Reklama

Reklama

Summerland

Trailer 3

Obsahy(1)

V polovině 70. let žije samotářská spisovatelka Alice Lamb (Gemma Arterton) u moře v malém městečku v Kentu, kde je šikanována místními dětmi a vnímána jako čarodějnice. Během druhé světové války jí byla v rámci válečného úsilí svěřena péče o mladého chlapce Franka, který přišel z Londýna, kde to není bezpečné. Ale Alice se o něj nechce starat, protože se obává, že by to narušilo její práci. (sator)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (24)

venison 

všechny recenze uživatele

Další film s anglickou (ne)válečnou tematikou si našel mou pozornost. Tentokrát je příběh zasazen do malého venkovského městečka Kent, ve kterém hledají londýnské děti únik u cizích rodin před bombardováním. Na samotě žije soběstačná a hrdá žena, kterou však mají místní za čarodějnici a podivínku. Nedopatřením je do její péče svěřen malý chlapec, který nejen, že odkrývá její tajemství, ale nachází i její lidskost. Film je až moc idylický a zachycuje spíš kouzlo dětství v těžkých dobách než skutečnou realitu. Zajímavě zpracované LGBT téma. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Gemma Arterton byla vždycky krásná v poněkud blbějších filmech. Teď byla v dobrém filmu a krásná nebyla ani za mák, leč výborná ano. Tohle válečné téma bez vojenských akcí si zfilmování plně zasloužilo v hezkých exteriérech, což se stalo a bylo výmluvným svědectvím o životě, až dojemným. Čtyři hvězdičky to určitě jistí. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi to nenásilne podanie LGBT tématiky, ale to je asi tak všetko. Niektoré momenty boli zaujímavé, no bolo ich málo a väčšinou utopené v natiahnutej vate nudnej šedivosti. Posledné minúty sa snažili, len žiaľ prišlo mi to až príliš nereálne a náhodilé na to, aby ma to aspoň trocha presvedčilo a zanechalo nejakú emotívnu stopu. Priemer. 60/100 ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Príbeh rozhodne nebol zlý, no napriek tomu ma najviac z celého filmu upútali tie majestátne kriedové útesy Seven Sisters v East Sussex. Dejový rámec bol však až prekvapivo jednoduchý. LGBTI agenda tu bola síce prítomná, ale oceňujem, že skutočne veľmi jemne. Vzájomné puto vytvárajúce sa medzi Alice a Frankom zabralo drvivú väčšinu filmu, ktorý sa až príliš často uchyľoval do lyrických línií. Tento príbeh bol ako stvorený na kvalitné dialógy a poetický symbolizmus, no v tejto sfére to zostalo výrazne za očakávaniami. Ten záverečný idealizmus vyznel maximálne pateticky, až prehnane. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vždy si rád pozriem film, kde hrá Gemma, kým teda nebude mať 30 kíl nadváhu, pretože to jej z rodokmeňa a britskej DNA hrozí. Lenže tu jej rola bola jednak slabo zahraná, niekedy až afektovane, a po druhé vôbec nechápem, v čom je ten film tak zaujímavý, že má hodnotenie v červených číslach. Dáma bez šťavy, rýdza nuda a z desaťročného dievčaťa urobili v starej dobe feministku s textom, ktorý dieťaťu do huby nepatrí. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Filmovalo sa v anglickom grófstve Východný Sussex, takisto aj na hrade Dover, nie však v Londýne. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama