Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dick Van Dyke představuje excentrického vynálezce Cartacuse Pottse. Ten stvoří to nejneuvěřitelnější auto, které se jmenuje Chitty Chitty Bang Bang. Umí nejen jezdit, ale i létat a plavat a zaveze jej, jeho dvě děti a krásnou přítelkyni Truly Scrumtiousovou do kouzelného světa pirátů, hradů a dobrodružství. Skupina se tam utká se spoustou nezapomenutelných postav jako je baron Bomburst z Vulgárie, jeho žena, která nenávidí děti, vesnický výrobce hraček a zlý chytač dětí. Tento nádherný rodinný film je, se svými chytrými písničkami (včetně hlavního hudebního motivu, který byl nominován na Oskara, skvělým obsazením a okouzlujícím příběhem, prostě tak "tutově" líbezný, že si ho nemůžete nechat ujít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (30)

Hopkins 

všechny recenze uživatele

5 Hvězdiček. Rozhodně klasika a těch 5 hvězd za určité scény, které mě rozesmály i teď v dospělosti když sem to po hooodně moc dlouhé době viděl. Je pravdou že prvních 50 minut filmu je nudných a vlastně se tam nic moc takového co by stálo za zmínku nenajde takže prvních 50 minut zíváte a už chcete konec a teprve až když Dick dá dohromady auto a jedou na výlet se to celé rozjede. Rozhodně dvě vedlejší postavičky dvou ulítlých tajných agentů z čehož jeden vypadá pomalu jak nepovedená parodie na chaplinova hitlera :o) Je pravdou že v pohádce hrál i Benny HIll ale tentokrát se mi zdál naprosto nevýrazný , kdybych neznal show Bennyho Hilla asi bych si ani na něj nevzpomněl nebo mi neutkvěl v paměti. A nesmím zapomenout na potrhlého dědečka Pottse, který tomu taky dodává svoje kouzlo. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

U Mary Popins jsem se jako maličký klučina nudil a radši jsem zlobil. Ale u příběhu tohodle superveterána jsem se nenudil vůbec. Nevím jak bych tento film (a mnohé jiné filmy mého dětství) ohodnotil, asi bych výrazně ubral. Ale dokud se to tak nestane, bude v mé paměti jako *****podívaná plná humoru a dobrodružství. ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Předlohu Iana Fleminga jsem nečetl, ale nepochybuji, že se drží při zemi (stejně jako v knihách s Jamesem Bondem), zatímco film je typický muzikálový mišmaš všeho možného pro každého člena rodiny - od sladce zpívajících dětí na pláži, přes milostné vyznání v zámeckém parku, přes erotickou písničku v zámku (i tatínkové si chtějí užít film), až po vrcholné paňácové číslo (opravdu stojí za vidění), a to vše propojeno chytlavou ústřední melodií, pitvořící se dvojicí tajných agentů a chrabrým toymakerem Benny Hillem. Jenže celé je to až příliš mechanické, neživotné a tvořené od marketingového stolu.Ty dvě a půl hodiny barviček, pitvoření a chytlavých jednoduchých písniček rád v budoucnu pustím svým možným dětem, ale pro mě je ten příval sladkostí velmi težce stravitelný. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

A tak mě v roce 1968 zbylo pět hudebních filmů, většinou přes 2,5 hodiny, tak s chutí do toho. A hned tenhle vůbec nevím jak hodnotit. Na jednu stranu až malebná výprava, pěkné triky s létajícím autem a některé výborné taneční čísla, hlavně v továrně na sladkosti či "panenky". Na druhé straně šílená stopáž, žádná zapamatovatelná písnička a ukrutně ale ukrutně infantilní děj a scény, až jsem se místy styděl. Herci to moc neutáhnou a dětský film se mění v druhé půlce v dosti pitomou pohádku. Je to prostě film pro nejmenší, ale ty těžko ocení nekonečnou stopáž a tunu písniček. A ač mě podobné filmy většinou baví (Mary Poppins, Doktor Dolittle), tady to bylo jak na houpačce. S ohledem na cílovou skupinu a dobu vzniku smířlivé 3*. ()

klertecka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je naší rodinnou vánoční tradicí /rozumějme povinností/ stejně jako je u 90% české populace Popelka. A ne že by mi to vadilo. Je to dojemný, kouzelný, pohádkový, milý, zábavný + ty písničky, ach ach + fenomenální herecký výkony. Jeden z filmů, u kterýho se poťouchlej úsměv malýho dítěte rozhodně nesnažím potlačit, ani to totiž nejde. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (7)

  • Předlohou filmu byla kniha „Kouzelné autíčko“ od Iana Fleminga, autora knih o Jamesi Bondovi. (Kaufman)

Reklama

Reklama