Reklama

Reklama

Mrazivá past

  • USA The Ice Road (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V odlehlé oblasti severní Kanady dojde k sesutí těžce přístupného diamantového dolu. Zůstane v něm uvězněna skupina horníků, kterým postupně dochází kyslík. Jedinou jejich nadějí na záchranu je tým v čele se zkušeným řidičem kamionu (Liam Neeson) schopným překonat nebezpečnou cestu přes zamrzlý oceán. Tuto takřka nemožnou misi komplikuje nejen ohromná vzdálenost a prudká bouře, ale také postupující obleva. Nic z toho se však nevyrovná jejich hlavní hrozbě... (Mirius FD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (239)

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Já asi stárnu, ale mě to jednoduše bavilo. Krásný bezduchý akčňák, který má přidanou hodnotu těžkých a krásných kamionů na zamrzlém oceánu. Nejsilnější části pochopitelně na ledu, jinak to akční sekvencí a příběhem spadlo na průměr, ale díky nevyzpitatelnému ledu a pochopitelně chemii mezi bráchama to fungovalo dobře a já se bavil. Což jsem od filmu chtěl. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Mohl bych kroutit hlavou, do čeho to Liam Neeson zase vlezl, a snad bych i dal o hvězdičku méně, jenomže ono to není tak jednoduché. Tenhle film měl totiž vážně solidní potenciál navázat na odkaz Mzdy strachu nebo alespoň Peckinpahova Konvoje, mohl být něčím jako Nezastavitelný, takovou tou chlapáckou podívanou... Kdyby ho ale proboha natočil někdo jiný. Všechno je tu na svém místě a chápu, proč do toho Liam Neeson po přečtení scénáře šel, ovšem když režisér akčního filmu není schopný natočit pořádnou akční scénu, neustále nechává důležité věci, aby se stávaly mimo záběr, a když mu nepomáhají ani okaté, lacině vypadající digitální efekty, prostě to nejde. Snad kdyby Kenworth dal filmařům více peněz, když už je ten film reklama na jeho tahače, mohlo studio zaplatit někoho lepšího. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Jonathan Hensleigh si jednou řekl, že by si také moc rád natočil svou vlastní Mzdu strachu. Akorát, že v ní bude méně toho strachu a více té akce. A speciální efekty vystřižené jak ze starého Blenderu a záporák jak v béčku z osmdesátých let. Dokonce i ten Liam Neeson tu vypadá, že se v tomto projektu ocitl náhodou, když mu někdo sliboval remake slavného filmu z padesátých let, aby na poslední chvíli zjistil, že to bude skoro projekt Asylum. Ty dvě slunce jsou s odřenýma ušima. Spíše už to tíhne k hvězdě jedné. 45% ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Pokud by se Ice Road nesla ve stejném duchu, v jakém začala, mohli jsme mít sice béčkovou, ale solidní dobrodružnou jízdu, při níž bychom zavzpomínali na legendární The Wages of Fear. Film však putuje do zmrzlých splašek ve chvíli, kdy je naprosto jednoduchá a úderná zápletka přibarvena vedlejšími linkami v podobě pojistného podvodu, zradou ve vlastních řadách či sabotáží celé operace. Tím Hensleigh celý koncept úplně zazdil a potopil nejen návěs s vrtnou hlavicí, ale i důstojnost celého filmu. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Holt všichni akční hrdinové si chtěj zahrát ve svojí Pasti, ovšem ta Smrtonosná je jen jedna Liame. Nicméně ve srovnání s tím co Neeson pouští svým fanouškům před ksichty teď za posledních cca pět let, patří tahle Mrazivá určitě k tomu lepšímu! I přes to, že ta story je laciná, nápad v ní o kamionech převážejících tězkej náklad přes zmrzlej oceán při nastávajících časech tání, to je fakt bomba! A i když se po tý štrece stala spousty nepochopitelných hovadin, jako výplach palice to zabaví ideálně! 65% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Film je venovaný zosnulému scénografovi Arvovi Greywalovi, pre ktorého bol tento film posledným projektom. (koba)
  • Natáčení filmu probíhalo v kanadské provincii Manitoba. (SONY_)
  • V průběhu filmu si můžeme povšimnout jiných typů kamionu Kenworth, a to například v cca 2/3 filmu, kdy kamiony vyjíždí ze zmrzlého jezera do kopců a jsou pronásledovány skůtry a SUV – zde to jsou starší typy. A naopak při jízdě po druhém zmrzlém jezeře jsou to již o generaci novější typy s výrazně jinými předními světly. (Pazdi)

Reklama

Reklama