Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý Jack Foley by už možná měl myslet na to, aby se usadil. Ale nechce se mu do toho a raději se dál věnuje svému koníčku - vylupování bank. Zvládá to v pohodě a s přehledem, až na jeden drobný problém: Často ho při tom chytnou. Jako recidivistu čeká Jacka několik desetiletí za mřížemi. Jackovi se tam ale nechce. Místo toho chce provést ještě jednu poslední velkou akci a pak spokojeně žít z "vydělaných" peněz. Problém nastane, když se při útěku z vězení setká s pohlednou federální agentkou Karen. Chvíli se dohadují, kdo koho vlastně unesl/zatkl a nakonec se za kuriózních okolností rozejdou. Ovšem Karen našla v sympatickém zločinci zalíbení, zdá se jí o něm a něco ji k němu prostě neodolatelně táhne. Musí ho znovu vidět. Přinejmenším vidět... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (186)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Opat slusny film od rezisera Steven Soderbergha s nadpriemernym scenarom, Georgeom Clooney-m, aj ked ho nemam rad, dokazem sa preniest cez mne nesympatickeho herca, vybornym Vingom Rhamesom a aj Jennifer Lopez este tusim v roku 1998 mala miestami nieco do seba. namakane po vizualnej ajpo hudobnej stranke, a ako oddychovka vhodne. 76 % ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Rozvláčný a bezzubý hon, kde si policajtská lovkyně a zločinecká kořist čile prohazují role a jsou k sobě přitahováni jako magnety s opačnými póly. Na jedné straně misky vah George Charisma Clooney, na druhé Jennifer Nuda Lopez. Mám na její obsazování propracovanou teorii: hollywoodští režiséři uzavřeli sázku, kdo vykřeše z Lopeziných oblin hereckou jiskru. Zkusil to Oliver Stone, Lasse Halstrom, Kevin Smith, Wayne Wang a teď i Soderbergh. Lituji, Stevene, tu sázku jste projel na celé čáře. A všichni před vámi též. ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Jack Foley rád šarmantně vylupuje banky. K penězům přichází neuvěřitelně snadno, ale jelikož je líný vypracovat si plán útěku, tak mu finanční hotovost říká "Pane" vždy pouze pár sekund. Slušivý žlutý obleček však může v nápravném zařízení nosit dostatečně dlouhou dobu na to, aby si důkladně promyslel, jak stráví příštích pár minut na svobodě. Jednoho dne zkříží Jackovi únikovou cestu nepřehlédnutelnými parametry obdařená Karen Sisco, což v něm zanechá pocit, že nejen uloupenými penězi je člověk živ. Pro hnidopicha by mohlo být drobnou vadou na kráse to, že Karen nosí v kapse průkaz FBI, ale sympaťák Jack nevidí důvod hledat střet zájmu mezi Kareniným zaměstnáním a svým koníčkem. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

"Zakázané ovoce" ? Na pohled pěkné, jako malované, přímo k nakousnutí. Leč klame tělem - jeho chuť není tak plná ani tak lahodná, aby se mohla poměřovat s jeho vzhledem. Snad že je příběhem křiváků ... co je platné, že se v některém z nich občas pohne svědomí. Snad že ve mě nedokáže probudit upřímný úsměv ... zmohla jsem se jen na útrpný úšklebek. Snad že George Clooney nepatří mezi mé oblíbence ... krom toho jsem zrovna nebyla naladěná na romantickou vlnu. Ne že by to mezi oběma hlavními protagonisty nejiskřilo. Jenomže co se mě týká, všechny žhavé jiskřičky napadaly do stojatých vod rybníka mého nezájmu, při dopadu na hladinu jen trochu nesouhlasně zaprskaly a pak nenávratně zmizely někde hluboko pod vodou. Uměřené 3* ... přičemž nevylučuju, že nenadšená konzumace "Zakázaného ovoce" je jen můj osobní problém. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film. Patří mezi Soderberghovi slabší. K dokonalosti své hvězdné černohumorné komedie přivedl až v Dannyho parťácích. Ani George Clooney s fajn Jennifer Lopez nejsou k zahození. Na metr čtvereční málo hlášek. Jenže Clooney je Clooney. Charisma z něj přímo teče. A Jennifer byla za kočku. 70%. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (10)

  • Stařík, který přistupuje do výtahu k Buddovi a Jackovi během zátahu FBI, je Philip Perlman - tchán producenta filmu Dannyho DeVita. (Karlos80)
  • Když je Jack a Karen na skleničce v hotelu, venku sněží. Šlo ovšem o sněžení vytvořené počítačově. (Pumiiix)
  • Scény z Nápravného zařížení Glades byly natočeny ve vězení Angola v Louisianě. 500 zdejších věznů posloužilo jako komparz. (Karlos80)

Reklama

Reklama