Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dick Van Dyke představuje excentrického vynálezce Cartacuse Pottse. Ten stvoří to nejneuvěřitelnější auto, které se jmenuje Chitty Chitty Bang Bang. Umí nejen jezdit, ale i létat a plavat a zaveze jej, jeho dvě děti a krásnou přítelkyni Truly Scrumtiousovou do kouzelného světa pirátů, hradů a dobrodružství. Skupina se tam utká se spoustou nezapomenutelných postav jako je baron Bomburst z Vulgárie, jeho žena, která nenávidí děti, vesnický výrobce hraček a zlý chytač dětí. Tento nádherný rodinný film je, se svými chytrými písničkami (včetně hlavního hudebního motivu, který byl nominován na Oskara, skvělým obsazením a okouzlujícím příběhem, prostě tak "tutově" líbezný, že si ho nemůžete nechat ujít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (30)

A.Beech 

všechny recenze uživatele

Keďze sa jedná o adaptáciu od Iana Fleminga tak som si tento film jednoducho musel pozrieť. Desmond Llewelyn (bondovský Q) + práca Richarda Maibauma a Kena Adamsa na filme boli pre mňa ďalším lákadlom, prečo si pozrieť tento film. Jedná sa o pohodovú fantazy komédiu, ktorej hlavné negatívum predstavuje prehnane dlhá (!) minutáž. Ak by bol film skrátený do120 minút, film by pôsobil celkovo určite lepšie. Ale dojem z filmu príjemný, z hudby taktiež. Bodaj by nie keď hlavná pieseň bola nominovaná na Oscara :P ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Roztomila a naivni, krasna pohadkova podivana, ...v hlavni roli auto pojmenovane Chitty Chitty Bang Bang. Mne se to libilo moc. Uz prvni titulkove sceny z automobilovych zavodu jsou spickove, a mirny "montypython" podton je taky prima (tak jak zde v okolnich komentarich tez nekdo zminuje)... Vyborna je Anna Quayle v postave baronky Bomburst, ktera trpi hruzou z deti. :-) P.S.: je to dve a pul hodiny dlouhe, takze bacha. Natahuji to logicky ty pisnove vystupy. ()

Reklama

klertecka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je naší rodinnou vánoční tradicí /rozumějme povinností/ stejně jako je u 90% české populace Popelka. A ne že by mi to vadilo. Je to dojemný, kouzelný, pohádkový, milý, zábavný + ty písničky, ach ach + fenomenální herecký výkony. Jeden z filmů, u kterýho se poťouchlej úsměv malýho dítěte rozhodně nesnažím potlačit, ani to totiž nejde. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

U Mary Popins jsem se jako maličký klučina nudil a radši jsem zlobil. Ale u příběhu tohodle superveterána jsem se nenudil vůbec. Nevím jak bych tento film (a mnohé jiné filmy mého dětství) ohodnotil, asi bych výrazně ubral. Ale dokud se to tak nestane, bude v mé paměti jako *****podívaná plná humoru a dobrodružství. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Rukopis Roalda Dahla je v Chittym zcela zřetelný. Dokonce jsem chvílemi měla pocit,jako by se v záběru mihl pan Wonka (zejména ve scénách z továrny na sladkoati a pak v tom panoptikálním zámku ve Vulgarii). Chitty Chitty Bang Bang je stařičký film, přesto musím říct, že mi tohle muzikální brnkání na struny fantazie přišlo vhod. Škoda té stopáže a místy hluchých nápadů (cukrátka apod.), protože nápady by vystačily na dva filmy, ale tvůrci dva filmy natlačili do jednoho. Škoda. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (7)

  • Předlohou filmu byla kniha „Kouzelné autíčko“ od Iana Fleminga, autora knih o Jamesi Bondovi. (Kaufman)

Reklama

Reklama