u kterého si okoušete i ten poslední nehet na ruce. Nemohu si vzpomenout, kdy naposled mě seriál takto potěšil. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Španělsko mi sem sype jeden seriál za druhým a já nestačím zírat, jak kvalitně svoji práci odvádí. Možná, že mě jednoho dne přestane bavit postava mírně labilní, svéhlavé detektivky s bolestnou minulostí a nasupeným výrazem. Zatím ale ne, zatím mě to baví a chci víc. Hlavní postava, tedy Nevinný, mě iritoval a vzbuzoval ve mně sympatie zhruba stejnou měrou. A já jsem za to ve finále ráda, protože o co víc chybělo charisma jemu, o to víc vynikly ostatní postavy. Krásně propracovaný scénář s nečekanými zápletkami. Dobře napsané, zahrané i zrežírované. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (3)

  • Ve 2. minutě, když Emma (Juana Acosta) tančí u tyče v nočním klubu, slyšíme v pozadí skladbu „Third Day of a Seven Day Binge“, která vyšla jako první singl z devátého studiového alba „The Pale Emperor“ od amerického zpěváka Marilyna Mansona v roce 2015. (Trajektt)
  • Krátko pred koncom epizódy si môžeme povšimnúť, ako Mateo (Mario Casas) sedí s deťmi v obývačke a spoločne pozerajú film. Konkrétne sa jedná o španielsku animovanú rozprávku z roku 2019, Klaus. (TomX2)

Reklama

Reklama