Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chamtivá Carrigan zuří, když zjistí, že její otec odkázal veškerý majetek na dobročinné účely a jí nechal pouze starý dům. Když v záchvatu vzteku hodí závěť do krbu, objeví se tajné písmo s informací o pokladu, který je v domě ukryt. Kromě pokladu se však v opuštěném, strašidelném domě ukrývá také malý duch Casper, který marně hledá kamaráda. V televizi zahlédne psychiatra Jamese Harveyho a jeho malou dcerku Kate, která se Casperovi na první pohled zalíbí. Nenápadně navede Carrigan, aby si doktora, odborníka na terapii duchů, najala. James její nabídku přijme. Casper se pomalu sbližuje s Kate, vezme ji na noční let nad mořem a pak jí na starém majáku vypráví o sobě a o tom, že jako malý kluk neposlechl tatínka, nastydl a umřel. Z novin dívka zjistí, že jeho otec byl vynálezce, který vymyslel přístroj na oživování mrtvých, látky potřebné k oživení je však jen na jedno použití. Během halloweenského večírku, který se koná ve strašidelném domě, se každý dočká zasloužené odměny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

me3x® 

všechny recenze uživatele

ako chlapec maly chlapec som sa zaľubil do o pár rokov staršej Christiny. Ale v tomto filme keď som ho videl som mal asi toľko rokov ako ona v čase natáčania. A kto by sa nie? Ako rozpravočka pre deti si to zaslúži 5 *. Nuž, ale keď ja už nie som decko. Ale na druhej strane aj rozpravočkam dávam 5*, ale tak tejto k dokonalosti predsa len čo to chýba. 4* s čistým svedomím. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Pohodovka, pro děti nejspíš mnohem lepší, z pohledu staršího člověka velmi slabší, přesto stále na svůj věk solidní. Williamsovský soundtrack ne od Williamse rovněž potěšil. ScreamJay vypíchnul všechny důležité vlastnosti filmu - občas pro děti složitější pasáže na pochopení a patřičné ocenění, uvolněný, nijak nestresovaný konec, pěkná výprava a navrch k nim bych přidal zvlášť hned na začátku cameo Dan Aykroyda, Erica Idla, který zde chytnul jednu z nejzábavnějších rolí a pak ty dva týpky, co se srazili na kole, když Ricci šla prvně do nový školy. Naprosto nelogické a naprosto vtipné. ()

Reklama

Frfla 

všechny recenze uživatele

No kto by sa nezamiloval do malinkého zlatého ducha menom Casper a prehliadol by mladú Christinu Ricci? Krásny príbeh pre tých menších a fajn komédia na nedeľňajšie popoludnie pre tých väčších. Naozaj vydarený soundtrack a zahliadnutie Devona Sawa na konci mi ako malej prišlo neskutočne úžasné :). Film si rada pozriem aj teraz hlavne pre tie spomienky z detských čias kedy som sa bála každého "väčšieho opusteného domu hore na kopci". ()

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Typická klasika z "devadesátek" která není žádným pohádkovým veledílem ale jednou za čas na podívání třeba s dětmi to určitě není špatné. Ačkoliv byl za mého dětství Casper velký hit a nosil se na všem možném podobně jako dnes např.Mimoni, poprvé jsem ho viděl až nyní. Malinko tak nějak "americky" laciné ale milé. 3* za 59% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Režisér Brad Silberling natočil v roku 1995 mainstreamový príbeh pre celú rodinu o malom duchovi Casperovi, ktorý sa cíti opustený a hľadá kamaráta. Príbeh o malom dievčati Kat, ktoré sa tiež cíti samo a rado by malo kamarátov. Ich cesty sa stretnú v starom zámockom sídle v mestečku Friendship v Maine. Je to zábavné, je to veselé, miestami dojímavé, trocha ponaučné, vtipné aj roztomilé. Deti budú nadšené. Rodičia sa tiež pobavia. Je to príklad klasickej americkej rodinnej popkornovej kino zábavy. Milá family duchárčina. Technicky výborne spracované, scenáristicky vyvážené, herecky dobre obsadené, profesionálne zrežírované. Takže každý by mal byť spokojný. **** ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • První animovaný film, kde je postava, podle níž se film jmenuje, počítačově animovaná. (HappySmile)
  • Clint Eastwood ani Mel Gibson nebyli uvedeni v titulcích. (reich)

Související novinky

Neeson s bílou parukou a plnovousem

Neeson s bílou parukou a plnovousem

05.12.2010

Znamená to, že si zahraje Santa Clause? Ne, Slobodana Miloševiče. Přesněji řečeno fiktivní postavu, která bude osudy bývalého srbského prezidenta inspirovaná. V temném dramatu An Ordinary Man Liam… (více)

Reklama

Reklama