Reklama

Reklama

Mrazivá past

  • USA The Ice Road (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V odlehlé oblasti severní Kanady dojde k sesutí těžce přístupného diamantového dolu. Zůstane v něm uvězněna skupina horníků, kterým postupně dochází kyslík. Jedinou jejich nadějí na záchranu je tým v čele se zkušeným řidičem kamionu (Liam Neeson) schopným překonat nebezpečnou cestu přes zamrzlý oceán. Tuto takřka nemožnou misi komplikuje nejen ohromná vzdálenost a prudká bouře, ale také postupující obleva. Nic z toho se však nevyrovná jejich hlavní hrozbě... (Mirius FD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (239)

tron 

všechny recenze uživatele

O kamiónoch v zamrznutom prostredí existuje niekoľko dokumentárnych seriálov. Je to geniálne prostredie a dych vyrážajúca téma. Laik neverí, že je čosi také možné. Ale je. Bohužiaľ, v Mrazivej pasci okolo neho vystavali natoľko štandardný, banálny a priemerný (miestami až podpriemerný) scenár, aký sa len dal. Čo je ozaj smutné. A je to škoda. Je to síce menší digibordel, než som čakal, ale miestami predsa len budete valiť oči nad (ne)úrovňou CGI, s ktorou Jonathan Hensleigh (inak prevažne scenárista: Jumanji, Smrtonosná pasca 3, Svätý, Armageddon) bol ochotný vyrukovať pred divákov v roku 2021 (možno by mu takáto "kvalita" prešla koncom 9O. rokov). Liam Neeson je tu síce taký drsný, že Holt McCallany oproti nemu pôsobí ako zakríknutý koloušek, Laurence Fishburne si to užíva a Amber Midthunder (Legion) je sympatická, ale neviem sa zbaviť dojmu, že najlepšou postavou bol Gurty. Pozitívne vnímam nečakaný bodycount (fakt som si myslel, že niektoré konkrétne postavy prežijú). Od cca polovice je to v podstate nonstop akčná scéna (prekladaná krátkymi oddychovými zastávkami, trochu ako štvrtý Mad Max, ale s jeho kvalitou nemá veľa spoločného), ale bohužiaľ akcia je rutinná, nezabiteľnosť záporáka (ktorého hrá tak nemastno-neslaný herec, až je neuveriteľné, že ho niekto bol ochotný obsadiť) je smiešna a nepomáha divný strih (pád auta takmer nevidíme, dlho som nevedel, či brat zostal sedieť alebo vypadol...). Vrcholom sú logické nezrovnalosti (niečo mi asi ušlo, ale fakt nechápem, prečo šli tri kamióny, keď zjavne stačil jeden) a množstvo za vlasy pritiahnutých momentov, ktoré sú proste sci-fi. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kariérní směřování Liama Neesona musí mrzet každého fanouška, který si užíval jeho akční béčka posledních let. Jenže pryč je spolupráce s Lucem Bessonem nebo španělským řemeslníkem Jaume Collet-Serrou, Liam po několika přešlapech kývnul na látku od průměrného Jonathana Hensleighe (vesměs scenárista: Smrtonosná past 3, Jumanji, Armageddon), který kupí jednu školáckou chybu za druhou a prakticky nepřekvapí. Kdesi v Kanadě dojde v dole k sesuvu půdy a uvězní skupinu horníků. Jejich jedinou nadějí je vybavení v podobě obřích vrtáků, které je potřeba na místo dopravit pomocí kamionů nebezpečnou cestou přes zamrzlé vody. Ovšem v dubnu, týdny po běžném používání trasy. Horníkům dochází dech a šoféři postupně zjišťují, že pár kravaťáků nechce, aby k dolům s důležitým nákladem vůbec dorazili. Nestabilní náklad, nevyzpytatelný led a nápad ve stylu 90. let. K těm se hlavně vracíme v pasážích, kdy hlavní hrdinové něco v poslední vteřině překonají a hned jsou vystavení dalším (za vlasy přitaženým) problémům. A během pár hodin zažijí to, co se jim zdaleka „nepoštěstilo“ za posledních deset let na cestách. Hensleigh na to jde naprosto rutinně, pěsti nedržíme, tah na bránu chybí, poslední dvacetiminutovka je už spíš úsměvná. A obávám se, že (akční) Liam se už v plné polní nevrátí. Dvě až tři hvězdy. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Tenhle film dopadnul v hodnocení podobně jako film V oku tornáda. Taky ho točil rejža z konce minulýho století, taky má jiný představy o zábavě než většina v současnosti mladejch rádobyfandů filmu. Do filmu vrazil několik ve skutečnosti neproveditelnejch, ale právě proto tolik zábavnejch scén. Obsadil docela slušnou hereckou sqadru, a dvě hodiny diváka s nadhledem bavil napínavou jízdou po ledě. Navíc tam vrazil ještě thrillerovou zápletku. A já Heisnleighovi vrazim čtyři, protože mě potěšil. A stejně to bude u všech rejžů, který se obejdou ve svym filmu bez úlitby současnejm trendům, a budou točit podobně zábavný filmy bez...............80%. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Po Neesonovi siahnem kedykoľvek a mňa z tejto témy mrazilo hneď na začiatku. Tá predstava, že ide s niekoľko tonovym kamiónom po ľade a neviete, či vás to unesie po celú cestu... Žiaľ moja predstava bola dramatickejšia než samotné spracovanie a Neeson to zobral asi len kvôli predraženej hypotéke. Efekty a vizuál však boli slabé už od samého začiatku, keď sa tam vyvalil nákladiak, to bolo normálne vidieť, že to je natočený nejaký angličák alebo ide o počítačové spracovanie na úrovni odtrhnutého listu z omaľovánky. A potom tie preteky na ľade, to som len čumel. Kamióny idú pomaly dvestovkou a za nim praskajú diery v ľade, ale oni dokážu pred nimi utiecť... No proste dosť nevydarený film, béčko až céčko s áčkovými hercami. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Taxe nám již drahnou dobu impotentní děda Nýsn na stará kolena zamiloval! Vsadím se, že už když jí spatřil poprvé, zaskočilo mu do hrtanu to nonšalantně žvýkané Kobrovo párátko a udělala se mu po letech pořádná boule v rozkroku. A není divu! Mladá, krásně zaoblená, lascivně vrnící a skvěle promazaná … kanárkově žlutá šestisetkoňová patnáctitunka, to nejednoho krpatého propoceného ničitele dálnic holt donutí sáhnout si vlhou rukou na šaltrpáku, kopnout tam s meziplynem nějaký ten kvalt a vydat se s ní bezhlavě na tenký led. Každopádně je z toho přímočarý, naprosto zábavný, solidně udělaný klasicky staroškolský akčňák se všemi svými klady, zápory a technologicko fyzikálními přeháňkami, dost připomínající Toníkovo honění nad obrázky dieselových lokomotiv, jakož i rozhodně nejlepší dědův film za posledních sedm let, který byl pro zdejší homixové teplomety, pardon, chtěl jsem samozřejmě říct „akční experty“, zjevně příliš mrazivý, nebo zase na mobilu čuměli na kamryp s bangladéšskými titulky. Házet tohle maximálně druholigové kamionové porno do jednoho pytle se Štefanovými či Wilišovými blokdyzástry, nebo dštít pižmo nad logikou a ubohou psychologií postav, může jen velmi erudovaný a tolik vkusný pětkovač Rychle, ty debile 22 a Assvendžrů! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Film je venovaný zosnulému scénografovi Arvovi Greywalovi, pre ktorého bol tento film posledným projektom. (koba)
  • Ľadová cesta v kanadskom Severozápadnom teritóriu, ktorá inšpirovala film, má dĺžku 400 km, prechádza cez 64 zamrznutých jazier a na ľade má šírku asi 50. Vodiči nákladných vozidiel tu cestujú 14-16 hodín pri maximálnej rýchlosti 25 km/h. (Arsenal83)
  • Natáčení filmu probíhalo v kanadské provincii Manitoba. (SONY_)

Reklama

Reklama